דיאטה: כמה אבוקדו מותר לאכול במקום שמן?
הוא מצטיין בחומצות שומן שמסייעות למנוע מחלות לב וכלי דם, סרטן ואלצהיימר - לאבוקדו תכונות בריאות שהופכות אותו לשילוב כדאי בכל תפריט הרזיה או שמירה על המשקל
אבוקדו עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות התורמות למניעת מחלות לב וכלי דם ומכיל ריכוזים גבוהים של ויטמין E, מגנזיום ואשלגן. ויטמין E הוא נוגד חמצון חשוב, החיוני בין השאר לבריאות הלב וכלי הדם ותורם גם להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית, סרטן השד, אלצהיימר ופרקינסון.
מה עוד כדאי להוסיף לתפריט היומי?
- בריא בצלחת: סלרי מונע לחץ דם גבוה וכולסטרול
- כיצד עוזרת הדלעת לירידה במשקל?
- למה שמן זית בריא? 12 סיבות
בנוסף האבוקדו מצטיין בתכולת הפיטוסטרולים (תרכובת צמחיות), שחוסמים ספיגה של כולסטרול מהמזון, והוא מכיל ריכוז גבוה של סיבים מסיסים במים, שמסייעים בהוצאת הכולסטרול מהגוף.
לאנשים שמשקלם תקין מומלץ לצרוך רבע אבוקדו ביום כתחליף למנות השמן בתפריט. לאלה שבדיאטה מומלץ להגביל את הצריכה לכף ביום (45 קלוריות).
בשל תכולת המגנזיום שבו, הוא מומלץ במיוחד לספורטאים ולמי שסובל מהתכווצויות שרירים בלילה.
ערכים תזונתיים (ליחידה בינונית)
- קלוריות - 160
- שומן - 15 גרם
- מגנזיום - 29 מ"ג
- אשלגן - 485 מ"ג
- ויטמין E - 2 מ"ג
- חומצה לינולאית - 1.7 גרם
- סיבים תזונתיים - 6.7 גרם
ייעוץ מקצועי: נטע חן ליבנה, דיאטנית קלינית (הנתונים בשיתוף ענף הפירות במועצת הצמחים)