חדש: מכשיר שמזרז יישור השיניים ב-5 חודשים
טיפול ליישור שיניים אורך לרוב כשנתיים. מתקן חדש בשם AcceleDent מקצר אותו בכחמישה חודשים באמצעות טיפול יומי האורך 20 דקות בלבד. כעת הוא קיבל את אישור ה-FDA ושיווקו יחל בארצות הברית
מהפיכה בטיפולים האורתודונטיים: מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר את שיווקו של מתקן מהפכני ליישור שיניים המקצר את משך נשיאת הגשר בחודשים ארוכים, כל זאת באמצעות טיפול האורך 20 דקות ביממה. המתקן, הנקרא AcceleDent, קל להתקנה והסרה, מזרז את תנועת השיניים ומביא ליישורן בטיפול יומי קצר.
עוד על הטיפול בשיניים:
השוואת מחירים: כמה עולה יישור שיניים - ולמה זה יקר?
בערב זה חשוב יותר: 10 טעויות בצחצוח שיניים
מוצץ פוגע בשיניים? מדריך צחצוח שיניים לילדים
סידור שיניים לא תקין אינו רק בעיה אסתטית. בעיית יישור שיניים מפריע לניקוי שלהן באמצעות מברשת השיניים והחוט הדנטלי, גורמת פעמים רבות להצטברות שיירי מזון ולסיכוי גבוה לעששת, ובנוסף לבעיה בהגייה נכונה של אותיות. הטיפול המקובל הוא באמצעות גשר היוצר לחץ על השיניים ומוביל אותן בהדרגה למיקום חדש. אלא שהטיפול הזה אורך כשנתיים ולעתים אף יותר. תקופה זו מטרידה את המטופלים גם מבחינה אסתטית, גורמת לכאבים ואף יוצרת אי נוחות בעת האכילה.
המתקן החדש, AcceleDent, מגביר את הלחץ שיוצר הגשר על השיניים באמצעות אותות עדינים המשודרים אליו. הוא ניתן לשימוש רק לאלו בעלי גשר ודורש כ-20 דקות טיפול מדי יום.
מחקר שנערך באוניברסיטת טקסס שבסן אנטוניו הראה כי המתקן מאיץ את יישור השיניים בשיעור של 106% בהשוואה לשיטות הקונבנציונליות בשלב הראשון, ובשיעור של עד 50% בשלב היישור הסופי. בכל זמן הטיפול לא נצפה כל נזק לשיניים. בדרך זו זמן הטיפול הכולל מתקצר בחמישה חודשים בהשוואה למשך הטיפול הרגיל.
עד כה טופלו במתקן מחוץ לארצות הברית מאות מטופלים, ועל פי דיווחי רופאי השיניים מדובר בהצלחה מסחררת. עתה צופים בחברה המשווקת, OrthoAccel Technologies שביוסטון טקסס, כי הפיתוח יזכה להצלחה רבה גם בארצות הברית.
"כל העולם מנסה לזרז טיפול אורתודונטי, אך זה רחוק מלעשות קסמים" אומר ל-ynet ד"ר רפי רומנו, יו"ר לשעבר של איגוד האורתודונטים בישראל. "קיימים מחקרים שונים לגבי האצת הטיפול ליישור שיניים, אך ישנה רתיעה מלבצע טיפול כזה, שעלול לגרום לנזקים".
- אולם המכשיר זכה לאישור המחמיר של ה-FDA לאחר מחקרים שהוכיחו בטיחות ויעילות.
ד"ר רומנו: "כבר ראינו בעבר מה קרה עם אישורים של ה-FDA. אין ספק שהמכשיר אכן מזרז את התהליך הביולוגי, אך יעבור עוד זמן רב עד שהמכשיר יכנס לשגרת הטיפולים.
- האם מכשיר כזה צפוי להיות חלק משגרת הטיפולים גם אצלנו?
ד"ר רומנו: "ברור שהוא יעשה עלייה לישראל, אך אני מניח שמי שיתלהב ממנו הם רופאי שיניים כלליים, ולא מומחים לאורתודונטיה. מדובר במכשיר בתולי, שלא נכנס לאף תוכנית לימודים ברפואת שיניים ובהתמחות באורתודונטיה, ויידרשו עוד מחקרים רבים שיוכיחו את יעילותו ואת בטיחותו".
עוד חידושים ופיתוחים רפואיים? היכנסו לטכנומדיק