שתף קטע נבחר

 

הסיגריה שאחרי: "הגיע הזמן למחאת המעשנים"

ההחלטה להגביל את הרכישה בדיוטי פרי היא עוד מכה לציבור המעשנים בשנים האחרונות. "האם מישהו היה מעז לפגוע במחירי הבשמים ומוצרי החשמל בדיוטי פרי?", תוהה מעשנת. אחר מוסיף: "שינוי יבוא רק באמצעות מחאות וזעקות"

עבור המעשן הישראלי הממוצע, כל נסיעה לחו"ל מתחילה בשני פאקטים, 20 חפיסות ו-400 סיגריות במחיר מוזל. וכאן מדובר רק על שומרי החוק - כי הרוב מנצלים את חנויות הפטור ממכס שבנתב"ג כדי לקנות הרבה יותר, בתקווה לצלוח בשלום את המסלול הירוק בחזרה הביתה. אלא שכעת, על רקע ההפחתה במס על בעלי הכנסות בינוניות, חיפשו בוועדת הכספים דרך למלא את הבור התקציבי שייפער, והפתרון שאליו הגיעו הוא כדלקמן: רכישת הסיגריות ללא מכס תוגבל לפאקט אחד בלבד (10 חפיסות). הסיגריות שיירכשו מעתה במחיר מלא, סבורה המדינה, יכסו על הגבייה המופחתת של מס ההכנסה.

 

העישון בישראל - כתבות נוספות:

 

בשארי והסיגריה. "אנחנו לא חיות" ()
בשארי והסיגריה. "אנחנו לא חיות"

 

המעשנים הישראלים כבר היו אמורים להתרגל למכות שניחתות עליהם. ב-15 השנים האחרונות הם ראו את מחיר הסיגריות עולה במאות אחוזים (בנימוק שעל ידי כך מממנים את נזקי הסיגריות) ונאסר עליהם לעשן במקומות ציבוריים. אבל מעשנים רבים מצביעים על כך שהאצבע קלה על ההדק כשמדובר בסיגריות, כי לא ניכר שהמדינה מנהלת מלחמת חורמה מסוג זה על גורמים מזהמים לא פחות כגון מפעלים, מכוניות, קרינה סלולרית ועוד.

 

"גם ככה כבר הפכו אותנו למצורעים, אז למה להמשיך לייקר לנו את הסיגריות?", תוהה יניב בשארי (27), מעשן מנתניה, שעומד לסיים בקרוב את לימודי המשפטים שלו. "די, שיבינו שיש אנשים שמעשנים כמו שלאחרים יש הרגלים אחרים שאינם בריאים. אנחנו לא חיות".

 

חנויות הדיוטי פרי בנתב"ג. "התרסה של מיעוט נרדף" (צילום: גלעד קוולרציק) (צילום: גלעד קוולרציק)
חנויות הדיוטי פרי בנתב"ג. "התרסה של מיעוט נרדף"(צילום: גלעד קוולרציק)

 

לדברי בשארי, המעשן כמעט קופסת סיגריות ביום, הגיעו מים עד נפש: "שוחחתי היום עם חבר על זה שעכשיו בישראל אפשר להביא שינוי רק עם מחאות וזעקות. אז אולי הגיע גם זמנם של המעשנים למחות כקונטרה על ההתעמרות בנו. מקסימום - לא נצליח. הרי גם דפני ליף לא הגיעה רחוק עם טרכטנברג".

 

"עכשיו גם לעשן לבד אנחנו לא יכולים?"

אלעד גבאי, מעשן תושב כפר סבא, לא מתרשם מהתרגיל הכלכלי המתוכנן וצוחק: "נו, באמת, מורידים לי את המס אבל מעלים את מחיר הסיגריות? הם לוקחים לי מכיס אחד ומעבירים את הכסף לכיס השני. בסדר, הבנתי, חוק העישון הרחיק אותנו מאנשים בשביל לא לפגוע בהם. אז מה עכשיו? גם לעשן לבד אנחנו לא יכולים? שישקיעו בחינוך הנוער ולא יפגעו במעשנים קיימים".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

א' (49), בעלת תואר שני בביולוגיה, נשואה ואם לשניים, מודעת היטב לנזקי הסיגריות. מגיל 19 היא מעשנת שתי קופסאות ביום. על אף שחלתה בסרטן השד, אין לה שום כוונה להפסיק. "דמם של המעשנים מותר", היא פוסקת. "מותר לפגוע בכיסם, שהרי הם מבצעים פשעים נגד האנושות על בסיס יומי. עכשיו - אולי בגלל שממש לא מזמן העלו לנו את המחירים בפעם המי-סופר - מתנכלים ל'רווחים' שאנחנו עושים בדיוטי פרי.

 

"כבת מעמד הביניים אני טסה לחו"ל בערך פעם בשנתיים וכל פעם מבצעת פשע: אני קונה אריזה של חמישה פאקטים ועוברת במסלול הירוק. אני מודה, ומקווה שלא אתפס. זה חוסך לי כמה מאות שקלים. אלה מותרות שאני מרשה לעצמי, גם במחיר של עבירה על החוק. ואני מניחה שיש עוד 2-3 מעשנים 'נורמטיבים' כמוני שחוטאים באותו חטא.

 

"אז עכשיו, במקום שלושה פאקטים עודף, יהיו לי ארבעה. אפשר לקרוא לזה חיסכון, אפשר לקרוא לזה התרסה של מיעוט נרדף. נראה את האוצר מנסה להוריד את הטבות הדיוטי פרי על בשמים ומכשירי חשמל".

פורסם לראשונה 01/12/2011 16:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. "שישקיעו בחינוך נגד סיגריות ולא יפגעו במעשנים קיימים"
צילום: גיל נחושתן
מומלצים