נשיא וייטנאם לפרס: להכפיל את הסחר עם ישראל
"בואו להשקיע בווייטנאם וליהנות מפירות הצמיחה ומתנאים נוחים" - כך אמר נשיא וייטנאם צ'ונג טאן-סאנג שמארח את נשיא מדינת ישראל. שני האישים הכריזו על שדרוג היחסים המדיניים והכלכליים בין המדינות. פרס: "נוכל להקים תשתית עסקית". צ'ונג: "אנו מסתכלים על ישראל כפלא"
קול קורא לאנשי העסקים הישראלים מנשיא ווייטנאם: "בואו להשקיע בווייטנאם וליהנות מפירות הצמיחה ומתנאים נוחים". במסגרת ביקורו ההיסטורי של נשיא המדינה שמעון פרס בווייטנאם שנפתח הבוקר (יום ד'), נפגש הנשיא הישראלי עם מקבילו מווייטנאם צ'ונג טאן-סאנג והשניים הכריזו על שדרוג היחסים המדיניים והכלכליים בין המדינות. "מטרתנו היא להכפיל את הסחר ההדדי בין המדינות העומד על 220 מיליון דולר", הכריז נשיא וייטנאם.
נשיא המדינה פרס, אשר התקבל בטקס צבאי מלא ובמשמר כבוד בפתח ארמון הנשיאות בעיר הבירה האנוי, אמר בפתח הפגישה כי "איננו עשירים בגיאוגרפיה, אך אנו עשירים במדע, אנו מייצרים את החקלאות הטובה בעולם ואנו עומדים בחזית הקידמה המדעית וההיי-טק. ישראל מוכנה לחלוק עם וייטנאם את הידע הרב שנצבר אצלנו במגוון תחומים ולהגדיל באופן דרמטי את מספר החוקרים והמדענים הוייטנאמים המגיעים להכשרות בישראל".
לדברי פרס, "לוייטנאם קרקע פורייה ועתודות מים ובעזרת הידע הישראלי והחברות הישראליות המתמחות בחקלאות והנשענות על מדע, נוכל להקים תשתית עסקית משותפת לייצור מזון למזרח אסיה". נשיא וייטנאם הודה לפרס על הביקור, וייחל להגברת שיתופי הפעולה בתחומי המדע, הטכנולוגיה, ביטחון הפנים, התקשורת, התשתיות, הרפואה והחקלאות.
בסיום פגישתם נחתמו במעמד הנשיאים שורה של הסכמים לשיתוף פעולה בתחומי הפרוטוקול הפיננסי והספנות. הסכם הפרוטוקול הפיננסי עוסק בהרחבת מסגרת האשראי הקיימת ליצואנים ונועד לקדם את שיתוף הפעולה הכלכלי, המסחרי והפיננסי בין המדינות. ההסכם מרחיב את מסגרת האשראי הקיימת כיום ליצואנים ישראלים ב 100 מיליון דולר. הסכם הספנות עוסק בשיתוף פעולה אזרחי בתחום.
על פי נתוני מכון הייצוא, היקף הייצוא הישראלי לוייטנאם שולש בשנתיים האחרונות והגיע בתחילת 2011 ל-250 מיליון דולר (בעיקר מינרלים, מוצרים כימיים ותקשורת). הייבוא מוייטנאם עמד ב-2010 על 131.9 (בעיקר בעלי חיים, חקלאות, מזון, טקסטיל והנעלה). תל"ג וייטנאם ב-2010 על 103 מיליארד דולר וכ-3,100 דולר לנפש. בסוף העשור הקודם הציגה וייטנאם שיעורי צמיחה שנתיים ממוצעים של 8%.יעד הצמיחה שהוצב על ידי הממשלה לשנת 2011 עומד על 7.5%.
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה