שדרוג לטיל "תמוז": נקודה תסמן את המטרה
חיל התותחנים יקבל משמעות חדשה להגדרתו כ"חיל האוויר של צבא היבשה": צה"ל מקים מערך רקטות חדש, מדויק יותר ועם טווחים ארוכים יותר. במקביל, טיל התמוז שודרג. צפו כיצד הטיל מוסט ברגע האחרון, כדי לא לפגוע בבית מגורים
כמה חודשים לאחר שנחשף, טיל הנ"ט תמוז עולה דרגה: הטיל האלקטרו-אופטי המונחה של חיל התותחנים, שהוצג לראשונה בקיץ, מקבל בימים אלה שדרוג טכנולוגי נוסף. הלוחמים שמפעילים ויורים את הטיל ייהנו מהכוונה מדויקת יותר, בזכות נקודה מיוחדת שתסמן את המטרה עוד מהשלב הראשון של מעוף הטיל, כשהוא יוצא מהמשגר - ועד לרגע הפגיעה.
הידיעות שעניינו אתכם החודש ב-ynet:
- תיק פתוח: איפה המיליונים משוד הכספות הגדול?
- מפת הגרעין: כך פרושים המתקנים באיראן
- ארה"ב חושפת: פצצות ענק נגד בונקרים איראניים
כיום, כמו בשנים האחרונות, מותקנת על הטיל מצלמה שמתעדת עבור הלוחמים את תנועת הטיל והתקדמותו עד למטרה. השדרוג החדש, מעבר לעלייה בדיוק הגבוה בלאו הכי של הטיל, אמור בין היתר להעניק תחושת ביטחון ושליטה גבוהה יותר ללוחמים. החידוש הטכנולוגי הוכרז לאחרונה כמבצעי ונמצא בימים אלו בשלב של הצטיידות לכוחות.
מערך התמוז צפוי לקחת חלק גם בלחימה נגד ארגוני הטרור ברצועת עזה, אם וכאשר יידרשו הכוחות לכך. הטכנולוגיה של התמוז תיתן גם הפעם מענה לסוגיה שתפסה כותרות שליליות נגד ישראל בדו"ח גולדסטון: פגיעה בבלתי מעורבים.
כפי שניתן לראות בסרטון, הנחשף כאן לראשונה, הלוחמים עוקבים אחר מעוף הטיל (עדיין לפני התוספת החדשה). בעקבות זיהוי של מבנה השייך לאזרחים בלתי מעורבים, הטיל מוסט ברגע האחרון לשטח פתוח ומתפוצץ, מבלי לפגוע בחפים מפשע.
"יש לנו סימולטורים מתקדמים מאוד, שכבר שם אנחנו מתרגלים ללחימה איזורים בנויים, כי היעוד של התמוז הוא בכלל נגד טנקים ומטרות קשות", הסביר ל-ynet מפקד עוצבת "קלע דוד", אלוף משנה ש'. "זה בוודאי קשור לערכים ולנורמות הגבוהות של הלוחמים, שיודעים היטב מה לעשות אם מזהים אזרחים בקו האש".
במקביל, בחיל התותחנים - בפיקודו של קצין התותחנים הראשי תת-אלוף דוד סוויסה - נערכים להקמת מערך רקטי חדש לצה"ל, שיאפשר
ירי של רקטות מתקדמות, לטווחים רחוקים יותר. מדובר ברקטות שנמצאות בשלבי פיתוח מתקדמים, עם רמות דיוק של עד עשרה מטרים בפגיעה במטרה.
בנוסף, המערך החדש - שהוא פיתוח ישראלי - יוכל לירות במטחים משולבים, בעוצמות אש שמתקרבות לרמת הטילים של חיל האוויר. המערך צפוי לפעול רק בעוד כשנתיים, אך כבר היום נערכים במרכז האימונים של החיל בשבטה לבנות תוכנית הכשרה עתידית ללוחמים שיפעילו את הרקטות. יתרון מרכזי נוסף של הרקטות החדשות הוא המחיר: בעוד שטיל מתקדם כדוגמת התמוז עולה כחצי מיליון דולר, עלות של רקטה חכמה בודדת תסתכם בכמה עשרות אלפי דולרים בלבד.