71 כדורים על חייל אמריקני לשעבר. צפו בפשיטה
אשתו והבן הקטן הסתתרו בארון, ולוחמי הקומנדו ריססו ביריות את חוסה גרנה אורטיז, נחת לשעבר שחזר מ-12 שעות במכרה נחושת לביתו באריזונה. "למה, למה", שואלת האלמנה, שהגישה תביעת מיליונים
חוסה גרנה אורטיז ישן בביתו לאחר 12 שעות משמרת מתישות במכרה נחושת. אשתו ונסה בדיוק הכינה את ארוחת הבוקר ובנם בן ה-4 ג'ואל צפה בסרטים מצוירים. לכאורה, עוד בוקר שגרתי בבית משפחה ממעמד הביניים בטוסון, אריזונה - עד שכלי רכב משוריין עצר ליד שביל הגישה של הבית וממנו יצאו בריצה אנשים שלבושים באפודי מגן, חבושים בקסדות וחמושים בכלי נשקם טעונים.
צפו ביחידה שחיסלה את החייל האמריקני לשעבר
לוחמי הקומנדו, שעמדו מחוץ לבית, התקרבו לדלת הכניסה כשברקע נשמע קול אזעקה ואז צעקות "משטרה!", באנגלית ובספרדית. הם פרצו את דלת הבית באיל ניגוח ולא עברו יותר משמונה שניות עד שפתחו באש לתוך הבית. כמה שניות לאחר מכן שכב אורטיז במסדרון, גוסס. לוחמי הקומנדו ירו לעברו 71 כדורים, 22 מהם פגעו בגופו בשעה שאשתו ובנו הסתתרו בתוך ארון.
"לא יודעת למה ירו בו, תביאו אמבולנס מהר"
"מהרו, הוא מדמם", צעקה אשתו של אורטיז למרכזנית מוקד החירום 911. "אני לא יודעת מדוע הם ירו בו. הם פתחו את הדלת וירו בו. הביאו לכאן אמבולנס בבקשה". כאשר יצאה מהבית, לאחר כמה דקות, היא הוכנסה במהירות לתוך ניידת משטרה, למרות צעקותיה שבעלה לא מגיב ושבנה הקטן נמצא בתוך הבית. היא התחננה בפני השוטרים להוציא את בנה מתוך הבית, לפני שיראה את אביו שוכב בתוך שלולית של דם על הרצפה. אך אז היא ראתה את בנה, כשהוא לבוש בפיג'מה של ספיידרמן, יוצא מחוץ לבית ובוכה.
משרד השריף מסר כי יחידת הקומנדו המשטרתית נשלחה לבית, משום שאורטיז נחשד בחברות בארגון שעסק בסחר בסמים ושהירי לעברו בוצע לאחר שהוא עמד ליד הדלת ונופף ברובה. משרד התובע המחוזי מסר כי הירי היה מוצדק.
אך חמישה חודשים לאחר הירי שאירע ב-5 במאי והפר את שלוותה של משפחה רגילה לכל דבר, חוקרי המשטרה לא ביצעו מעצרים בפרשה שהובילה לפשיטה על ביתו של אורטיז. חבריו הזועמים, עמיתים לעבודה ולשירות הצבאי בחיל הנחתים הגדירו את הרצח "חוסר צדק" ודרשו לערוך חקירה נוספת בפרשה.
עורך הדין של משפחת ההרוג הגיש תביעה בשווי מיליוני דולרים נגד משרד השריף באריזונה. הסרטון ובו תיעוד הפריצה לביתו של אורטיז מצא את דרכו לאינטרט וזכה ליותר מ-275 אלף צפיות. את השאלות הרבות שעלו בעקבות תקרית הירי הטרגית ניתן לסכם בדברי אשתו של אורטיז, שנכתבו בדו"ח המשטרה בן אלף העמודים: "למה, למה, למה הוא נהרג?".