ארבע שנות מאסר לרופאו של מייקל ג'קסון
ד"ר קונראד מארי, שהורשע באחריות על מותו של מייקל ג'קסון, קיבל את העונש המקסימלי על הריגה: ארבע שנות מאסר. השופט: "אין לו תחושת חרטה או רגשות אשם ולכן הוא מסוכן"
לפני כשלושה שבועות, מעריציו ובני משפחתו של מייקל ג'קסון נשמו לרווחה - כשרופאו הפרטי, ד"ר קונראד מארי, הורשע בהריגתו. הערב (ג') חזר מורי לבית המשפט בלוס אנג'לס, שם נגזר דינו לרצות ארבע שנות מאסר, כעונש על מעשיו לפני ואחרי מותו של מלך הפופ תחת השגחתו. מעשים אלו הוכרו על ידי השופט מייקל פסטור כ"הריגה פושעת" ולא כ"רשלנות". הוא יבלה את השנים הקרובות במתקן כליאה בלוס אנג'לס.
השופט פסטור נדרש לגזור את דינו של ד"ר מארי, ולהשלים את ההליך המשפטי המתמשך, שהוכרע ב-7 בנובמבר. פסטור הסביר כי הוא שקל לגזור על ד"ר מארי עונש על תנאי וכי הוא מכיר בתרומת העבר שלו כרופא, אולם ההתכחשות העיקשת שלו לאחריותו למותו של ג'קסון ואי הנכונות שלו להודות בטעויותיו במקרה זה, הם בגדר בגידה במקצוע הרפואה. שקריו החוזרים ונשנים והתנהלותו החשודה שללו את האפשרות לעונש מופחת.
"אין לו שום תחושת חרטה ולא רגשות אשם ולכן הוא מסוכן לציבור", תיאר השופט פסטור את הנאשם. הוא הסביר כי קלות הדעת בה התייחס לטיפול הרשלני בג'קסון, סם ההרדמה מסוג פרופופול שסיפק לו באופן שגרתי ובעיקר השקרים שהפיץ לפני ואחרי מותו של מלך הפופ היו בגדר: "כשל מצפוני שלו שמנע ממנו לתת שירות לפציינט שלו". על פי השופט, הוא האשים את המנוח בכך שהרס לו את הקריירה.
מארי יכול אולי להתנחם כרגע בכך שבשלב זה, השופט לא פסק נגדו בתביעת המשפחה לפיצויים בסך מאה מיליון דולר (בהסתמך על הערכת רווחים עתידיים אפשריים שנמנעו ממנה). הוא אמנם הכיר בכך שהנאשם יידרש לפצות את המשפחה, אולם לא אישר את הסכום המבוקש ללא בדיקה ממצה ועמוקה של המקרה.
המשפחה: רוצים צדק, לא נקמה
עוד לפני נאומי הפרקליטים וטיעוניהם לעונש, ניתנה למשפחת ג'קסון הזדמנות למסור הצהרה משלהם באמצעות ידיד המשפחה, עו"ד בריאן פניש. "אין דרך להסביר את האבידה", נמסר בהצהרת בני המשפחה, שביקשו להעביר מסר חברתי לציבור הרופאים: "אנו לא מחפשים נקמה, אין דבר שניתן לעשות היום כדי להחזיר את מייקל. אנחנו מבקשים צדק שיזכיר לרופאים שהם לא יכולים למכור את שירותיהם למרבה במחיר ולהתעלם משבועת היפוקרטס".
התובע דיוויד וולגרן הציג בנאום הסיכום שלו דרישה, שמגובה על ידי קתרין ג'קסון, אמו של הזמר המנוח, לעונש המרבי על מארי. בנוסף לכך הוגשה כאמור תביעה לפיצויים בסך מאה מיליון דולר למשפחת ג'קסון, בהסתמך על רווחים עתידיים שנשללו ממנה בדמות מסע הופעות, אלבומים וסרטים שג'קסון עמד להשתתף בהם בעתיד.
וולגרן כינה את התנהגותו של ד"ר מארי כ"לא זהירה ופושעת", ולמרות שהודה כי אין חשד שהוא היה מעוניין במותו של ג'קסון, מן הראוי להענישו מלוא חומרת הדין - בין השאר בגלל מצבו הפגיע של מלך הפופ באותה תקופה ותלותו בו.
"הוא זנח אותו" אמר וולגרן, "מארי יצר את המצב הפגיע הזה וכאשר מייקל ג'קסון היה במצב הכי פגיע הזה, ד"ר מארי עזב אותו למות".
מנגד, ביקש פרקליט ההגנה, עו"ד אד צ'רנוף, להקל בעונש של מארי מתוך התחשבות ברקע החיובי שלו, כצעיר מהקאריבים שרכש השכלה והגיע למעמד של רופא מצליח. "הוא כבר לא יהיה מוכר יותר כרופא, אלא כאיש שהרג את מייקל ג'קסון", אמר צ'רנוף והסביר מדוע כשל: "מייקל ג'קסון חיפש סמים ומצא אותם אצל ד"ר מארי, שטעה כשסיפק לו אותם". טיעונים אלו כאמור, לא ממש עזרו למארי.