נשיא טורקיה נגד ישראל: חמאס מושיט יד לשלום
יום אחרי שנעדר במכוון מאירוע בהשתתפות שר הביטחון אהוד ברק, תקף עבדאללה גול את ישראל וקרא לה לנצל את "האביב הערבי". לדבריו, שיפור היחסים בין אנקרה לירושלים יתאפשר רק במסגרת שלום בין ישראל לפלסטינים ושכנותיה הערביות
נשיא טורקיה, עבדאללה גול, תקף היום (א') את ישראל וקרא לה לנצל לטובתה את "האביב הערבי". גול, שאתמול נעדר מאירוע שארגן נשיא אוסטריה בגלל השתתפותו של שר הביטחון אהוד ברק, ציין כי ישראל עדיין לא הבינה את הסיבות שמאחורי עמדתה הנוקשה של אנקרה כלפיה.
קרע ביחסים - הכתבות האחרונות:
בגלל ברק: נשיא טורקיה החרים אירוע באוסטריה
נתניהו: יש מהלכים לחידוש הקשרים עם טורקיהפרידה כואבת: כיצד הידרדרו יחסי טורקיה-סוריה?
לדברי גול, כדי שהיחסים בין ירושלים לאנקרה ישתפרו על ישראל לנהל קשרי שלום עם הפלסטינים ועם מדינות ערב. "כשהדמוקרטיה עולה במזרח התיכון, ישראל תצטרף בסופו של דבר להפסיק את האלימות כלפי הפלסטינים", אמר עם שובו מווינה.
הנשיא הטורקי ניצל את ההזדמנות כדי לשבח את מנהיג חמאס, חאלד משעל, שלטענתו תמך בדמוקרטיה והביע נכונות להגיע לשלום עם ישראל בביקור בטורקיה ביוני. גול ציין כי ידם של הפלסטינים מושטת לשלום, ועל ישראל לשתף פעולה.
אתמול היה אמור גול להשתתף בארוחת צהריים שארגן נשיא אוסטריה, היינץ פישר, עבור המדינאים המשתתפים בוועידה העולמית למדיניות. אולם, לאחר שנודע לו כי גם שר הביטחון הישראלי הוזמן - החליט שלא להגיע. הטורקים ציינו כי ברק והמשלחת הישראלית נעדרו מנאומו של גול בכנס.
ברק, שנאם היום בכנס בווינה, התייחס גם הוא ליחסי ישראל-טורקיה שהידרדרו בעקבות ההשתלטות על המשט בעזה לפני כשנה וחצי. "טורקיה היא מדינה חשובה באזור ולצערי היחסים בינינו נפגעו מאז המרמרה", אמר, "הבעתי צער כמה שעות לאחר התקרית על הרג תשעת הטורקים, אך לא הבעתי צער לא על הסגר בעזה, לא על כך שעצרנו אותם - אלא רק על כך שתשעה אנשים איבדו את חייהם בתקרית".
ברק אמר כי ייתכן שהמשטר בסוריה ייפול תוך כמה שבועות. לדבריו, נפילת משטר
אסד "תהיה ברכה למזרח התיכון". ברק גם קרא לעולם להגביר את הלחץ על איראן, כדי לגרום לה לזנוח את תוכנית הגרעין שלה. לדברי שר הביטחון, סנקציות משתקות על מגזר האנרגיה של איראן ועל ההנהגה יכולות לשכנע את הרפובליקה האיסלאמית.
בנוגע לפלסטינים אמר שר הביטחון כי "ישראל רוצה לחיות עם הפלסטינים ביחסי שלום על פי פיתרון שתי המדינות, כאשר בצד אחד מדינת ישראל ובצד השני מדינה פלסטינית מפורזת". הוא הוסיף כי ממשלת נתניהו מוכנה לפתוח במשא ומתן ישיר ללא תנאים מוקדמים, אך טען כי הפלסטינים מעדיפים שלא לקבל החלטה, כפי שקרה לדבריו גם בכהונות שלו ושל אהוד אולמרט בראשות הממשלה.