שתף קטע נבחר

הקשר בין שבב אלקטרוני לשחקן תיאטרון מוגבל

"התיאטרון האחר" של אקים, בו מופיעים שחקנים בעלי מוגבליות, העלה הצגה על חברת היי טק הנקלעת לקשיים, ומעניק מבט שונה ואחר על מושג ההצלחה. מיוחד לכבוד יום ההתרמה של אקים

שחקנים עם פיגור שכלי של "התיאטרון האחר" של אקים העלו לאחרונה בתיאטרון גבעתיים את הבכורה להצגה חדשה - "צ'יפס" שמה, העוסקת במנהלים ועובדים בחברת היי טק. ההצגה הועלתה לכבוד 60 שנה לאקים ישראל ולרגל חודש המודעות לאנשים עם פיגור שכלי של אקים וליום ההתרמה שיתקיים היום (ב'), 28 לנובמבר.  

 

"התיאטרון האחר" של אקים ישראל, שכל שחקניו הם אנשים עם פיגור שכלי, העלה במשך 23 שנות קייומו הצגות רבות. בשבע השנים האחרונות העלה התיאטרון את הצגת "הדירה" בכל רחבי הארץ. לפני שנה הופיעו חברי התיאטרון עם "הדירה" בתיאטרון בית ליסין.

 

ההצלחה האמיתית. ההצגה "צ'יפס" בביצוע "התיאטרון האחר" של אקים (צילום: אבי מספין) (צילום: אבי מספין)
ההצלחה האמיתית. ההצגה "צ'יפס" בביצוע "התיאטרון האחר" של אקים(צילום: אבי מספין)

 

בהצגה "צ'יפס", שהיא הפקה משותפת של אקים ישראל ו"הזירה הבין-תחומית", משתתפים 9 שחקנים ושחקניות עם פיגור שכלי, אשר מגלמים דמויות מעולם הטכנולוגיה וההיי-טק. חברי "התיאטרון האחר" משתתפים בתיאטרון בהתנדבות מלאה וזאת במטרה לשנות לחיוב את עמדות החברה הישראלית כלפי אנשים עם פיגור שכלי ולחשוף בפני הציבור הרחב את יכולותיהם, כישוריהם והצלחתם.  

 

בהצגה "צ'יפס" נקלעת חברת ההיי-טק CCIO, המייצרת שבבים אלקטרונים (צ'יפים, ומכאן שם ההצגה) לקשיים, ומזמינה קואוצ'ר שיסייע להוציא את העגלה מהבוץ. במפגשי הקואצ‘ינג עם טיפוסים שונים ומשונים בחברה, נחשפות אמיתות משעשעות ולעתים כאובות, ועולות שאלות לגבי יחסנו לחריג. מה בין מוצר אלקטרוני לשיפור יכולת הלמידה, עובדי היי-טק מיומנים וחבורת שחקנים בעלי מוגבלויות? ומי מביניהם רוצה באמת לחיות "חיים נורמליים"? המחזה, ובעיקר סופו, מציעים מבט שונה לגמרי על טיבה של ההצלחה ומטילים ספק בתפיסה המקובלת של הנורמלי בחברה. והכל כרוך בסיפור קטן ורווי הומור.  

 

צילום: אבי מספין, דובר אקים ישראל

 

 

שחקני ההצגה

יוסי ויסבורט, אברהם נגר, לימור סאלח, גיל קטלוני, ניר שמש, דורון אשל, בלה הובר, נדרה שאנטזי, בנצי ראובן. 

 

יוצרי ההצגה:

המחזאי - גיא בירן, בימוי- רועי הרץ רוסו, ע. במאי- איילת אראל, מעצבת תאורה- דניה זמר, תפאורה ותלבושות - יערה צדוק, מוסיקה- גלעד תדהר.

 

כאמור, ההצגה הועלתה במסגרת חודש מודעות של אקים למען אנשים עם פיגור שכלי ולקראת יום ההתרמה הארצי של עמותת אקים ישראל בשיתוף משרד החינוך. ביום זה יצאו אלפי תלמידים ברחבי הארץ להתרים את הציבור הרחב עבור אנשים עם פיגור שכלי להם מסייעת אקים ישראל.  

 

עמותת אקים ישראל המסייעת לכ-34 אלף אנשים עם פיגור שכלי בישראל בקידום זכויותיהם ואיכות חייהם בכל תחומי החיים, מציינת השנה 60 שנות פעילות למען אנשים עם פיגור שכלי. אקים מפעילה ברחבי הארץ שירותים בתחום הדיור בקהילה בתוך שכונות מגורים, פרויקט 'תעסוקה בדרך אחרת' להשמת אנשים עם מוגבלויות במקומות עבודה בשוק החופשי, מרכזי יום לתעסוקה לאנשים עם פיגור שכלי סיעודיים, מרפאות שיניים ייחודיות לאוכלוסייה, פרויקט נופש ארצי, גיוס לצה"ל, קו סיוע בעברית ובערבית, פעילויות פנאי (מועדונים), קבוצות תמיכה להורים, ערבי זכויות ועוד. אקים פועלת באמצעות 60 סניפים ומוקדי פעילות ב- 76 ישובים ברחבי הארץ על-ידי כ- 800 מתנדבים.

 

במסגרת חודש התרמה לאקים ישראל ניתן לתרום 10 שקלים ב-SMS עם המילה 'תרומה' למספר 2255 עד ה- 15 בדצמבר 2011 .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי גזית
"התיאטרון האחר" של אקים
צילום: רועי גזית
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים