שתף קטע נבחר
 

חמישה מכשולים נפוצים בדרך לעבודה החדשה

השאלות הקשות, המעסיקים שלא זוכרים שהם מחפשים עובדים, או סדרת הראיונות שלא נגמרת - הדרך למשרה הנכספת רצופה בחוויות כואבות. אז מה עושים? אופטימיות, ביטחון עצמי וכמובן, חיוך כובש, יסייעו בהשגת המטרה

חיפוש עבודה אינו דבר קל. מדובר בתהליך שגובה מהמחפש כוחות נפשיים רבים, ופיתוח חוסן נפשי שיעזור לעמידה בפני שאלות, תהיות, סירובים מנומסים ובמקרים רבים - סתם התעלמות.

 

 

לא משנה אילו חוויות נקרות בדרככם במהלך החיפוש; המפתח להתמודדות טמון ביכולת להביט על הדברים בעיניים מקצועיות בלבד, כי רק באופן הזה אפשר להמשיך מראיון לראיון בראש מורם, תוך שיפור מיומנויות, למידה מטעויות, והכי חשוב - בלי לקחת דברים באופן אישי.

 

חמש החוויות הכואבות אך השכיחות למדי

שאלות קשות בראיון עבודה

כשהמראיין שואל את השאלה "מה החולשות שלך?" רוב המרואיינים מתחילים לגמגם – הרי אם יציינו חולשה אמיתית אחת או שתיים, זה לא כמו לירות לעצמם ברגל?

 

איך עוברים את השאלה הזו בשלום? אכן, מדובר בשאלה הדורשת חשיבה והכנה מראש. אל תציינו תכונה שהיא מפתח לביצוע התפקיד עליו אתם מתמודדים. הקפידו לציין חולשה תוך שאתם מספרים איך אתם מתמודדים איתה.

 

המראיין שייבש אותי

במקרה הזה, כוס המים שיציעו לכם בכניסה, לא תעצור את הייבוש – אם הגעתם חמש דקות לפני הזמן והמראיין נתן לכם להמתין עוד ארבעים וחמש דקות, קשה להימנע מתחושת הזלזול בכם ובזמן שלכם. גרוע מכך: זה עלול לגרום לכם לחוש דחייה מהמקום.

 

איך להתייחס לזה? כדאי להמתין, לא ללכת, לא לטרוק את הדלת ובאופן כללי – לחשוב חיובי: יש סיכוי טוב שמדובר בצירוף מקרים מצער אך נדיר, ובטח לא מכוון. נצלו את זמן ההמתנה הממושך ללמידה וקבלת רושם ממקום העבודה הפוטנציאלי: התייחסות נעימה של מי שמקבל את פניכם, סביבת עבודה שמחה, אוירה חברית, עובדים עסוקים – כל אלה הם סימנים טובים. עוד סיבה שבגללה לא שווה להתמרמר על כיסא הייבוש – זה יכניס אתכם לראיון ישר ברגל שמאל.

 

המראיין ששכח אותי

במקרה הזה לא ייבשו אתכם, אבל לרגע חשתם כמו אליס בארץ הפלאות; המזכירה שקיבלה את פניכם נראית קצת מופתעת ונבוכה כשהיא שומעת שהגעתם לראיון אצל א' (אולי כי הוא לא נמצא היום?) ואז, לאחר כמה לחשושים והתארגנויות שלה עם הממונים, מודיעים לכם שהראיון יתנהל מול ג' (פתרון בזק?) שלא מוצא את קורות החיים שלכם וגם שואל שאלות תמוהות שכבר שאלו אתכם בטלפון.

 

מה עושים? ממשיכים כרגיל. יכול להיות שיצא מזה משהו? לעולם אין לדעת, אז עשו את כל המאמצים לעבור את הראיון הזה בהצלחה. מקסימום, תודו שזו הייתה חוויה מעניינת.

 

היעדר פידבק: "אז איך הייתי?"

שלחתם קורות חיים, עניתם לרכזות הגיוס שהתקשרו, הגעתם לראיונות עבודה ופשוט... כלום. ההתעלמות מרגיזה ומותירה אתכם במצב של חוסר אונים מול אי הידיעה, כי לפעמים התשובה "לא התקבלת" עדיפה על פני שתיקה לא ברורה.

 

איך מתמודדים עם העדר משוב? יש מעסיקים ומגייסים שמאמצים נורמות של משוב כלשהו, אך יש רבים שלא. יש כמה דברים שאפשר לעשות: היו פרו-אקטיביים. נהלו מעקב. אם אתם יודעים את שם החברה אליהם פניתם, צרו קשר לוודא שקורות החיים התקבלו. לאחר ראיון עבודה שמרו על קשר עם המראיין – שלחו מייל תודה, והתקשרו מספר ימים לאחר הראיון לבדוק האם התקבלה החלטה. הכי חשוב: בכל מקרה, לא כדאי לבזבז זמן על המתנה לתשובה, אלא להמשיך לחפש עד שמוצאים.

 

עוד ראיון אחד ודי...

שלחתם קורות חיים, וחזרו אליכם עם כמה שאלות שבסיומן זימנו אתכם לראיון עבודה בחברה. באותו שבוע כבר הגעתם לראיון ומשם המשכתם למבדק התאמה ממוחשב שארך כשעה ונראה לכם שהלך לכם לא רע עד כה. עוד כמה ימים חולפים להם ואתם מנהלים רומן מתמשך עם החברה הזו – מראיון לשיחת עומק ומשם לעוד ראיון ובינתיים חולף לו חודש..

 

איך תמתיקו את הגלולה המרה? היערכו מראש: בסיום הראיון הראשון, אפשר לשאול איך נראה תהליך הגיוס באופן כללי, ומה השלב הבא. כמו כן, התנחמו בעובדה שברוב המקרים זימון לראיון נוסף מעיד על כך ששוקלים ברצינות את מועמדותכם. בכל מקרה, כמו בעצה הקודמת: אל תפסיקו את החיפושים רק בגלל שאתם ממתינים לתשובה, אלא המשיכו הלאה בחיפושים והשאירו את כל האפשרויות פתוחות.

 

קרן בן נח היא מומחית חיפוש עבודה ב-AllJobs דרושים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסור לקחת דברים באופן אישי
צילום: Shutterstock
קרן בן נח
מומלצים