שתף קטע נבחר

 
צילום: אבישג שאר ישוב

בטכניון צפו והתרגשו: "מגיע לשכטמן גם העושר"

מאות סטודנטים הגיעו לאולם הקולנוע בטכניון וראו את החוקר הישראלי מקבל את הנובל בשטוקהולם. "הוא האמין בצדקת דרכו ולא ויתר, רק על הדבקות הזו במטרה מגיע לו הנובל", אמרו. סגן נשיא הטכניון: שכטמן הוא חלק מה-DNA שלנו

הנובל שלו, וגם הם מרגישים שותפים: מאות סטודנטים צפו הערב (יום ו') בטקס הענקת פרס נובל לפרופ' דן שכטמן באולם הקולנוע בבית הסטודנט בטכניון. כאשר הופיעו פניו של פרופ' שכטמן לראשונה על המרקע, פרצו הסטודנטים במחיאות כפיים ובקריאות עידוד. "זו תחושה של התרגשות גדולה", תיאר הסטודנט עדי טל, הלומד הנדסת מכונות. "זה כבוד גדול לפרופ' שכטמן, למדינת ישראל ולמוסד הזה, שגם אנחנו לומדים בין כתליו".

 

פרופ' שכטמן מקבל את הנובל: "מרד וחידש"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרס נובל לפרופ' דן שכטמן - כותרות אחרונות:

 

טל סיפר כי הכיר את פרופ' שכטמן ועבודתו במסגרת קורס שלקח בשנה שעברה בפקולטה לחומרים. "הדיקן בפקולטה הכיר לנו את העבודה שלו, את נושא הקוואזי-גבישים. מה שמיוחד בכל התחום וגם בעובדה שדווקא הוא מקבל עכשיו את הפרס הוא הדבקות שלו במטרה. הנחישות שבה הוא טען לצדקת עבודתו המדעית, גם כאשר שמות גדולים מתחום הכימיה ירדו עליו. הוא האמין בצדקת דרכו ולא ויתר. רק על הדבקות הזו במטרה מגיע לו הנובל".

 

שכטמן ויתר חתני הפרס. ממשיכים מהטקס לנשף (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שכטמן ויתר חתני הפרס. ממשיכים מהטקס לנשף(צילום: רויטרס)

 

פרט למדליית הפרס מידי מלך שבדיה קרל גוסטב ה-16, קיבל גם חתן פרס נובל לכימיה 10 מיליון קרונות - כ-1.5 מיליון דולר. "זו גאווה גדולה, ועכשיו נשאר רק לאחל לו אושר, וכנראה שבזכות הפרס יהיה לו גם קצת עושר", אמר על כך הסטודנט טל.

 

"שכטמן הוא תוצר של הטכניון ב-100 אחוז"

סגן נשיא הטכניון, פרופ' בועז גולני, אמר עם מתן פרס הנובל לשכטמן כי הוא ועמיתיו חשים תחושת גאווה ושותפות. "זה חלק מה-DNA של הטכניון", אמר הפרופ', שצפה בטקס יחד עם הסטודנטים. "פרופ' שכטמן הוא תוצר של הטכניון ב-100 אחוז. פה הוא עשה את כל התארים שלו, ואת כל הקריירה שלו. לא כמו מוסדות אקדמיים אחרים ש'קונים' את הכוכבים שלהם מבחוץ".

 

גאווה בטכניון. הסטודנטים צופים בשכטמן  (צילום: באדיבות דוברות הטכניון) (צילום: באדיבות דוברות הטכניון)
גאווה בטכניון. הסטודנטים צופים בשכטמן (צילום: באדיבות דוברות הטכניון)

 

פרופ' גולני אמר כי מדובר ביום גדול לטכניון, והביע תקווה כי תישמר המסורת של פרס נובל אחת ל-7 שנים. "יש משהו מיוחד בחיבור בין פרופ' שכטמן לסטודנטים פה. הוא מרצה מצטיין לאורך שנים פה בטכניון, תואר שמכונה אצלנו מרצה מתמיד - הן בקורסים שהוא מעביר במדעים והן בקורסים שהוא מעביר בהתנדבות בתחום היזמות", סיפר.

 

מרצה מצטיין ומתמיד. שכטמן בשטוקהולם (צילום: AP) (צילום: AP)
מרצה מצטיין ומתמיד. שכטמן בשטוקהולם(צילום: AP)

 

שכטמן יצא יחד עם שאר חתני הפרס בשיירה מאובטחת ממלון גרנד בו מתאכסנים הזוכים, לארמון המלך בשטוקהולם, שבו נערך הטקס. לאחר קבלת הפרסים הם יעברו לאולם העירייה, שם ייערך נשף מפואר שייארך כשלוש שעות. במהלך הנשף אמור פרופ' שכטמן להקריא את נאום התודה שלו על הפרס.

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח עימו מוקדם יותר היום, ובירך אותו. "כל עם ישראל גאה בך", אמר נתניהו לשכטמן, "בזכותך מדינה שלמה זוקפת היום קומה. הישגך הוא גאווה לכל האומה החדשנות והיצירתיות שאתה מדבר בשבחן הן אבן יסוד בשינוי שהממשלה עושה במערכת החינוך".

 

הפרופ' מהטכניון זכה בפרס נובל לכימיה על מחקרו פורץ הדרך בתחום הגבישים. שכטמן גילה בראשית שנות ה-80 כי בניגוד לסברה המקובלת בקהילה המדעית, האטומים אינם מסודרים במבנה סימטרי שחוזר על עצמו שוב ושוב, אלא בדפוס שונה שנחשב עד אז לבלתי אפשרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' שכטמן בשטוקהולם
צילום: AFP
מומלצים