שתף קטע נבחר

 

ח"כ יואל חסון: "תוכנית ברורה להקמת ביבי-TV"

דיון סוער בוועדת החינוך: ח"כ חסון תקף את כוונת משרד רה"מ להכפיף את הטלוויזיה החינוכית לרשות השידור. ח"כ שי: "לא קישקשתא מעסיק אותו, אלא שידורי האקטואליה שלא מוצאים חן בעיני הלשכה". יו"ר הוועדה פוצץ את הישיבה

הצעת משרד ראש הממשלה להכפיף את הטלוויזיה החינוכית לרשות השידור, ובכך להפוך את ראש הממשלה לשר הממונה גם על החינוכית, הגיעה לכנסת ולדיון סוער בוועדת החינוך, שהועבר בשידור חי ב-ynet. הישיבה הסתיימה בפיצוץ כאשר מחדר הוועדה יצא היו"ר, ח"כ אלכס מילר.

 

חברי הכנסת של קדימה טוענים כי הסיבה לפיצוץ הוועדה נעוצה ברוב שהיה בה של מתנגדים למהלך המדובר. "קיים רוב לחסימת כוונותיו של נתניהו לפגוע בדמוקרטיה ולהשתלט באופן ציני וזוחל על כלל אמצעי התקשורת בישראל", נמסר מסיעת האופוזיציה.

 

במהלך הדיון תקף ח"כ נחמן שי את הרעיון ואמר: "החשיבה הזו היא תועלתנית, מקרית, שמיועדת לנופף בחרב מעל ראשה של התקשורת, ובמקרה זה התקשורת הציבורית".

 

הח"כים חסון ושי. "המטרה לייצר תקשורת נוחה לרה"מ" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הח"כים חסון ושי. "המטרה לייצר תקשורת נוחה לרה"מ"(צילום: גיל יוחנן)

 

"לא קישקשתא מעסיק את לשכת רה"מ", המשיך ח"כ שי, "אלא קבוצת שידורי האקטואליה שטוב שקיימים, אך לא מוצאים חן בעיני אנשי הלשכה. אני חושב שהם צריכים להמשיך כי הם מגוונים את מפת השידורים בישראל. במיזוג עתידי - שיבדקו את נכונות המשך קיומם, אבל כרגע אבל טוב שזה קיים".

 

ח"כ יואל חסון אמר: "אנחנו עדים בחודשים האחרונים להתעצמותה של המגה-פלאן, תוכנית האב להקמת 'ביבי-TV', תוכנית ברורה להשתלטות על התקשורת. זה גם לא תוכנן של התוכניות אלא מי שמגיש אותן. אני מקווה שלא יהיה ניסיון נוסף שמטרתו ברורה לייצר תקשורת נוחה, לקבוע מי מגיש מה, לקבוע מה הציבור הישראלי יראה, לפגוע בעיתונאים שלא מכוונים לכיוון שלשכת ראש הממשלה רוצה".

 

דיון סוער בוועדת החינוך (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
דיון סוער בוועדת החינוך(צילום: גיל יוחנן)

 

"זה לא עניין של קואליציה או אופוזיציה", הוסיף חסון. "נתניהו לא עושה את זה כדי לשמר מסר מסוים של הקואליציה בתקשורת, אלא כדי שהוא עצמו יישמע טוב בתקשורת. זה לחלוטין עניין אישי של נתניהו ואסור לאף אחד מאיתנו לקחת חלק במגה-תוכנית ההשתלטות על השידור הציבורי. חייבים להוביל ניתוק של המערכת הפוליטית מהשידור הציבורי".

 

"פגיעה קשה במפת התקשורת בישראל"

ח"כ איתן כבל אמר בדיון: "מה שקורה זה סוג של אימפריאליזם, אבל של אימפריות חולות. אם היה רצון של ראש הממשלה לומר 'שמע לא צריך את החינוכית, אין הצדקה' - היה ויכוח לגיטימי. אבל לקחת את החינוכית עם הבעיות שלה ולשים אותה בתוך ברשות השידור - זו פשוט מחשבה שיש בה רק דבר אחד. שליטה. ההחלטה פוליטית וועדת החינוך צריכה כוועדה חוצת מפלגות לקבל החלטה ברורה, שאין מקום לזה ואסור שדבר כזה יקרה". ח"כ אורי אורבך הצטרף לדברים ואמר: "זוהי פגיעה קשה במפת התקשורת בישראל".

 

הח"כים איתן כבל ואורי אורבך. "פגיעה קשה במפת התקשורת" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הח"כים איתן כבל ואורי אורבך. "פגיעה קשה במפת התקשורת"(צילום: גיל יוחנן)

 

ח"כ אלכס מילר, יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, חזר בדיון על עמדתו ולפיה "הכפפת החינוכית לרשות השידור לא תשפר את מצב שני גופי השידור. זה לא הזמן לעשות איזשהו שינוי בגוף אחד שיכניס גם את הגוף השני למשבר".

 

כזכור, בשבוע שעבר פורסם ב-ynet כי לשכת נתניהו בוחנת את האפשרות להכפיף את החינוכית לרשות השידור. מסיבה זו טרם הגיע לאישור הממשלה מינויו של אלדד קובלנץ לתפקיד מנכ"ל החינוכית - זאת למרות שנבחר על ידי ועדת האיתור כבר לפני כחודש.

 

שר החינוך, גדעון סער, הביע למחרת הפרסום התנגדות נחרצת למהלך ואמר:

"בתקופת כהונתי כשר החינוך, לא תיקרע הטלוויזיה החינוכית ממערכת החינוך. קריעת החינוכית ממערכת החינוך והכפפתה לרשות השידור, הנמצאת במשבר עמוק, תהיה סוף דרכה של הטלוויזיה החינוכית, דבר שלא יקרה במשמרת שלי", אמר השר.

 

בין המוזמנים לדיון: אנשי משרד ראש הממשלה וכן נציגי משרדי החינוך, האוצר, המשפטים, ראשי רשות השידור, בכירי הטלוויזיה החינוכית והאגודה לזכות הציבור לדעת.


פורסם לראשונה 30/11/2011 09:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ ד"ר נחמן שי. "החינוכית - גיוון מפת השידורים בישראל"
צילום: גיל יוחנן
ראש הממשלה בנימין נתניהו. ישתלט גם על החינוכית?
צילום: אלכס קולומויסקי
לאתר ההטבות
מומלצים