שתף קטע נבחר

הלם במשרד החינוך: החשודים סייעו לנערים בסיכון

עובדי המשרד הופתעו לגלות שדווקא עמיתיהם שעסקו במניעת פשיעה בקרב בני נוער, נעצרו בחשד שקיבלו שוחד ממוסד חינוכי בירושלים. "קשה להאמין שהסתבכו, מחזיקים אצבעות למענם". במשטרה סבורים אחרת: "השחתה ממעלה ראשונה"

מעצרם של שני בכירים במשרד החינוך, שעסקו במניעת הידרדרות בני נוער לפשיעה ועתה חשודים בעבירות שוחד, היכה בהלם את עמיתיהם. "קשה להאמין שדווקא הם הסתבכו בדברים כל כך חמורים", ציינו.

 

שוחד חינוכי-חרדי - כותרות אחרונות ב-ynet:

"בכירים במשרד החינוך שוחדו ותקצבו חרדים"

חשד: פקיד משרד החינוך סייע לעמותות החרדיות

 

ד"ר חיים נבון, ששימש מנהל המחלקה למרכזי חינוך וכיתות "אתגר", ושלום מוחה, מפקח של אגף שח"ר במחוז ירושלים, נעצרו היום (ג') על-ידי חוקרי מפלג ההונאה של מחוז ירושלים, בחשד שקיבלו שוחד וטובות הנאה ממוסד חינוכי חרדי בירושלים, "עוז מאיר", ובתמורה נתנו אישור פיקטיבי לתקצוב עוד מאות תלמידים בהיקף של עשרות אלפי שקלים מדי חודש. שני גברים נוספים נעצרו בפרשה, בהם מנהל בית הספר, שמואל וייספיש, שמעצרו הוארך בשלושה ימים.

 

מנהל ביה"ס בדיון להארכת מעצרו, היום (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מנהל ביה"ס בדיון להארכת מעצרו, היום(צילום: גיל יוחנן)

 

במסגרת תפקידם, היו נבון ומוחה אחראים בעיקר על חיזוק תלמידים חלשים ומתן "הזדמנות שנייה" לתלמידים בסיכון וכאלה שנפלטו ממערכת החינוך. "מדובר בעובדים מאוד ותיקים שהקדישו מאמצים רבים בעבודתם למניעת הידרדרות של נערים לפשיעה והחזרתם למוטב", סיפר גורם במשרד. "במסגרת עבודתם הם עבדו ישירות מול גורמי המשטרה במטרה לאתר את הנערים במצוקה ולמנוע עבריינות של בני נוער".

 

"כאשר שמענו לראשונה על המעצר, היינו כולנו בהלם. חשבנו שמדובר בבדיחה", הוסיף עובד אחר במשרד החינוך. "חיים הוא אדם מצוין שהיה אהוב על כולם ואנו מחזיקים אצבעות למענו, בתקווה שהפרשה הזו תסתיים במהרה ללא כל הרשעה".

 

עוד בערוץ החדשות:

צפו: ברק וגנץ התבדחו על חיילות - ואחר כך צינזרו

סבתא ונכדיה ניצלו מהתהפכות טרקטור על רכבם

 

עמיתו לעבודה של נבון סיפר כי הוא היה לקראת יציאה לגמלאות, "והיה גאה על כך שהפרויקט 'אתגר' שיזם צבר במשך השנים תאוצה והביא לצמצום הנשירה ולעלייה חדה בשיעור הזכאות לבגרות בקרב תלמידים שהיו על סף נשירה מבתי הספר".

 

נבון עצמו שוחח באחרונה עם ynet וסיפר כי ההצלחה של פרויקט "אתגר",

בו משתתפים כ-30 אלף תלמידים ברחבי הארץ היא "הוכחה לכך שבעזרת לב אוהב ודאגה אמיתית, ניתן להפוך עולמות. ניתן לקחת ילדים שהגיעו מרקע קשה ולעתים אף איבדו את האמונה בעצמם, ולהראות להם שדרך התמדה ועבודה מאומצת, ניתן להצליח ולהשתלב בחברה".

 

נבון ציין אז כי מבחינת משרד החינוך, "השאיפה לבגרויות היא רק אמצעי, כאשר המטרה היא לזהות את הילדים במצוקה ולתת להם טיפול מערכתי נכון כדי להעלות את הדימוי העצמי שלהם ולהציל אותם מהרחוב".

 

נבון ומוחה חשודים כי בין היתר קיבלו כרטיס טיסה לחו"ל, מכשיר סמארטפון ומדפסת לייזר כשוחד. נציג המשטרה, רב-סמל בכיר אייל רון ממחלק ההונאה במשטרת ירושלים, אמר בדיון בעניינם כי "מדובר בפרשה חמורה, שחיתות ממעלה ראשונה. חומר החקירה מצביע על חשוד (וויספיש) שפועל בדפוסי פעולה של ארגון פשע". בתום הדיון אמר רון ל-ynet כי "אנחנו מדברים על כך שרק בשלושת החודשים האחרונים הועברו 800 אלף שקלים לבית הספר ובודקים אם המצב נמשך שנים".

 

בחקירתם, הודו העצורים בחשדות נגדם ושוחררו בתנאים מגבילים. חקירת הפרשה נמשכת ובמשטרה בודקים אם בתי ספר נוספים היו מעורבים במתן השוחד. במשרד החינוך, שהתייחסו לנושא מוקדם יותר, הסתפקו בתגובה קצרה ולאקונית: "הנושא נמצא בחקירת משטרה". 

 

עו"ד אברהם לביא, המייצג את ויספיש, אמר בתגובה כי "הלקוח שלי מכחיש את החשדות נגדו. בית המשפט קיצר משמעותית את ימי המעצר המבוקשים משמונה לשלושה. אני מניח שהחקירה הזו בבוא היום תתפוגג. שמענו חשדות למתן שוחד זעום כמו קניית פקס. ברור שלא מדובר בחשדות חמורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המנהל החשוד בבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים