שתף קטע נבחר

 

הגיע הזמן: ראש ממשלה לבלגיה לאחר 541 יום

המשבר הפוליטי בבלגיה הגיע לקיצו עם הסכמת שש מפלגות למנות לתפקיד את אליו די-רופו, הוואלוני הראשון מאז 1974 וההומוסקסואל הראשון מעולם. עם זאת, לממשלתו אתגרים רציניים: הפער בין שני חלקי המדינה והמשבר הכלכלי באירופה

הבלגים יכולים להתחיל לנשום לרווחה. ממשלה חדשה הורכבה בבריסל אתמול (יום ב') 541 יום לאחר הבחירות, שיא עולמי. הקואליציה תורכב משש מפלגות משני חלקי המדינה: הפלמי והוואלוני. החגיגות לא יוכלו להימשך זמן רב מדי, והממשלה החדשה תצטרך עדיין להתמודד עם הספקות בקרב האוכלוסייה הפלמית ועם הגירעון בתקציב.

 

מדינה בלי ממשלה - המשבר הבלגי:

 

מי שזכה בכבוד להיות ראש הממשלה הבלגי החדש הוא הסוציאליסט הוואלוני, אליו די-רופו. הוא ראש הממשלה הראשון מאז 1979 שצרפתית היא שפת אמו, והראשון מאז 1974 שמוצאו מוואלוניה. כמו כן, הוא  בן המהגרים הראשון וההומוסקסואל המוצהר הראשון בתפקיד.

 

ממשלתו של די-רופו תצטרך להשביע את רצונם של פלנדריה, החצי המשגשג של בלגיה, שרוב תושביו אינם רואים באהדה את הממשלה המרכזית בבריסל ותומכים בהגדלת סמכויות הממשלות המקומיות. בזירה הכלכלית תצטרך הממשלה להתמודד עם הצמיחה האטית. דירוג האשראי של הכלכלה הבלגית שסוכנות S&P הורידה לאחרונה מ-+AA ל-AA.

 

על אף העובדה שמדובר בממשלה חדשה, רבים משרי ממשלת המעבר שכיהנה עד כה יישארו במסדרונות השלטון, חלקם יחליף משרד אחד באחר. כך למשל, שר החוץ הפלמי השמרני, סטבן ואנאקרה, יתחלף בתפקיד עם שר האוצר הוואלוני הליברלי, דידיה ריינדרס.

  

על אף ההסכמה לגבי ראש הממשלה החדש, רבים בבלגיה, בעיקר מהציבור הימני, מביעים דאגה ממינוי סוציאליסט דובר צרפתית לתפקיד. מנתוני סקר שפורסם בעיתון "לה-סואר" עולה כי רק 29% מהפלמים הביעו אמון בדי-רופו, לעומת 69% מהוואלונים. 35% מהפלמים ענו כי הם תומכים במפלגה "הברית הפלמית החדשה"(N-VA), הסיעה הגדולה בפרלמנט הבלגי שלא תהיה חלק מהקואליציה החדשה, שקוראת להיפרדותה של פלנדריה מהחלק הוואלוני.

 

עם זאת, בעיותיה של הממשלה לא ייוותרו בתחום האתני, וכמו רוב חברותיה לאיחוד האירופי יצטרכו בבריסל להגביר את הקיצוצים בתקציב, שכבר הוציאו רבבות מפגינים לרחובות בסוף השבוע האחרון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה החדש, די-רופו
צילום: רויטרס
מפגינים בבריסל לפני כשנה
צילום: רויטרס
מומלצים