ברק לח"כים: לא מוכן להיות תלוי בפקיד באוצר
ועדת הכספים של הכנסת מקיימת דיון בתקציב הביטחון. יו"ר הוועדה, משה גפני, קרא לשר הביטחון להפסיק את המאבק התקשורתי מול האוצר: "תתווכח עם שטייניץ בחדרי חדרים, או שתפרקו את הממשלה. האמריקאים מסתכלים וזה פוגע בנו"
"כאחראי לביטחון ישראל, אני לא מוכן להגיע למצב שבו ניאלץ לומר שלא נערכנו בזמן בגלל שלא קיבלנו אישור מפקיד האוצר". כך אמר הבוקר (ה') שר הביטחון, אהוד ברק, לחברי ועדת הכספים של הכנסת בדיון שנערך בקריה בתל אביב. "אני בעד שקיפות לא פחות משטייניץ, אבל החשיבות בעיני היא היכולת לעמוד במשימות".
האוצר נגד הביטחון - מאבק על קיצוץ ושקיפות
- פישר: הגדלת תקציב הביטחון - במיסוי ולא בגירעון
הדברים נאמרו לקראת דיון שייערך היום בלשכת ראש הממשלה - ובו משתתפים בכירי משרד הביטחון, נגיד בנק ישראל, שר האוצר ומנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר, אייל גבאי - בנוגע ל קיצוץ של 3 מיליארד שקל מתקציב הביטחון ומתן אישור לחשב האוצר במשרד הביטחון להתחבר למערכת ניהול התקציב של צה"ל ולראות כיצד מתכנן הצבא את התנהלותו הכספית.
באוצר טוענים כי ללא אישור להתחבר למערכת ניהול התקציב של הצבא, הם אינם יכולים לדעת האם מערכת הביטחון עומדת בתקציב שאישרה לה הכנסת או לא. אתמול האשימו בכירים באוצר את הצבא בחריגה שיטתית ועקבית מהתקציב שקבעה הכנסת, אשר באה לידי ביטוי בהתחייבויות ארוכות טווח לתעשייה צבאית אשר אינן מכובדות אלא לאחר שהכנסת מאשרת תוספות תקציב מעבר למה שנקבע בתקציב המדינה המאושר.
ברק טען במהלך הדיון כי "הכל שקוף" בהתנהלות משרדו וכי כל ההוצאות הולכות לשמירה על ביטחון המדינה. בנוסף, האשים ברק את פקידי האוצר בהתחמקות מעמידה בהסכמי עבר וטען כי הם מנסים באופן שיטתי לפגוע במתווה ברודט. "פקידי האוצר לא היו מרוצים מדו"ח ברודט בלידתו, והם פוגעים בו בחייו".
יו"ר הוועדה, חה"כ משה גפני, התייחס בפתח הישיבה למאבק התקשורתי בין משרד האוצר למשרד הביטחון ואמר כי הוא חייב להסתיים. "ארה"ב צופה בדיון הציבורי על השקיפות בתקציב הביטחון והדבר לא תורם לישראל", אמר גפני וכיוון לסיוע האמריקני לתקציב הביטחון, שעומד בשנת 2011 על היקף של כ-8.3 מיליארד שקל.
גפני פנה ישירות לאהוד ברק ואמר: "אתם צריכים לנהל את הויכוח עם שטייניץ בחדרי חדרים, או שתחליטו לפרק את הממשלה. לא יתכן שהציבור כולו ייחשף לויכוח שכזה בין שני שרים בכירים ובנוש כה מהותי". לדברי גפני, יש להפסיק את מלחמות האגו כדי שניתן יהיה לגשר בין דרישות האוצר לדרישות משרד הביטחון. לדבריו, הוא מוכן לשמש כמתווך בין הצדדים.
כמה מחברי הכנסת מחו על כך שהישיבה נערכה במשרד הביטחון ולא בכנסת, ועל כך שנציגי האוצר לא הופיעו בה. "לא יתכן שכל פעם אנחנו שומעים נציגים במקום ששני הצדדים יציגו לפני הוועדה בו-זמנית את הסוגיות השנויות במחלוקת. באופן הזה שהדברים מתנהלים אנחנו לא נקבל תמונה שלמה", אמר חה"כ זבולון אורלב (הבית היהודי).
גם חה"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו), קבלה על קיום הישיבה בתל אביב ולא בכנסת ואמרה "לא נאמר כאן שום דבר חשוב ובעל משמעות שיכול לתת לי כלים לבחון באמת ממה ניתן לקצץ וממה לא. הישיבה הזו לא תרומת לנו כמייצגי האינטרס הציבורי".
ח"כ ציון פיניאן (ליכוד) דרש משר הביטחון לספר לוועדה היכן מתבצע החיסכון בתקציב הביטחון. פיניאן: "אם הכל כל-כך טוב ויש שקיפות, אז למה הטענות על היעדר שקיפות, למה אנחנו לא מקבלים מושג אמיתי שיאפשר לנו לדעת מה נכון לעשות בשלב זה?".