שתף קטע נבחר

 

"נסראללה ניסה להפגין ביטחון - ושידר פחד"

מזכ"ל חיזבאללה אמנם איים לשגר טילים לעבר ישראל והעלה את הפלסטינים על ראש שמחתו, אך מומחים מסבירים כי הוא דיבר מנקודת חולשה, ודבריו הופנו בעיקר ליום שאחרי נפילת סוריה, מתוך התגייסות למען המשטר של בשאר אסד

בצעד נדיר יצא היום (ג') מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, מהבונקר והשתתף בעצרת של ארגונו לרגל יום העשורא, יום קדוש למוסלמים השיעים. הוא הסתובב בין ההמונים מלווה במאבטחים, חייך ואמר: "נגיד לכל אלה אשר מעוניינים להפחיד אותנו ולאיים עלינו שאיננו חפצים בהשפלה". נסראללה נופף להמונים מדוכן הנאומים, ואמר להם כי הופעתו היא "מסר לאלה שחושבים שהם יכולים לאיים עלינו". הוא התרברב כי הטילים שברשותו יכולים להגיע "אחרי-אחרי-אחרי חיפה", אך לאחר שירד מהבמה, שודר נאום מוקלט שלו.

 

עוד בערוץ החדשות:

השגריר האמריקני ישוב לדמשק לאחר 6 שבועות

ביום העשורא: עשרות הרוגים בפיגועים באפגניסטן

 

הופעתו האחרונה של נסראללה בפני קהל הייתה לפני יותר משלוש שנים. חוקר הטרור ד"ר משה מרזוק הסביר בשיחה עם ynet כי לא הופתע לגמרי מהופעתו של נסראללה, לאחר שזה הודיע בפורום של בכירי חיזבאללה כי ייצא ויופיע בפני ההמונים: "הדברים שלו הינם ניסיון לתת רוח גבית לסוריה, ולהתריס שמה שלא יקרה, לא יהיה לטובת ישראל".

 

"משדר פחד וחוסר ביטחון". נסראללה נראה בפומבי לראשונה מ-2008

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי ד"ר מרזוק, לשעבר בכיר באגף המודיעין של צה"ל וראש אגף לבנון, "למרות כל ההצהרות נסראללה התקשה להסתיר את החשש, הוא סיים את ההופעה במהירות והמשיך דרך המסכים, ברור לכולם שזה משדר פחד וחוסר ביטחון, ואפשר להבין אותו נוכח חוסר הוודאות בסוריה, נקודה בה לדעתי ייחרץ גם גורלו של ארגון חיזבאללה".

 

הוא הסביר כי נסראללה יודע שחיזבאללה ולבנון לבדן לא יוכלו להתמודד מול ישראל ביום שאחרי נפילת משטרו של בשאר אסד. "הוא מבין שהמאבק חייב להיות כלל איסלאמי, ולכן הוא דיבר על פלסטין מתוך רצון להחזיר אותה לסדר היום של העולם הערבי, נוכח המהפכים שם", אמר מרזוק, סגן-אלוף במילואים ובכיר לשעבר באמ"ן.

 

נאום נסראללה מכוון ליום שאחרי נפילת אסד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נאום נסראללה מכוון ליום שאחרי נפילת אסד(צילום: EPA)
 

בוואקום שנוצר, הסביר ד"ר מרזוק, נסראללה חייב תמיכה תחת סוריה. הוא אומנם נקב בשמה של מצרים, אך קרא "לכל מדינות המהפכה - הפלתם את המשטרים ששיתפו פעולה עם המערב, היו מושחתים, היו נגד העם שלהם? השלב הבא הוא המאבק בישראל. הוא רוצה לגייס את הכוחות החדשים לזרם האנטי ציוני, שהוא רואה את חיזבאללה כחלק ממנו".

 

לדברי מרזוק, נסראללה בא להראות ביטחון, עוצמה ושהוא עדיין כאן גם כלפי הטענות מבחוץ "שנפילת סוריה משפיעה קשות על חיזבאללה". הוא גם מעוניין, לדבריו, להפגין ביטחון כלפי כוחות הפנים בלבנון, בתוכם אף אנשי חיזבאללה: "הוא מציג להם את התמיכה החדשה לכאורה, מצד מדינות המהפכה ואומר תירגעו - יש לנו גם את הגב של המהפכות הללו של המוסלמים".

 

"התגייסות בכל הכוח לעזור למשטר הסורי"

פרופסור אייל זיסר, ראש מרכז משה דיין ללימודי המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל-אביב, הסביר כי נסראללה נאם מתוך נקודת חולשה. "יש כאן הופעה קצרה ביום חשוב וקדוש, אך הפחד עדיין שם. הנאום על רקע התחושה והאמירה שסוריה בבעיה, שיכולה לפגוע קשות בחיזבאללה בא מנקודת חולשה ותחושה של ביעות נוכח המתרחש". לדברי פרופ' זיסר, יש בנאום גם רצון לאקטיביות וניסיון להציל את המצב, "התגייסות בכל מחיר ובכל הכוח לעזור למשטר הסורי, כל היתר הדברים הם מעין עטיפה".

 

מעל הכול, הסביר פרופ' זיסר, הנאום מכוון ברובו המכריע כלפי פנים, מחשש להתקוממות פנימית נגד חיזבאללה, "בניסיון להתריע ולוודא נוכח חשש הולך וגובר, שבלבנון לא מתנהגים כאילו סוריה כבר לא כאן,

שלא יעזו לחשוב שהוא הבא בתור ליפול".

 

ד"ר אלי כרמון, חוקר במכון למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי בהרצליה, סבור שבאמצעות ההתרסה נגד העולם, נסראללה מנסה להוכיח את חוזקו של חיזבאללה, "בזמן שאפילו חמאס סותם את פיו ולא תומך באסד, ובודק אופציות לעזיבת סוריה".

 

לדבריו, נסראללה נאם כדי להצהיר שהוא לא מפחד נוכח ההתפתחויות במזרח התיכון, "לומר שבמסגרת המערכה הכוללת, כולל ההקשר הסורי והאיראני, הם מתכוננים לשעת הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הפחד עדיין שם". חסן נסראללה
צילום: EPA
צילום: ניב קלדרון
הנאום הופנה כלפי פנים. פרופ' אייל זיסר
צילום: ניב קלדרון
צילום: צביקה טישלר
חיזבאללה מתכונן לשעת הדין. ד"ר אלי כרמון
צילום: צביקה טישלר
החזיר את פלסטין לסדר היום. ד"ר משה מרזוק
מומלצים