שתף קטע נבחר

 

שלום דומרני נידון ל-7 חודשי מאסר: "מצטער"

שלום דומרני הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע ובסחיטה באיומים, בפרשת סחיטת בעל עסק לממכר גז בשדרות. דומרני: "אני מביע חרטה על מה שקרה"

שוב היעד מספר 1 של המשטרה בדרום יוצא בזול: העבריין שלום דומרני נידון הערב (יום ה') לשבעה חודשי מאסר בפועל. הוא הורשע, במסגרת עסקת טיעון, בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע ובסחיטה באיומים. על יתר הנאשמים בפרשה נגזרו בין 4 ל-18 חודשי מאסר בפועל. בניכוי התקופה בה היה במעצר, יישב דומרני בכלא חודשיים. פרקליטיו ביקשו עיכוב ביצוע והוא יחל לרצות את עונשו בחודש ינואר. בנוסף יוקלו תנאי מעצר הבית בו הוא שוהה.

 

נגד דומרני הוגש כתב אישום בגין עבירה של סחיטה באיומים. מדובר בחקירה של היחידה הכלכלית במשטרה, שחשפה מקרה של סחיטת בעל עסק לממכר בלוני גז, שביקש לפעול בשדרות. על פי כתב האישום, דומרני וכמה מקורבים לו איימו על האיש שלא יפתח את העסק.

 

גם על שותפיו לסחיטה נגזרו עונשי מאסר דומים: על אברהם בטיטו, שהורשע בקשירת קשר לביצוע פשע ובסחיטה באיומים, נגזרו 16 חודשי מאסר בפועל. על מרדכי קצנטיני, שהורשע באותן העבירות, נגזרו 18 חודשי מאסר בפועל. על שי בן חמו, שהורשע בניסיון לתחבולה, נגזרו שבעה חודשים בפועל.

 

על אסף יריב, שהורשע בקשירת קשר, בניסיון לתקיפת שוטר ובאיומים, נגזרו ארבעה חודשי מאסר בפועל. על שמעון עמר, שהורשע בקשירת קשר, בסחיטה באיומים, בתקיפה ובאיומים, נגזרו 11 חודשי מאסר בפועל. כמו כן, נגזרו עליהם עונשי מאסר על תנאי שונים.

 

לפני שניתן גזר הדין הביעו הנאשמים חרטה על מעשיהם. דומרני אמר: "אני מביע חרטה ומצטער על מה שקרה".

שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע יעקב שפסר אמר כי עיין בכתב האישום המתוקן, "ונוכח ההלכה לפיה יש לכבד ככלל הסדרי טיעון בין צדדים ועל רקע הסברי הצדדים... לא מצאתי כי קיימת סטיה המצדיקה התערבות בהסדר ובהתאם החלטתי לאמצו".

 

השופט הוסיף: "מן הראוי לציין שההסדר הוצג בפני בית המשפט לאחר שהוצגה עמדת המתלוננים. הן בפני פרקליט המחוז והן לפניי לבקשתם. עמדתם נשמעה בהתאם לחוק זכויות נפגעי עבירה. ולאחר שהודיעה המדינה".

 

המתלונן הראשי בתיק, מנשה מטטוב, ביקש מבית המשפט לבטל את העסקה. הוא אמר כי אם השופט יבחר לכבד את העסקה, הוא מבקש

כי הקנס על הנאשמים יהיה פיצוי עבורו ועבור המתלונן השני. עו"ד משה שרמן טען כי המתלונן הביע את התנגדותו לעסקה בשל בצע כסף, וכי ברצונו של מטטוב היה לפתוח סוכנות גז עם עבריינים אחרים.

 

נציג הפרקליטות, עו"ד יואב עטר, ביקש מבית המשפט לכבד את ההסדר. "השיקול העיקרי שהוביל אותנו להגיע להסדר זה, נבע משיקלול הסיכויים והסיכונים בתיק לנוכח טיב ומשקלן של הראיות שנאספו", הוא אמר. לדבריו, "לא מדובר בהסדר שנעשה כלאחר יד, אלא בהסדר שנחתם לאחר משא-ומתן של חודשים ולאחר שיקול דעת של בכירי הפרקליטות".

 

את הנאשמים בפרשה ייצגו עורכי הדין ירום הלוי, דוד יפתח, משה יוחאי, מוטי בניטה, זוהר ארבל ומשה שרמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלום דומרני
צילום: אוהד צויגנברג
עורכי הדין מוטי בניטה ומשה שרמן
צילום: אלי סניור
מומלצים