מופז נגד נתניהו: "1984 כבר כאן"
ברקע הביקורת על חוק ההשתקה ומגמת ההשתלטות על התקשורת, רה"מ נגרר לדיון במליאה. יו"ר ועדת החוץ והביטחון תקף: "עולם הזוועה של אורוול קורם עור וגידים. כל בדל ביקורת, בטח תחקיר נסיעות מעורר פלצות - הכל מאיים על הדיקטטורה"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נגרר בצהריים (יום ד') למליאת הכנסת על ידי האופוזיציה, שהחתימה 40 ח"כים לכינוס דיון מיוחד במה שהוגדר "כישלון ממשלת נתניהו בתחומים המדיני, הכלכלי והחברתי". יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ שאול מופז מקדימה, נאם ראשון ותקף את "הדיקטטורה של נתניהו, משטרת המחשבות שצריכה לסיים את דרכה ההיסטורית". בהמשך אמורים לנאום נתניהו ויו"ר האופוזיציה, ציפי לבני.
"עולם הזוועה של ג'ורג אורוול קורם עור וגידים תחת משטרך, המחדיר בכוח החקיקה יסודות אפלים של דיכוי, יוצר חזון אימים כמוהו לא נראה במחוזותינו מעולם. 1984 כבר כאן וזה נורא", אמר מופז לנתניהו, בהתייחס לספר המפורסם על "האח הגדול" השולט בכל.
הוא דיבר על "משטרת המחשבות של נתניהו, עם אחיו הגדול ליברמן ואחיו הקטן ברק, שמכרסמת בשלטון החוק. בגסות שלא ראינו במחוזותינו מתערבת הרשות המבצעת התערבות גסה, כמעט חבלנית, בלב לבה של הרשות השופטת, ומאיימת לנתק את החמצן מהרשות הרביעית - התקשורת".
מופז, שכבר הצהיר על כוונותיו לתפוס את מקומה של לבני ולהדיח את נתניהו, הוסיף כי "מסך הטלסקרין יוכל לפעול, העיתון לרדת לדפוס, והרדיו לשדר, אבל רק תחת עינו הפקוחה של האח הגדול - ועינו תמיד פקוחה. כל סטייה, ולו הקטנה ביותר, כל אמירה בעייתית, כל בדל ביקורת, אמירה צינית, מחשבה המנוגדת לדעתו של השלטון, בטח ובטח תחקיר נסיעות מעורר פלצות - הכל מאיים על הדיקטטורה מבית מדרשו של נתניהו".
בהמשך עלה לנאום ח"כ דני דנון, שהשיב: "אל תלמדו אותנו מהי דמוקרטיה. אם לא נקדם את החוקים שאנחנו מאמינים בהם, נחטא לאמת שגרמה לבוחרים שלנו לבחור בנו. אם היינו מקשיבים לכם בכל פעם של קבלת החלטות, מוטב שהיינו מעבירים את המפתחות. זה לא יקרה. אנחנו נמשיך לחוקק חוקים שטובים למדינת ישראל ושומרים על צביונה היהודי והדמוקרטי".
ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) אמר לח"כ זהבה גלאון (מרצ) שהאשימה את הקואליציה בכרסום בדמוקרטיה: "כמוך כמוני. אנחנו שייכים למפלגות שקיבלו שלושה מנדטים, ולפחות אני שייך לציבור לאומי דתי שהוא מיעוט. אני חי כל חיי ומרגיש שאני מיעוט, אני מרגיש בהרבה תחומים בבג"ץ שהוא בעיניי (פוסק באופן - מ.א) ידוע מראש בשאלות ציוניות, ואני לצערי העמוק לא מגיש בג"צים כבר 10 שנים כי אני לא מוצא בזה תועלת".
חוק ההשתקה וההשתלטות על החינוכית
הדיון בכנסת נערך על רקע גל ביקורת נגד ממשלת נתניהו, בעיקר סביב שורת חוקים בנושא בית המשפט וחופש הביטוי. אמש הפגינו בתל אביב נגד התיקון לחוק לשון הרע, שכונה על ידי מתנגדיו "חוק ההשתקה". לפי ההצעה, יוכפל פי שישה סכום הפיצוי על לשון הרע, גם ללא הוכחת נזק, ל-300 אלף שקלים. במקביל, ממשיכים בכנסת לקדם חקיקה שתסלול את דרכו של השופט אשר גרוניס, שאינו נוטה לאקטיביזם השיפוטי, לנשיאות בית המשפט.
יוזמה נוספת שגררה קולות מחאה היא שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים, כך שיו"ר לשכת עורכי הדין יהיה חבר בהרכב המכריע.
המתנגדים טענו כי מטרת החקיקה לקדם את חוגי הימין באמצעות שריון מקום ליו"ר הנוכחי, דורון ברזילי, הנחשב מקורב לשר נאמן.
פרשה נוספת על סדר היום היא סוגיית הטלוויזיה החינוכית. ל-ynet נודע כי בימים אלה בוחנים בלשכת ראש הממשלה את האפשרות להכפיף את הטלוויזיה החינוכית הישראלית לרשות השידור. מסיבה זו טרם הגיע לאישור הממשלה מינויו של אלדד קובלנץ לתפקיד מנכ"ל החינוכית - זאת על אף שנבחר על ידי ועדת האיתור כבר לפני כחודש.