E6: החדש המיושן של נוקיה
המכשיר העסקי החדש של נוקיה, הממשיך הטבעי של E72, גרם לדידי חנוך לתהות בעיקר מדוע הוא הושק עכשיו. מי רצה מכשיר סימביאן עם מקלדת מלאה ומסך מגע קטן?
מערכת הפעלה וממשק
בעברי הייתי אחד החסידים הגדולים ביותר של סימביאן. והמשכתי להאמין במערכת ההפעלה של נוקיה אחרי רוב מכרי מהתחום. יש לכך סיבה: האמנתי במפת הדרכים של מערכת ההפעלה. היא כללה כל מיני דברים מגניבים כמו ממשק חדש לגמרי, ודפדפן טוב בהרבה וכל מיני שימושים מעניינים במיקום המכשיר. והיא היתה אחלה.
מפת הדרכים הזו היתה גם פיקציה מוחלטת. יותר משנתיים עברו והנה מגיע אלינו מכשיר סימביאן חדש, עם הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה. מה התחדש כאן? האייקונים פחות מכוערים.
אה, בטח ציפיתם לעוד חידושים? אז זהו, שאין כאלה. כלומר, יש הרבה שיפורים קטנים: לדוגמה, הדפדפן קצת פחות גרוע. והמכשיר עובד מהר יותר ממכשירים מקבילים מן העבר. אבל לעומת המתחרים? זאת מערכת הפעלה מן העבר, עם שכבת צבע חדשה ושיפוצים. זאת דירה ישנה שעברה שיפוץ קל - בזמן שהמתחרים מוכרים דירות חדשות מהניילונים.
האם החוויה טובה יותר ממה שתקבלו מנוקיה E72? רוב הזמן, כן. האייקונים באמת נאים יותר. והדפדפן באמת מעט מהיר יותר. מסך המגע עוזר, רוב הזמן. אם כי יש פעמים בהם הוא מבלבל למשתמש שמורגל מאד בשימוש בגרסאות קודמות, ב-E71 ו-E72. דברים שפעם הייתם לוחצים בעבורם בכפתור הם כעת לחצני מגע, שקרובים מאד לכפתור בו השתמשתם פעם, וזה יכול לגרום להקלקות שגויות. זה בהחלט קרה לי. אבל זה שינוי שאני חושב שאפשר להתרגל אליו.
מבנה ומסך
ה-E6 בנוי כמו מה שהייתם מצפים לראות מהיורש של E72: היטב. זה מוצר סולידי, מוצק, שמרגיש כאילו הוא יכול לשאת לא מעט מכות. ואכן, כמו רוב הסמארטפונים כיום, הוא מגיע עם זכוכית גורילה עמידה לשריטות ומכות. המקלדת נוחה מאוד, ומזכירה את קודמתה.
המסך של המכשיר קטן יחסית למסך מגע, ולכן קצת לא נוח - אם כי בשביל זה יש מקלדת. אבל הוא ראוי לציון מכיוון שזה אחד המכשירים המעטים של נוקיה עם צפיפות פיקסלים מרשימה. 325 פיקסלים לאינץ', לעומת 330 באייפון. זאת בהחלט תצוגה נוחה לקריאה. אבל זה מסוג הדברים שקשה לחזור בהם אחורה. אחרי שהתרגלת למסכים גדולים, קשה להשתמש במסך קטן, גם אם הרזולוציה מרשימה.
מצלמה וסוללה
המצלמה היא מצלמת 8 מגה פיקסל, והיא די זהה למצלמה של ה-C7. מה זה אומר? זה אומר שהיא טובה הרבה יותר מהמצלמות של המכשירים הקודמים בסדרת הנוקיות עם המקלדות המלאות. מצד שני זה גם אומר שהיא לא יכולה להתחרות באמת עם המצלמות המקבילות במכשירי אנדרואיד או אייפון. זאת מכיוון שזאת עוד מצלמת נוקיה בלי מיקוד אוטומטי. אם אתם רוצים לצלם תמונות נוף, זאת אחלה מצלמה. אבל לפרטים הקטנים של החיים, לא תמצאו כאן פתרון.
הסוללה היא סוללה של נוקיה במכשיר סימביאן. זה אומר שזמן הפעולה שלה, ולא משנה מה תעשו, יהיה יותר מיום עבודה. ואם אתם משתמשים שמרנים, היא תשרוד גם יומיים ויותר בלי לראות מטען.
בשורה התחתונה
אין בחירות טובות באמת למי שרוצה מכשיר טלפון עם מקלדת. מקלדת נשלפת, כמו במיילסטון 2, היא מסורבלת. סמסונג פרו הוא עגלה עם מסך נוראי. וה-E6 הוא מכשיר סימביאן. היצרניות רואות במשתמשי המקלדת המלאה קהל שבוי, שיקנה מה שיתנו לו. ובעבור חלק מהמשתמשים, זה נכון. אבל המקלדות הווירטואליות משתפרות כל הזמן. סלקום מוכרת את ה-E6 במחיר גבוה יותר מכפי שהיא מוכרת את האופטימוס בלאק של LG, מכשיר שעולה עליו כמעט בכל פרמטר אפשרי. אם השוק לא מציע מכשירי מקלדת מלאה סבירים, אולי הגיע הזמן שמשתמשי המקלדת המלאה יעברו את התהליך שאני עברתי ויתרגלו למקלדות וירטואליות.
יתרונות
מבנה מצוין;
מסך איכותי;
מערכת הפעלה מוכרת.
חסרונות
מסך קטן;
מערכת הפעלה מיושנת;
מערכת הפעלה ממש מיושנת.
מחיר באתר סלקום: 89 שקל לחודש כפול 36 תשלומים. סה"כ: 3,204. החזר מלא למדברים מעל 249 שקל בחודש.