שתף קטע נבחר
 

עליות חדות בבורסה; ת"א 25 זינק בכ-4%

המהלך המפתיע של הבנקים המרכזיים בעולם שהגבירו את הנזילות, הטיס את השווקים. מדד ת"א 100 עלה ב-3.77%, בלוטק 50 התחזק ב-3.13%, מדד נדל"ן הוסיף לערכו 3.75% ומדד הבנקים המריא ב-7.45%

המסחר בבורסה בת"א הסתיים היום (ד') בעליות שערים חדות, בעבקות מגמה חיובית בבורסות אירופה ובוול סטריט אחרי הודעת הבנקים המרכזיים על הורדת ריבית ההלוואות בין הבנקים.

 

מדד ת"א 25 עלה ב-3.98% ל-1,082.4 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-3.77% ל- 984.3 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-3.13% ל-271.8 נקודות, מדד נדל"ן עלה ב-3.75% ל-278.4 נקודות ומדד הבנקים עלה ב-7.45% ל-947.9 נקודות.

 

במסחר במט"ח עלה הדולר ב-0.317% ושערו היציג נקבע על 3.793 שקלים. האירו ירד ב-0.03% ושערו היציג נקבע על 5.047 שקלים. 

 

הבנק המרכזי בארה"ב הודיע כי הוא מוריד את הריבית על הלוואות שהוא מעניק ("אוברנייט") ב-50 נקודות בסיס. הבנקים המרכזיים של קנדה, בריטניה, יפן, שוויץ והבנק האירופי המרכזי, היו מעורבים גם כן בפעולה המתואמת. "מטרת הפעולות הללו היא להקל את הלחץ בשווקים הפיננסיים ועל ידי כך לרכך את ההשפעות של הלחצים הללו על אספקת האשראי למשקי הבית ולעסקים ולעודד פעילות כלכלית", נכתב בהצהרה.

 

"הורדת הריבית על ההלוואות בין הבנקים לא משמעותית כמו עצם ההתערבות של הבנקים המרכזיים", הסביר זיו ספיר, מנהל דסק חו"ל במגדל שוקי הון. "הפעולה היא הדפסת כסף ללא הדפסת כסף. הבנקים המרכזיים לא חושבים בצורה פוליטית, אלא כלכלית בלבד - עצם ההתערבות היא הדבר החשוב באמת".

 

ספיר הדגיש את ההתערבות של הבנק המרכזי באנגליה ובנק האירופי המרכזי כשני הבנקים המרכזיים במהלך שההתערבות מצידם מפתיעה והיא נותנת את הדחיפה הפסיכולוגית החיובית לשוק. בנוסף הוא הזכיר את נתוני ה-ADP המוצלחים בוול סטריט כעוד גורם של חדשות טובות לשווקים.

 

עלייה קלה בשיעור האבטלה ברבעון השלישי ל-5.6%. ברבעון השני האבטלה עמדה על 5.5%. שיעורי אבטלה כה נמוכים נרשמו לאחרונה בישראל רק ב-1983. מספר המועסקים במשק גדל ברבעון השלישי בכ-9,000 נפש לעומת הרבעון השני, והסתכם ב-3.035 מיליון.

 

סוכנות הדירוג S&P הורידה את הדירוג של 15 בנקים מובילים בעולם. הדירוג של בנק אוף אמריקה, גולדמן זאקס וסיטי ירד מ-A לרמה של -A. הדירוג של מורגן סטנלי, JP מורגן ומריל לינץ' (השייך לבנק אוף אמריקה) מרמה של +A לרמת A.

 

באירופה שרי האוצר של גוש האירו הסכימו הלילה על התנאים לגבי שתי האופציות שיאפשרו את מינוף קרן היציבות (EFSF). במסגרת האופציה הראשונה, מחזיקי האג"ח שיונפקו למימון קרן היציבות יקבלו הגנה על 20%-30% מהכספים על ידי ערבויות של קרן היציבות. במסגרת האופציה השנייה, הכספים שיושקעו בקרן יגיעו מהון ציבורי (כספים של ממשלות) ופרטי שישמשו לרכישת אג"ח של מדינות בשוק הראשוני והמשני. שתי האופציות צפויות להיות מוכנות ליישום כבר בתחילת 2012.

 

סין הורידה את גובה הסכום שבנקים צריכים להקצות כרזרבות, לראשונה מאז 2008. זאת, על רקע משבר החובות האירופי שפוגע בתחזית הייצוא והצמיחה. הבנק המרכזי בסין פרסם באתר האינטרנט שלו כי שיעור הכסף שמוקצה כרזרבות יופחת ב-50 נקודות בסיס החל מה-5 בדצמבר, עד כה השיעור עמד על שיא של 21.5% עבור הבנקים הגדולים ביותר. 

 

עוד ברקע למסחר הנעילה המעורבת בוול סטריט והחלטת שרי האוצר של גוש היורו על הדרכים למינוף קרן היציבות. כמו כן שרי האוצר של גוש אישרו את העברת התשלום השישי בסך 8 מיליארד יורו ליוון במסגרת כספי הסיוע למדינה.

 

מניות במרכז

בנק דיסקונט (זינק בכ-9.9%) רשם רווח נקי של 121 מיליון שקל ברבעון. מדובר בצניחה של 57% לעומת הרבעון המקביל אשתקד בו רשם הבנק רווח נקי של 284 מיליון שקל. דיסקונט פירסם לפני מספר ימים אזהרת רווח בה הודיע כי ירשום רווח של 100 מיליון שקל בדוחות. עם זאת, הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של 2011 צמח ב-10% ועמד על 630 מיליון שקל.

  

בנק לאומי, בניהולה של גליה מאור דיווח הבוקר על דוחותיו הכספיים לרבעון השלישי של השנה והציג ירידה של 74% ברווח הנקי ל-155 מיליון שקל, וזאת לאחר שעל פי אזהרת הרווח שפרסם הבנק בשבוע שעבר צפוי היה הרווח הנקי ברבעון השלישי להסתכם ב-50 עד 100 מיליון שקל.

 

בנק הפועלים (זינק בכ-9.3%), בניהולו של ציון קינן, ובשליטת שרי אריסון דיווח גם כן על התוצאות הכספיות שלו לרבעון השלישי של 2011 בו הוא המשיך להוביל את המערכת הבנקאית. הבנק נעל את הרבעון עם רווח נקי בסך 471 מיליון שקל, ירידה של 9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. למרות הירידה - המצב פחות חמור משל לאומי, בינלאומי ודיסקונט אשר פרסמו אזהרות רווח והודיעו שיציגו תוצאות חלשות בשל הירידות בשוקי ההון בעולם.

 

הבנק הבינלאומי פרסם היום תוצאות חלשות לרבעון השלישי של 2011, בהתאם לאזהרת הרווח שפרסם לפני כמה שבועות. ברבעון השלישי של השנה הסתכם הרווח הנקי של הבנק ב-21 מיליון שקל, בהשוואה ל-129 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. התשואה להון הגיעה לשיעור של 1.5%, בהשוואה ל-8.6% ברבעון המקביל אשתקד.

 

GGR והשותפים ברשיונות מירה ושרה הגיעו להסכמה על מימוש האופציות שניתנו לה לרכישת 5% נוספים מרשיונות מירה ושרה, מה שיביא את GGR להחזקה של 10%, כך עולה מדיווח של שותפות מודיעין (עלתה בכ-1.6%).

  

ישראלום, הנמצאת בשליטת מתיו ברונפמן ושולם פישר, ציינה אתמול בדוחותיה כי היא מצויה הלכה למעשה בהסדר חוב מול קרן KCPS והבנקים.

 

הכשרה אנרגיה (ירדה בכ-0.6%) מתכננת לגייס 18 מיליון שקל בהנפקת זכויות כדי לממן את הקידוחים במירה ושרה, כך עולה מתשקיף מדף שפרסמה החברה באתר הבורסה.

 

אי.די.בי (זינקה בכ-8.9%) קיבלה אשראי של 40 מיליון דולר בתמורה להגבלת הדיבידנדים. הקבוצה תפרסם במהלך היום את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי. האשראי ניתן בכפוף להתחייבות לא לחלק דיבידנדים ביותר מ-200 מיליון דולר ב-4 שנים.

 

חברת דיסקונט השקעות (עלתה בכ-2.95%) מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר פירסמה היום את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2011 ובהם הפסד של 1.37 מיליארד שקל - יותר מפי 7 מהרבעון המקביל אשתקד. ההפסד בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד על 2.3 מיליארד שקל לעומת רווח של 1.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה. ההפסד גרר מחיקה של שליש מההון עצי שהחברה מאז הרבעון המקביל ל-6.65 מיליארד שקל.

פורסם לראשונה 30/11/2011 10:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה לניירות ערך בתל אביב
צילום: דנה קופל
מומלצים