ניב גלבוע: ממסעדות היוקרה אל חדר הכושר
סדרת כתבות חדשה של ניב גלבוע תתעד את נסיונותיו של מבקר המסעדות לרדת במשקל: מייעוץ אצל פרופסור קראסו, דרך אבקות משקה ועד חדר הכושר. מה יעלה בגורל האוכל המשמין?
שנתיים לאחר שנכנס לתפקיד מבקר המסעדות של ערוץ 10, ולאחר שהוסיף 20 קילוגרם למשקלו, ניב גלבוע החליט לקחת את עצמו בידיים. הוא לקח מאמן אישי, דיאטנית צמודה ורופא מייעץ, ויצא למסע של חצי שנה בתקווה לעמוד ביעד שהציב לעצמו. "זה הגיע ממקום אסתטי ובריאותי. הגעתי למצב שאם לא אשמור, אני אאלץ להתחיל לקחת כדורים", הוא מספר בשיחה עם ynet.
בישראל, 49 אחוז מהאזרחים מעל גיל 20 סובלים מעודף משקל. רבע מהילדים בישראל סובלים מהשמנה. בארצות הברית, שלושה מתוך כל ארבעה אזרחים יסבלו מהשמנת יתר. כשגלבוע (41) הבין שהוא אחד מתוך אותם 49 אחוזים, הוא החליט לנסות ולחזור למשקל שלו מלפני עשור - ולתעד הכל.
"לקחתי את זה לכיוון של פרויקט דוקמנטרי שיוקרן במסגרת 'המגזין' של ערוץ 10 בשבת", הוא מספר. "התחלתי ב-1 בנובמבר והפרויקט יימשך עד מאי. בפרק הראשון אני אבדוק שיטות להרזיה, אפגש עם פרופסור רפי קרסו, אחליט על דיאטנית ואתחיל לעשות כושר בעזרת מאמן אישי".
איך הולך בינתיים?
"קודם כל, אני אוכל פחות בביקורות שאני עורך. אני יותר טועם. אם זו מנה שמנה אז אני אקח מהמנה ביס קטן. שיניתי את החשיבה. אני רושם כל דבר שנכנס לי לפה ובמקביל עושה אימוני כושר ארבע פעמים בעזרת מאמן אישי שקורע לי את הצורה".
וזה עובד? רזית?
"את השקילה הראשונה תראו בפרק. מחר יש לי עוד שקילה, אחרי שבוע של צילומים, ואני מאוד מקווה שכן. אני מרגיש את זה קצת בבגדים".
ומבחינת אימוני הכושר, איך אתה מרגיש?
"אני סובל באימון, קשה לי. אבל אחרי כל אימון אישי כזה אני בהיי. מתחיל להבין את המתמכרים. פעם הייתי רואה אנשים רצים בטיילת והייתי צוחק עליהם ודופק עוד ביס מהפיצה. היום אני מבין מה שהם מרגישים. יש איזו אנרגיה טובה בסוף אימון, משהו שלא היכרתי".
אז הליכון או פואה גרא?
"ברור שפואה גרא יותר טוב, אבל למען הבריאות אין ספק שהליכון".