שתף קטע נבחר

 

לראשונה זה 17 שנה: דובי הפנדה הגיעו לסקוטלנד

זוג הפנדות הענקיות, טיאן-טיאן ויאנג-גואנג, הוטסו מסין לאדינבורו, במטוס שהותאם במיוחד עבורן, בתקווה לעזור לשמר את הגזע, שנמצא בסכנת הכחדה. מאות סקרנים מחופשים קיבלו את פניהן בנמל התעופה

דובים סובלים מיעפת ("ג'ט לג")? זוג הפנדות הענקיות, טיאן-טיאן ויאנג-גואנג, שגדלו בסין, הועברו במבצע מיוחד לסקוטלנד, ונחתו אתמול (א') בנמל התעופה אדינבורו לאחר טיסה מיוחדת במטוס של חברת התובלה "פד-אקס". המבצע המיוחד זכה לשם הקוד המקורי "פנדה-אקספרס". דופנות המטוס עוטרו בתצלום ענק של הצמד, ואילו חלקו הפנימי הותאם במיוחד לנוסעים הפרווניים.

  

הפנדות מסין ב"ג'ט לג" בסקוטלנד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דילגו על הדיוטי, אבל זכו לארוחות

גורמים בחברת התובלה סיפרו כי הפנדות זכו לארוחות סדירות במהלך הטיסה וזללו בתיאבון מנות של במבוק, תפוחים וגזרים. לטיסה הועמסו גם יותר מאלף מכתבים וציורים של ילדים סינים שאיחלו לטיאן-טיאן ויאנג-גואנג דרך צלחה, ובסקוטלנד קיבלו את פניהן קבוצת סקרנים, חלקם בתחפושות פנדה הולמות.  

 

הדובים הנדירים הוטסו בתאים נפרדים, ועוד בטרם יתרגלו זה לזו, ייאלצו להתרגל למשכנם החדש. במהלך השבועיים הקרובים יתאקלמו הפנדות לתא המיוחד בגן החיות שבאדינבורו, שהוקם בכרבע מיליון לירות שטרלינג, רק לאחר מכן יוצגו טיאן-טיאן ויאנג-גואנג לציבור.

 

המטוס הותאם במיוחד. פנדה-איירליינס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המטוס הותאם במיוחד. פנדה-איירליינס(צילום: AFP)

 

בתחילת עונת הרבייה של דובי הפנדה, במהלך חודש מרס, ייפתח לראשונה הצוהר בין התאים, שזכה לכינוי "מנהרת האהבה". בגן החיות יחזיקו אצבעות בתקווה שהזוג יעמיד דור חדש של צאצאי פנדה-ענק סקוטים. מומחים בסין מציינים בגאווה כי אביו של יאנג-גואנג מחזיק בשיא עולמי לזן זה, בהביאו לעולם לא פחות מ-107 גורים.

 

הפנדות הוחכרו ל-10 שנים

בעולם נותרו פחות מ-2,000 פנדות-ענק והמין נחשב לגזע נדיר הנמצא בסכנת הכחדה. הזוג הסיני הוחכר לרשות גן החיות באדינבורו למשך כעשור, במחיר של כחצי מיליון לירות שטרלינג לשנה.

 המטרה הרשמית להחכרת הזוג היא לעודדם להתרבות, אך המהלך זכה לביקורת מצד פעילים למען זכויות בעלי חיים בסקוטלנד, שטענו כי זו לא הדרך הנכונה והאחראית לשימור הגזע. לטענתם, הטסת דובי הענק הנדירים נעשתה בעיקר לצרכים תיירותיים, ועדיף היה להשקיע את אותם סכומים משמעותיים בשימור הגזע בסביבתו הטבעית.

 

הפנדות הסיניות ייאלצו להתרגל לחורף הבריטי המקפיא, לאחר שהעבירו את רוב חייהן באקלים חמים יותר. "יאנג-גואנג למד לחבב את השלג במהירות" ציין כתב ה-BBC שנפגש עם הפנדות טרם הגירתן לארץ האדמונים. להשערתו, באופן כללי, הזוג "לא נראה מוטרד ממעבר הדירה", והם "נינוחים ושקטים, ועסוקים בעיקר באכילה ושינה". בכירים בסקוטלנד ובסין ציינו בסיפוק כי המהלך "מסמל את הידוק הקשרים בין המדינות בתחומי התרבות ואיכות הסביבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקווים שיתרבו בסקוטלנד. למצולמים אין קשר לכתבה
צילום: עופר בודינגר
מומלצים