חושפים פרטי גולשים? אפשר להסתתר
הצעת חוק שעשויה לחשוף פרטי גולשים עברה בקריאה ראשונה, אבל אפשר תוך כמה שניות להסתתר ברשת ולהפוך את ההצעה ללא-רלוונטית
המחוקק אף פעם לא מצליח לעמוד בקצב של הטכנולוגיה. כך גם במקרה של חוק חשיפת פרטי גולשים שעבר אמש (ב') בקריאה ראשונה בכנסת. גם אם יעבור ויאושר החוק, קל מאוד לכל גולש להסתתר ולשמור על הפרטיות, ואפשר בדקה וקצת לראות איך עושים את זה.
עוד ב-ynet מחשבים:
כל חיבור לרשת מזוהה על ידי כתובת IP. אם תגלשו מהבית או הסלולרי - יש לכם כתובת, שנתנה לכם הספקית. הספקית מחזיקה רישום של כל כתובת IP שברשותה, ובאיזה שעות וימים היא הוקצתה לכל מנוי.
אם תגלשו במקום ציבורי - תחלקו את הכתובת עם האנשים שושבים סביבכם עם לפטופים וסמארטפונים.
כתובת ה-IP ניתנת להסוואה מאוד בקלות: גולשים לאתרי פרוקסי כמו hidemyass או אתרי פרוקסי אחרים (למתקדמים, קיים שירות TOR). שם מקלידים את כתובת האינטרנט שאליה רוצים לגלוש, וכעת גולשים כשאתם עטויים במה שאפשר לכנות גלימת היעלמות. החסרונות הן שהגלימה לא תמיד נוחה: הגלישה עשויה להיות איטית יותר - ולא כדאי להיכנס עם פרוקסי לאתרים שצריך להרשם אליהם עם שם וסיסמה.
בית המשפט העליון הצביע בשנה שעברה על המחסר בחוק והבעתיות בכך כשהוא דן בבקשה לחשיפת פרטי גולש. עוד ב-2007, בפסיקה שניתנה בבית המשפט המחוזי, השופט יצחק עמית שירטט כללים לחשיפת גולש, אך גם הצביע על הקשיים הטכניים של חשיפת פרטי גולשים. הסתמכות על IP לא יכולה בהכרח להצביע באופן ודאי על גולש מסוים, לפי עמית. בנוסחה הנוכחי, הצעת החוק לא רלוונטית ולא תפתור את הבעיה ולא תגן על מי שהיא מבקשת להגן.