שתף קטע נבחר

 

מחקר: נשיאי ארה"ב חיים יותר מהממוצע

נשיאי ארצות הברית מזדקנים אל מול עינינו, אם לשפוט לפי תמונות ה"לפני" ו"אחרי" מתחילת כהונתם, עם הופעת קמטים חדשים ותוספת שיערות לבנות מדי שנה שהם שוהים בבית הלבן, אולם בניגוד לדעה הרווחת, כמה שנים בהנהגת העולם המערבי דווקא לא מקצרות את חייהם של הנשיאים, ורובם חיים עד גיל מבוגר יותר בהשוואה לבני דורם. כך עולה ממחקר חדש שפורסם אתמול (ג').

 

הנשיא ברק אובמה ביום ההשבעה בתחילת 2009 (צילום: AP) (צילום: AP)
הנשיא ברק אובמה ביום ההשבעה בתחילת 2009(צילום: AP)

 

"רק משום שהם חווים מה שנראה כזקנה כלפי חוץ, אין זה אומר שהם מתים בגיל מוקדם יותר", אמר ג'יי אולשנסקי, מומחה לדמוגרפיה באוניברסיטת אילינוי בשיקגו, שמחקרו מופיע בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקני.

 

אולשנסקי החל להתעניין בנושא בקיץ האחרון, כשהנשיא ברק אובמה חגג את יום הולדתו ה-50 בשיקגו, עיר הולדתו. הסיקור התקשורתי הדגיש את תמונות הלפני" ו"אחרי" שהתמקדו בשיערו המאפיר ובקמטים שעל פניו של הנשיא כשהיה בן 44 ובגיל 50, וחזרו על הטענה שהנשיא נוטה להתבגר פי שניים יותר מהר משאר האזרחים.

 

אובמה לאחר כמעט שלוש שנות כהונה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
אובמה לאחר כמעט שלוש שנות כהונה(צילום: MCT)

 

"זה מרמז כי הם ימותו לפנינו", הניח אז אולשנסקי, אולם החליט לחקור את הנושא. הוא חישב כמה זמן צפויים נשיאי ארצות הברית לחיות בהתחשב בגיל שלהם ובשנה בה הם הושבעו לתפקיד, והשווה זאת למשך תקופת חייהם. חשוב לציין שארבעת הנשיאים שנרצחו לא נכללו במחקר.

 

אולשנסקי גילה כי מתוך 34 נשיאי ארצות הברית שמתו בנסיבות טבעיות, מותם של 23 נשיאים לא הושפע מלחץ הנהגת האומה האמריקנית. הם חיו זמן רב יותר מגברים אחרים בדורם ועברו את ממוצע שנות החיים לתקופה בה חיו. אולשנסקי מעריך כי הסיבה לכך היא השפעה של חינוך מתקדם יותר וגישה טובה יותר לשירותי הבריאות.

 

אולם לא כל הנשיאים במחקר "הסתדרו" באופן הזה. 11 מהם דווקא עזבו את העולם בגיל הצעיר מתוחלת החיים המשוערת בזמנם. רוב הנשיאים שלא התאימו לתוצאות המחקר חיו בשנים 1841 עד 1923.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רויטרס
נשיא ארצות הברית לשעבר, ביל קלינטון
רויטרס
ג'ורג' בוש הבן. נכנס לסטטיסטיקה?
צילום: רויטרס
מומלצים