שתף קטע נבחר

להרות, ולא לוותר על ההלכה

בעיות בפוריות הן לא סיבה לעבור על ההלכה: אי-אפשר לוותר על "שבעה נקיים", ורוב הפוסקים לא מאשרים תרומת זרע לרווקה. אך טיפולים סטנדרטיים יכולים לסייע. תגובה לקרני אלדד

מכון פוע"ה לרפואה ופוריות על-פי ההלכה משרת ומסייע לאלפי אנשים בשנה ללא תשלום. זוגות המגיעים למכון עם בעיות בגניקולוגיה ופוריות, מקבלים ייעוץ, סיוע והכוונה מתאימים.

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

טענה כמו זו שהעלתה קרני אלדד על כך שהמכון מעדיף את ההחמרה ההלכתית, ולכן מציע שאיבת ביציות מרווקות ולא תרומת זרע, היא מעוותת ושגויה מכל בחינה: מכון פוע"ה אינו סבור שהפתרון לרווקות הוא הקפאת ביציות, שכן הפיתרון האמיתי הינו מציאת זיווג בהקדם - ואנו אף מציעים סיוע בכיוון זה.

 

עם זאת, מתוך הבנת המצוקה הקיימת, וכדי שאותה רווקה לא תעמוד בפני שוקת שבורה, כאשר בעזרת ה' תמצא

את זיווגה ותקים בית בישראל. את שאיבת הביציות אנו מאפשרים כפיתרון זמני המהווה אלטרנטיבה שלא הייתה קיימת בעבר, למי שלצערה עדיין לא הצליחה להינשא.

 

בעניין זה הייתה לנו התלבטות ופנינו אל הרב מרדכי אליהו זצ"ל, שבתחילה לא אישר את התהליך כיוון שחשש שהדבר עלול להרפות מהמאמצים להינשא. מאוחר יותר - כאשר ראה, שלצערנו, יש נשים שיולדות ילד דרך בנק הזרע, ביקש מאיתנו לאפשר את התהליך. להשלמת התמונה כינסנו יחדיו שלושה רבנים מהמובילים בציבור הדתי לאומי - הרב יעקב אריאל, הרב דב ליאור והרב אהרון ליכטנשטיין - ואחרי דיון ממושך הוחלט לאפשר הקפאת ביציות לרווקה.

 

לגבי הסיכון בשאיבת הביציות, ברצוני לצטט אדם חכם מאוד, שהיה ראש הוועדה בכנסת שדנה בתרומת ביצית. ראש המכון, הרב מנחם בורשטין, העלה את בעיית הסיכון - ועל כך ענה לו ראש הוועדה, פרופ' אריה אלדד, ש"כל דבר בעולם זה מסוכן, תמיד צריך לשקול רווח מול הפסד". למעשה, הדבר איננו מסוכן יותר מאשר ניתוח קוסמטי לשיפור המראה. המקרה המצער שאירע השבוע הוא תופעה נדירה מאוד, שככל הנראה נבעה ממחלה קודמת.

 

מכון פוע"ה אינו מציע תרומת זרע לרווקות ואמהוּת חד-הורית מבחירה. מלבד העובדה שהדבר אינו אפשרי מבחינה הלכתית - כך הורו לנו כל גדולי הדור מכל החוגים, בתשובות מנומקות היטב - הרי שהוא מנציח את רווקותה של האישה, שסיכוייה להינשא ירדו משמעותית. חמור מכך, היא מביאה לעולם, על-פי גדולי הפסיכולוגים, ילד אומלל ללא זהות אב. היהדות אינה מאפשרת אושר של אחד על חשבון השני.

 

אי אפשר לוותר על שבעה נקיים

טענה מעוותת נוספת היא שהמכון מעדיף מתן טיפולים רפואיים, במקום הקלה לכאורה בהלכה של שמירה על "שבעה נקיים". למעשה, טענה זו נישאת על כנפי רופא שהחליט להתנגח עם ההלכה. הקורא את ספרו החדש של ד"ר דניאל רוזנק יוצא עם תחושה שהוא החליט להפוך את עצמו לפוסק חשוב ו"לגלות" לעם ישראל שכל רבני וגדולי ישראל עד היום לא הבינו את ההלכה, ורק הוא גילה פתאום את האמת.

 

נציין בצורה ברורה ומפורשת, וכדי למנוע טעויות, ש"שבעה נקיים" הינם דין גמור ולא חומרה בלבד - וזלזול בדין

זה גובל באיסורי כרת חמורים. אין רבנים שיתירו טבילה מיד לאחר שבוע הווסת - פשוט מאחר שרב בישראל אינו יכול להתיר דברים שאסורים על-פי ההלכה. 

 

בכל מקרה, במרבית המקרים המגיעים לפנינו בשל "עקרות הלכתית" מתברר שאם אין בעיה רפואית אחרת - הרי שניתן לפתור את הבעיה במסגרת ההלכה וללא מתן תרופות. גם במקרים הבודדים שנדרשות תרופות לאיחור הביוץ, אין מדובר בסיכון - והמחקרים הרפואיים האחרונים מוכיחים זאת. מכון פוע"ה ימשיך להעניק את עזרתו לכל מי שיפנה, תוך שמירה על ההלכה וצמצום הסיכונים, אם בכלל ישנם, למינימום.

 

  • הרב אריה כץ הוא אחד מרבני מכון פוע"ה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריון ופוריות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים