שתף קטע נבחר

 

עבודות שירות לדורס המחבל שדקר את אשתו

דוד מזרחי דרס במכוניתו את המחבל שדקר את אשתו, תמר, בתחנת דלק בקריית ארבע לפני שנתיים. השופטים התחשבו בנסיבות חייו הטראגיות

מידת החסד והרחמים: בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (ג') שלושה חודשי עבודות שירות על דוד מזרחי (57), שהורשע בדריסת מחבל בנובמבר 2009, לאחר שאותו מחבל ניסה לרצוח את אשתו. מזרחי הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירה של חבלה חמורה.

 

מגזר הדין עולה כי בנובמבר 2009 הגיע המחבל וואסים מסוודה לתחנת הדלק בכניסה לקריית ארבע. הוא נכנס לחנות yellow ודקר את תמר מזרחי בגרונה בסכין שהייתה ברשותו. לאחר מחכן יצא בריצה מהחנות ודקר אדם נוסף.

 

עוד בחדשות ynet:

לקראת המאסר - מבקרים בביתו של קצב

נקמה בוערת: הצית רכב ונכווה בעצמו

 

מאבטח התחנה הבחין בו, ירה לעברו ושלושה חיילים ששהו בקרבת מקום עצרו וכיתרו אותו כשהוא שוכב פצוע. במקביל שמע בעלה של מזרחי, דוד, שאשתו נדקרה, והגיע לתחנת הדלק. הוא נסע לכיוון המחבל, הדף את החיילים ועלה עם גלגלי הרכב על פלג גופו התחתון.

 

נגד מזרחי הוגש כתב אישום בעבירה של ניסיון לרצח, אולם במסגרת הסדר טיעון תוקן הסעיף לחבלה חמורה. מזרחי הורשע על פי הודאתו.

 

בטיעוניה לעונש, טענה הפרקליטות כי יש לגזור על מזרחי לפחות שנת מאסר אחת בפועל. לעומת זאת טען פרקליטו של מזרחי, עו"ד דוד הלוי, כי האיש "עבר טרגדיות אישיות בחייו, שניים מילדיו נהרגו, אחת מפליטת כדור ואחד בתאונת דרכים".

 

עו"ד הלוי תיאר אדם צנוע וענו המסור למשפחתו, נעים הליכות ומיטיב עם סביבתו. בנוסף העידה גם תמר מזרחי על שרשרת האסונות שפקדו את המשפחה ותיארה במילים נרגשות מאוד את דמותו של בעלה, שלדבריה נאבק בקשיים שפקדו את המשפחה וניסה ככל יכולתו לאחות את השברים ולשקם את ההריסות.

 

"חשנו את ייאושו ותוגתו של הנאשם"

שופט בית המשפט המחוזי, צבי סגל, סבר בדעת מיעוט כי יש לגזור על מזרחי בנוסף לשלושה חודשי עבודות שירות גם שלושה חודשי מאסר בפועל. לטענתו, ברור לגמרי שמזרחי "חש באופן אמיתי שנקלע למעגל חיים בלתי אפשרי שביטא מבחינתו לא יותר מאשר מצוקה אדירה בזמן שנודע לו על המעשה שביצע המחבל כלפי אשתו... ברור לנו כי מטבע הדברים, ארכיון החיים של הנאשם זעק בגין המציאות הנוראית אליה נקלע, זעקה זו הושמעה לפנינו בכל מלאותה ובכל תגיה ופניה, חשנו את כל ייאושו ותוגתו של הנאשם. נפשו פתוחה לפנינו כפצע שלא נגלד".

 

עם זאת, כתב השופט סגל: "בצד מידת החסד מזהירה פרשה זו אף מפני מתן לגיטימציה ליישומים המוחלטים של עשיית דין עצמית בגופו של אדם אחר, גם אם הוא מחבל שבא לפגוע בישראלי באשר הוא".

 

בניגוד אליו, השופטים משה דרורי ובן ציון גרינברגר סברו שאין לגזור על מזרחי מאסר בפועל אלא רק שלושה חודשי עבודות שירות, עקב הנסיבות האישיות והטראגיות שלו. השופט דרורי טען כי הפרקליטות כלל לא הייתה צריכה להגיש מלכתחילה כתב אישום המייחס למזרחי עבירה של ניסיון לרצח. הוא הדגיש כי המחבל ניסה לרצוח את אשתו של הנאשם וכי אי אפשר להתעלם בתיק זה מנסיבותיו האישיות של מות ילדיו והסבל הקשה שנגרם לבני הזוג בעקבות זאת ובעקבות הטראומה של ניסיון הרצח של האשה.

 

"אינני סבור כי בנסיבות המיוחדות של תיק זה רשאים אנו, אם אכן כנים אנחנו בהפעילנו שיקולים של רחמים, חסד וחמלה, לשלוח את הנאשם למאסר בפועל. בכך נפגע בו קשה ובמידה מסוימת נסכן אותו", כתב השופט דרורי.

 

פרקליטו של מזרחי, עו"ד דוד הלוי, אמר בתגובה: "בית המשפט איזן בצורה נכונה בין הנסיבות המיוחדות של האירוע לבין הנסיבות האישיות הקשות. דקות ספורות לפני האירוע, אותו מפגע ניסה לרצוח את אשתו של מזרחי. הוא הגיע לזירה ופעל במצב של אובדן עשתונות מוחלט. בגזר הדין פירטו את נסיבות חייו הקשות, ובסיכומו של דבר מדובר בענישה מאוזנת ונכונה". 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זירת הארוע בקריית ארבע
צילום: רויטרס
השופט צבי סגל, מידת חסד לצד אזהרה
עו"ד הלוי. פסיקה מאוזנת
מומלצים