רוב השרים נגד חוק המואזין: "שערורייתי ומתריס"
שרים רבים בליכוד מתנגדים להצעת ח"כ מיכאלי לאסור על כריזה במסגדים, היא צפויה להסירה מסדר היום. "זה חוק ירוק, לא שחור", טענה. האימאמים מבטיחים כי לא ישתיקו אותם: "קריאות המואזין יימשכו, כל אדם מוסרי מתנגד להצעה"
החוק להשתקת המואזין יעלה להצבעה? ועדת השרים לענייני חקיקה הייתה אמורה לדון היום (א') בהצעת החוק של ח"כ אנסטסיה מיכאלי מישראל ביתנו, המציעה לאסור שימוש במערכת כריזה בבתי תפילה, אך בעקבות ההערכה כי להצעה אין רוב - היא צפויה להסירה מסדר היום. גם הגורמים המקצועיים במשרד המשפטים מתנגדים להצעה, המכונה גם "חוק המסגדים" או "חוק הרעש" וטוענים כי היא פוגעת בחופש הדת.
המואזין בישראל - כתבות נוספות:
- דעה: ויכוח בווליום גבוה / רועי נחמיאס
המטרה הרשמית של הצעת החוק היא לצמצם את הרעש הבוקע מן המסגדים ברחבי הארץ בעת קריאת המואזין, אך התגובות להצעה דיברו על כך שהיא מהווה התרסה מכוונת כלפי האוכלוסייה הערבית. לפי שעה נראה כי להצעה לא יהיה רוב בוועדת השרים לחקיקה.
על פי הצעת החוק ייאסר השימוש במערכות כריזה בבתי תפילה על מנת לקרוא למתפללים. בדברי ההסבר להצעה נכתב כי מאות אלפי אזרחים בישראל סובלים באופן שגרתי ויומיומי מרעש שנגרם כתוצאה מקריאות המואזין במסגדים. לטענת מיכאלי, מערכת הכריזה מטרידה את מנוחתם של אזרחים מספר פעמים ביום, כולל בשעות הבוקר המוקדמות: "הצעת החוק מגיעה מתפיסת עולם לפיה חופש הדת לא צריך להוות גורם בפגיעה באיכות החיים".
מיכאלי: חוק סביבתי, לא פוליטי
רוב שרי הליכוד, ובראשם השרים דן מרידור, מיכאל איתן, לימור לבנת ובני בגין, מתנגדים לחוק. ההערכה היא כי גם השרים גדעון סער ומשה כחלון יצביעו נגדו. החוק נועד לכאורה לטפל במפגע רעש שנמצא בתחום אחריות המשרד להגנת הסביבה, אך השר הממונה גלעד ארדן ייעדר מן ההצבעה בשל התחייבויות קודמות. השרה אורית נוקד הודיעה גם היא כי תתנגד לחוק, חברה לסיעת "עצמאות", השר שלום שמחון, אמר כי יחליט בבוקר, ואילו השר דניאל הרשקוביץ נמצא בשטוקהולם, לרגל הענקת פרס נובל לפרופ' שכטמן.
בליכוד ציינו כי "לא מדובר בחוק שמטפל באיכות הסביבה, אלא בחוק מתריס כלפי בני מיעוטים. זה חוק שאסור לו לעבור, כי זה חוק שערורייתי. מה עם הרעש שבוקע מכנסיות ומבתי כנסת, בהם לא צריך לטפל?". עדיין לא ברור כיצד יצביעו שרי ש"ס.
ח"כ מיכאלי אמרה ל-ynet כי בכוונתה לנסות ולשכנע שרים להצביע בעד החוק, אולם ציינה כי אם יתברר כי יש רוב נגד החוק, נציגי ישראל ביתנו יבקשו להוריד את החוק מסדר היום, ולא להצביע עליו. מלשכתה נמסר גם כי "אנחנו לא מתעסקים בסקרים ובניתוחי הצבעות, אלא במטרד בחייהם של אנשים רבים מכל המגזרים. מדובר בחוק ירוק ולא בחוק שחור. זה לא סימפוזיון תרבותי לאומני פוליטי, אלא סוגיה סביבתית ממדרגה ראשונה".
"עוד צעד גזעני נגד הערבים"
האימאמים הבטיחו כי החוק לא ישתיק אותם. "אני לא חושב שקריאת המואזין במסגדים מפריעה לאחרים", אמר אימאם מסגד "אל-איסתיקלאל" בחיפה, שייח אסעד קלק. "אי אפשר להנמיך את הרמקולים או לשנות את כיוונם, וההצעה הזאת היא עוד צעד גזעני נגד הערבים במדינת ישראל".
שייח יוסף אלבאז מהמסגד הגדול בלוד אמר כי "ממשלת ישראל מתנהגת כמשוגעת". הוא הבטיח כי "קריאות המואזין יימשכו בכל מחיר. אפילו אם יציעו אלפי חוקים. אם זה מציק למישהו, למה לא מפסיקים גם את נחיתת המטוסים בנתב"ג בשעות הבוקר בגלל הרעש?".
לדברי שייח מוחמד עבד אלקאדר, יו"ר מועצת הנאמנים בעכו, ההצעה מהווה "הפרה של זכויות המוסלמים. כל אדם מוסרי יתנגד להצעה הזו".
Read this article in English