שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, AP , רויטרס

האחים המוסלמים מנסים להרגיע: "החוק יקבע"

המפלגות האיסלאמיסטיות זכו לרוב בבחירות לפרלמנט המצרי, המנצחת מנסה להפיג את החששות בעולם. בישראל מעריכים כי עימות מזוין אינו באופק: "האחים המוסלמים יתרכזו בבעיות פנימיות כמו כלכלה ומזון, ולא בנושאי חוץ"

כשהניצחון בכיס, האחים המוסלמים מנסים להרגיע. במפלגה האיסלאמיסטית, שניצחה בסיבוב הראשון של הבחירות בפרלמנט, אומרים כי החוק יקדם לכול - אך מבהירים כי השריעה המוסלמית היא המקור לו. האחים המוסלמים, שהקדימו את הסלפיסטים, הקיצוניים עוד יותר, הכחישו אמש (שבת) את הטענות לפיהן הפרלמנט החדש יפעל נגד המיעוטים וירסן את זכויות האזרח.

 

האחים המוסלמים כבשו את מצרים. ומה עכשיו?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"הבחירות הן הצעד הראשון במעבר של מצרים לדמוקרטיה ועל כל מי שינצח מוטלת האחריות הזו", אמר מוחמד מורסי, ראש מפלגת הצדק והחירות, הזרוע הפוליטית של האחים המוסלמים. הוא טען כי הליברלים, המפסידים בבחירות, לא צריכים להרגיש מאוימים: "האופוזיציה בפרלמנט כבר לא תהיה קישוט, היא תהיה שותפה לאחריות".

 

בחירות במצרים - הכתבות האחרונות:

האחים המוסלמים: "ניצחנו, קבלו את רצון העם"

תחריר שוב תבער? "הצבא והפרלמנט יתנגשו"

האחים המוסלמים גאים: "בישראל לא הצביעו לנו"

"צבא מצרים מודאג ומרוגז מתוצאות הבחירות" 

 

בראיון לאתר "גאלף-ניוז" ניסה מורסי להרגיע את החששות שהפרלמנט החדש במצרים יבוסס על ההלכה האיסלאמית. "המצרים לא יהיו מפוצלים למוסלמים ונוצרים כשזה נוגע לסוגיות פוליטיות או חברתיות", אמר מנהיג המפלגה המנצחת. "החוק הוא שיקבע בסופו של יום בנושאים האזרחיים, ללא אפליה". עם זאת, הבהיר מורסי כי החוקה תמשיך להתבסס על השריעה - מערכת החוק האיסלאמית.

 

ממתינים לתוצאות בקהיר, בהמשך השבוע תוקם ממשלת המעבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ממתינים לתוצאות בקהיר, בהמשך השבוע תוקם ממשלת המעבר(צילום: AFP)

 

במקביל, העיתון המצרי "אל-אהראם" דיווח כי ביום רביעי יוכרז הרכב ממשלת המעבר החדשה, בראשות כמאל אל-גנזורי. המועצה הצבאית השלטת הודיעה על הקמת "ממשלת הצלה" אחרי התפטרות ממשלת המעבר הקודמת לפני כשבועיים - על רקע התחדשות המחאה האלימה בקהיר. 

 

עוד בערוץ החדשות :

ירדו על היורדים: "משרד הקליטה הפחיד והעליב"

'מחקר' בסעודיה: אם נשים ינהגו, לא יהיו בתולות

תיק פתוח: הילדה מבת-ים והגופה המבותרת בים  

 

בישראל לא הופתעו מניצחון האחים המוסלמים. ד"ר מוטי קידר, מנהל המרכז לחקר המזרח התיכון והאסלאם שיוקם באוניברסיטת בר אילן, אמר ל-ynet כי הניצחון היה צפוי: "הציבור המצרי מאוד דתי, והראיה לכך היא שבשעות התפילה רחובות שלמים בקהיר וברחבי המדינה הופכים להיות מעין מסגדים והמוני אדם יורדים לתפילה. כמו כן, רוב הציבור המצרי מתנגד לחילוניות ולליברליות, ולכן זה אך טבעי שהם יצביעו למפלגה שמייצגת את האמונות שלהם".

 

מצביעה בקלפי, בחודשים הקרובים הסבבים הבאים בבחירות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מצביעה בקלפי, בחודשים הקרובים הסבבים הבאים בבחירות(צילום: רויטרס)

 

ד"ר קידר הציע הסברים נוספים להצלחתה של התנועה לגרוף יותר מ-40% מקולות המצביעים בסיבוב הראשון של הבחירות. "מרבית האזרחים המצרים חיים בעוני מחפיר, ללא מים, ביוב, חשמל וטלפון. מי שדאג להם לאורך שנים ארוכות היו האחים המוסלמים". ישראל כלל לא הייתה הנושא בבחירות הללו: "העם בחר באחים המוסלמים בגלל שסוף-סוף הוא יכול היה לבחור מפלגה שלדעתו תיטיב עם האזרחים ותדאג לנושאי בריאות ומזון".

 

ההפך הגמור ממובארק

הוא סבור כי עימות מזוין לא צפוי בהקדם: "בשביל מלחמה או עימות צריך כסף, צבא מסודר, דלק, חלקי חילוף ותחמושת ואילו הבעיות העיקרית כעת של האחים המוסלמים הן עניינים פנימיים של מזון וכלכלה ולא נושאי חוץ. בנוסף  מלחמה עם ישראל עלולה שוב לחסום את תעלת סואץ, ממקורות המימון העיקריים של מצרים".

.

פרופ' אורי קופפרשמיט, מהחוג להיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת חיפה, הסביר כי לניצחון עזרה גם העובדה שהאחים המוסלמים הם הגוף המאורגן ביותר במצרים: "מבחינה ציבורית הם מהווים אלטרנטיבה ואת ההפך הגמור לשלטון של מובארק, שבעיני הציבור היה שלטון חילוני ומושחת".

 

להערכתו, אין ספק שהסכם השלום עם ישראל יעמוד בסימן שאלה, "אבל לא בטוח שהם יבטלו מיד את ההסכם, דבר שעלול לפגום ביחסיהם עם ארצות-הברית ואירופה. עם זאת, קרוב לוודאי שהם ידרשו את פתיחתו של ההסכם ומשא ומתן מחודש במספר נושאים, ובהם הגדלת רווחי הגז, הכנסת כוחות צבאיים לסיני והעלאת הבעיה הפלסטינית. האחים המוסלמים רואים בחמאס בני ברית שלהם והם יתמכו בכל מהלך שייתן פתרון ראוי בעיני חמאס".


פורסם לראשונה 03/12/2011 23:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיצד ייראה היחס לנשים?
צילום: gettyimages
האיסלאמיסטים זכו לרוב. הבחירות
צילום: רויטרס
מומלצים