שתף קטע נבחר

 

סקר ברשות: 56% נגד מאבק מזוין בישראל

למרות הצלחת חמאס בעסקת שליט: מבין 1,200 נשאלים מעזה והגדה, הרוב יבחרו ביו"ר הרשות. 86 אחוז מרוצים מתוצאות עסקת שחרור האסירים ו-56 אחוז מתנגדים למאבק מזוין בישראל

התמיכה בתנועת פתח בקרב תושבי הרשות הפלסטינית לא נפגעה כתוצאה מעסקת שחרור גלעד שליט והאסירים, שהושלמה בחודש שעבר בין ישראל לחמאס - כך עולה מסקר אותו ביצע המכון הפלסטיני JMCC, שיושב במזרח ירושלים. עם זאת, עסקת שליט שביצע חמאס זוכה עדיין לתמיכה כמעט מקיר לקיר, בשיעור דומה לזה שבישראל: 86 אחוז מהנשאלים הביעו שביעות רצון מתוצאות העסקה, לעומת ארבעה אחוזים שאינם מרוצים ממנה.

 

אבו מאזן. 39 אחוז בוטחים בפתח (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבו מאזן. 39 אחוז בוטחים בפתח(צילום: AFP)

 

כותרות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

למרות הפסימיות שעולה מהסקר בנוגע לתהליך המדיני, 56 אחוז מהנשאלים ציינו כי הם מתנגדים לחזרה למאבק מזוין בישראל, לעומת 29 אחוז שתמכו בכך. אחוז המתנגדים למאבק מזוין עלה ב-10 אחוז לעומת שאלה זהה שהוצגה בסקר שביצע המכון ב-2008. כמו כן, 41 אחוז מהנשאלים סברו כי המשך ירי הרקטות אל עבר ישראל מרצועת עזה מזיק לעם הפלסטיני.

 

הסקר בוצע בחציו השני של נובמבר בקרב 1,200 פלסטינים מהגדה המערבית, רצועת עזה ומזרח ירושלים. הסקר מצביע על כך שלמרות גילויי האהדה לחמאס בעקבות שחרור האסירים, תנועת פתח והיו"ר אבו מאזן שמרו על שיעור הפופולאריות ואף הגדילו במעט את אחוז התמיכה בהם בהשוואה לסקרים קודמים.

 

שיגור קסאם לישראל. 29 אחוז תומכים בהמשך המאבק המזוין ()
שיגור קסאם לישראל. 29 אחוז תומכים בהמשך המאבק המזוין

 

39 אחוז מהנשאלים השיבו כי הם בוטחים בתנועת פתח, ואילו 18.6 אחוז השיבו כי הם בוטחים יותר בחמאס. בדומה לסקרים קודמים, 25.5 אחוז השיבו כי אבו מאזן הוא המועמד המועדף עליהם לעמוד בראש הרשות הפלסטינית, לעומת 14 אחוז שטענו כי הם מעדיפים את ראש ממשלת חמאס בעזה, איסמעיל הנייה.

 

תוצאה זו עשויה לתת רוח גבית לפתח לקראת הבחירות שצפויות להתקיים לנשיאות ולפרלמנט הפלסטיניים באמצע השנה הבאה. למרות כשלון הפנייה הפלסטינית לאו"ם, 46 אחוז מהנשאלים ציינו כי המהלך השפיע לחיוב על עמדתם כלפי פתח, לעומת 12 אחוז שציינו כי הפנייה השפיעה לשלילה.

 

הסקר בחן גם את עמדת הפלסטינים סביב אפשרות פירוקה של הרשות בשל קיפאון התהליך המדיני: 66 אחוז מהנשאלים השיבו כי הם תומכים בהשארת הרשות הפלסטינית על כנה, לעומת 22 אחוז שתומכים בפירוקה. כמו כן, 62 אחוז השיבו כי הם סבורים שהרשות משרתת את האינטרס של העם הפלסטיני, ואילו 25 אחוז ציינו כי היא משרתת את האינטרס של ישראל.

 

באשר לתהליך השלום, ניכר שישנה פסימיות בקרב הציבור הפלסטיני באשר לתמיכה בהם בקרב הקהילה הבינלאומית. 42 אחוז מהנשאלים ציינו כי הקוורטט משחק תפקיד שלילי בתהליך השלום, ורק 16 אחוז השיבו כי הוא מהווה גורם חיובי. 63 אחוז מהנשאלים השיבו כי הם מרגישים שהקוורטט נוקט בעמדה פרו ישראלית לעומת שישה אחוז בלבד הסוברים כי הוא פרו פלסטיני. מרבית הפלסטינים (51 אחוז) שבעי רצון מהחלטותיה של ההנהגה לא לקיים משא ומתן עם ישראל.

 

השפל ביחסים בין הרשות הפלסטינית לבין ארצות הברית: חמישה אחוזים מהנשאלים ציינו כי מדיניותו של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, מגבירה את הסיכוי להשגת שלום בין ישראל לרשות הפלסטינית.


פורסם לראשונה 27/11/2011 23:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן מברך אסיר משוחרר. מעמדו לא נפגע
צילום: רויטרס
גלעד שליט. תמיכה בעסקה מקיר לקיר
צילום: חגי אהרון
מומלצים