שתף קטע נבחר

הפגנה ואש במפעל בצפון: "זורקים אותנו לרחוב"

מאז יום חמישי התבצרו במפעל "סלינה תעשיות" בנצרת עילית כ-150 עובדים. "מפחדים שזה מאוחר מדי", אמרו, והאשימו את הבעלים. הבעלים לווה במאבטחים והגיב: "נקלענו למצוקת מזומנים, נחפש פתרון"

לאחר יומיים של שהייה והתבצרות במפעל, הפגינו הבוקר (יום א') עשרות מעובדי מפעל "סלינה תעשיות" בנצרת עילית מול שערי המפעל, הבעירו צמיגים וצעקו "רוצים משכורות". לאחר ההפגנה נפגשו נציגי ההסתדרות עם העובדים בניסיון לגבש את צעדיהם. מנכ"ל המפעל אמר כי הוא מקווה להמשיך ולהפעילו.

 

מחאת עובדי מפעל סלינה:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

העובדים המפגינים הבעירו הבוקר צמיגים בשערי המפעל והתכנסו לאסיפה בה אשררו בחירה של ועד עובדים וביקשו מההסתדרות לייצגם במאבק. העובדים סיפרו כי במשך תקופה ארוכה, שרוי המפעל בקשיים והם זועמים על הנהלת המפעל שלא השכילה לבקש סיוע לפני הקריסה.

 

מפעל סלינה הוקם ב-1972 ומייצר שקיות פלסטיק לתעשיית המזון. ביום חמישי האחרון הודיע הבעלים לעובדים כי בשל קשיי נזילות לא יוכל עוד לשלם להם את משכורותיהם, לאחר מספר חודשים ששולמו משכורות חלקיות או בתשלומים.

 

"לא היינו צריכים להגיע למצב הזה", אמר ל-ynet אחד העובדים והצביע על הצמיגים הבוערים. "יש למפעל הזמנות. יש משלוח דחוף של 40 אלף שקיות לאנגליה. הלקוח הזה ירוץ עכשיו וימצא לעצמו בלי בעיה ספק אחר ואנחנו נישאר בלי עבודה".

  

יזכה לסיוע? הבעלים גיטרמן מגיע למפעל בנצרת עילית (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
יזכה לסיוע? הבעלים גיטרמן מגיע למפעל בנצרת עילית(צילום: חגי אהרון)
 

לדברי עובד אחר, "הבעלים לא צריך לדאוג לעצמו, הוא מסודר כבר. גם הילדים שלו וגם הנכדים שלו מסודרים, אבל אותנו הוא זורק לרחוב כי הוא לא ניסה להציל את המפעל או לבקש עזרה מהממשלה. כמו שנתנו לפרי גליל סיוע, היו יכולים לתת גם לנו, ולא היינו מגיעים למצב הזה. אני מפחד שעכשיו מאוחר מדי".

 

הבעלים הגיע מלווה במאבטחים: "גנב"

בעלי המפעל חיים גיטרמן הגיע היום לראשונה למפעל מאז החלה התבצרות העובדים. הוא נכנס רגלית מלווה במאבטח והתקבל בקריאות "גנב" ו"רוצים משכורות" מצד העובדים. בתוך המפעל המתינו לו ראש עיריית נצרת עילית שמעון גפסו, מזכיר ההסתדרות במרחב העמקים ליאון פרץ וחברי ועד העובדים שביקשו להיפגש עמו ולשמוע על מצבו האמיתי של המפעל.

 

"נראה כיצד אנחנו יכולים לסייע ברמה המקומית והממשלתית", אמר ראש העיר גפסו, "נבקש מוועדת הכספים להזרים לכאן סיוע והשאיפה היא להמשיך ולהפעיל את סלינה".

 

גיטרמן עצמו אמר כי "המפעל נקלע למצוקה של תזרים מזומנים, הגיע למצב שהוא לא יכול לשלם את החובות שלו, כולל המשכורות". בתשובה לשאלה אם בכוונתו לפנות לבית המשפט, השיב גיטרמן: "אנחנו רוצים להמשיך להפעיל את המפעל ושוקלים את הדרכים לעשות זאת".

 

במפעל סלינה 161 עובדים, 90 מהם תושבי נצרת עלית ואחרים תושבי עין מאהל הסמוך. העובדים סיפרו היום כי במקרים רבים עובדים ביחד מאותה משפחה במקום. "אנחנו עובדים חמישה אחים וגיס במפעל. מבחינתנו זה מצב מאוד קשה למשפחה", אמר אחמד אבו נעסה, מנהל ייצור במפעל. "כל אחד מבני המשפחה עובד במחלקה אחרת וזהו מקום עבודה שטוב לעבוד בו, אבל עכשיו אנחנו לא יודעים מה נעשה".

 

יו"ר הוועד הנבחר, לואיס פורמן אמר כי רבים מהעובדים במפעל עובדים בו שנים ארוכות ורואים בו בית ומשפחה. "עכשיו זה כאילו שבאו ואמרו לנו - תעזבו את הבית וללכת לרחוב", אמר פורמן, "זו עיר קטנה. זה לא כמו תל אביב, וכשכל כך הרבה אנשים בבת אחת יהיו בלי עבודה, הם לא ימצאו עבודה חדשה. אין פה הרבה הזדמנויות ומקומות תעסוקה אחרים".

 

במקביל נמסר כי אמש הגיש בנק הפועלים בקשה לבית המשפט למנות את עו"ד דורית לוי-טילר לכונסת הנכסים של המפעל. בבקשה נטען כי חובו של המפעל לבנק עומד על 50 מיליון שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העובדים רוצים משכורת
צילום: חגי אהרון
עובדי סלינה, המפעל הוא כמו בית
צילום: חגי אהרון
מומלצים