שתף קטע נבחר
 

גיל המעבר לעצמי: מיניות נשית גם בגיל 50

תתפלאי, גיל המעבר לא מסמל את קיצם של החיים הנורמטיביים כפי שהכרת אותם, אלא רק את מחציתם. ד"ר דניאל דריי מבקש שתסתכלי עליו כעל 'גיל המעבר לעצמך' – נקודה בה תשומת הלב שלך יכולה סוף-סוף להתרכז בך, ללא כל רגשות אשמה

את תקופת המעבר אצל האישה אני מגדיר כתקופה מדהימה של שינויים אדירים, במובן החיובי של המילה. נשים בגיל הזה נמצאות בתקופה בה הפוטנציאל התפקודי נמצא בשיאו, וניצול נכון שלו, יביא לצמיחה ולחיים מלאי סיפוק, בריאות וזוגיות טובה.

 

עוד על מיניות בגיל המעבר בערוץ יחסים:

גיל המעבר: להתגבר על החסימה ולזרום בעוצמה

פתרון בעיית זיקפה בגיל המעבר הגברי

עד איזה גיל אישה יכולה ליהנות ממין? עד 120!

מדברים על מיניות בגיל המעבר גם בפייסבוק שלנו

 

לרוב בגיל 50, הילדים כבר עצמאיים ולא דורשים טיפול הורי צמוד, יש כבר מעמד מקצועי ובטחון כלכלי. זהו הזמן של האישה להוריד מעט את הקצב, ולהתחיל לטפל בעצמה במלוא תשומת הלב, הזמן והנוחות.

 

תקופת המעבר כשמה כן היא - זוהי תקופה עמוסה בשינויים שיכולים להתבטא בצורה שונה אצל כל אישה ואישה. ההשפעה של שינויים אלו תלויה באופן ישיר בדרך שבה תקבל אותם האישה: בהתעלמות מוחלטת והכחשה, בחרדה או בבחירה לקבל ולטפל בעצמה כראוי.

 

 

זה הזמן שלך

ההכרות עם השינויים והמוכנות אליהם, יחד עם התובנה שעתה זה הזמן שלך - אמורים להקל מאד על ההתמודדות. זהו "גיל המעבר לעצמי" – הגיל בו האישה מעבירה את מלוא תשומת הלב שלה לעצמה.

 

בין השינויים שמתרחשים בגוף האישה בתקופה הזאת, נמצא: שינוי במבנה הגוף ושינוי במסת השריר, לעיתים עלייה במשקל, הפסקת הוסת (מנפאוזה), שינויים בעור (יובש, התעמקות הקמטים), עייפות, ירידה בהורמונים טסטוסטרון ואסטרוגן, עצבנות, פגיעה בליבידו – החשק המיני, ירידה באיכות וכמות האורגזמות, ועוד.

 

הבשורה היא שהמצב המתואר הנו הפיך. טיפול נכון ובמועד, יתרום לשנים רבות של תפקוד ואיכות חיים. קיבצתי עבורך מספר עצות שיעזרו לך להתמודד עם התקופה והשינויים הללו בצורה הטובה ביותר.

 

בחינה ושיפור תחום הזוגיות

גיל המעבר הוא זמן מצוין לבחון את הזוגיות שלך. לא חלילה לפרק את החבילה, אבל לבחון האם בן הזוג מתאים, לראות היכן יש מקום לשיפורים, היכן ניתן לשנות, לגשר והאם כדאי לגשת לטיפול זוגי, אישי או מיני, על מנת להתחיל את החצי השני של החיים בדף חלק ובאווירה טובה.

 

בעקבות המסע הזה יתכן גם גילוי של חוסר התאמה זוגית מוחלט. כאן זאת כבר בחירה: האם להישאר במקום הזה או לגשר ולטפל. המטרה הסופית היא התחשבות בצרכים האישיים ושימת הזוגיות במרכז.

 

בדיקות רפואיות

מומלץ לגשת לגניקולוג/סקסולוג/רופא משפחה ולבצע מספר בדיקות דם שתבחנה את רמות הטסטוסטרון, אסטרוגן, פרולקטין ו-DHE. על בסיס התוצאות יתאים הרופא את הטיפול המיטבי למטופלת, ויקבע האם יש צורך בטיפול על בסיס הורמונים צמחיים או על בסיס הורמונים סינטטיים מתקדמים, המיוצרים בשיטות המעניקות להם תכונות של הורמונים טבעיים, ומיועדים לנשים שהצמחים לא עוזרים להם. שני הסוגים נחשבים למופחתי סיכון לסרטן השד.

 

לישון ביחד

נכון, לעיתים לא נעים לישון ליד בן זוג נוחר, אולם זו לא סיבה להתפצל לשני חדרי שינה נפרדים. עכשיו זה הזמן לטפל אחת ולתמיד בבעיית הנחירות. ויתור על שינה משותפת הוא לא פחות מוויתור על חלק חשוב בחיי המין, ויתור המייצר הפחתה של ההזדמנויות למפגש מיני, וחבל. 

 

 

פעילות מינית

אישה שפעילה מבחינה מינית משמרת את הכושר המיני שלה. אם לא תמשיכי בשגרה המינית שלך, סביר כי תאבדי את זה בגיל מאוחר יותר. קיום יחסי מין פעמיים בשבוע משמר את קצב ייצור ההורמונים, ומפחית משמעותית את השינויים הפיזיולוגיים.

 

דאגי להרגיש יפה וסקסית גם בגיל 50 - רכשי הלבשה תחתונה סקסית, צאי לסדנאות מיניות, NLP, דמיון מודרך או תנועה שיסייעו לך להכיר, להשתמש ולהבין את גופך.

 

שימי לב, בן זוג מתפקד מבחינה מינית חיוני גם הוא להמשך שימור השגרה המינית. במידה ומתעוררים גם תסמינים או קשיים בצד הגברי, יש לטפל גם בו.

 

בהצלחה!

 

ד"ר דניאל דריי – רופא, סקסולוג ומטפל מיני וזוגי. מנהל "תורת היחסים" – פורטל מיניות וזוגיות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
ד"ר דניאל דריי
צילום: גבי מנשה
את יפה וסקסית גם בגיל המעבר
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים