אלפי איטלקיות הפגינו נגד קיפוחן: "די למצ'ואיזם"
לדברי המארגנות, 20 אלף נשים יצאו לרחובות רומא, טורינו, ונציה וערים נוספות כדי להגן על זכויותיהן על רקע המצב הכלכלי, ומחו על "תרבות המאצ'ו" ששולטת לטענתן בארץ המגף. שיעור הנשים בשוק העבודה באיטליה הוא השני הכי נמוך באירופה
עוד חדשות מרחבי הגלובוס:
- דיווח בסוריה: גיסו של אסד נורה למוות בידי עוזרו
- צרפת: סוריה מאחורי הפיצוץ נגד חיילינו בלבנון
- ארה"ב: גוגל חשפה בסיס מל"טים סודי בנבאדה
- "המפלצת מברוקלין": התעלל מינית בילדים חרדים
לדברי מארגנות המחאה, לא פחות מ-20 אלף נשים, וגם גברים, השתתפו בהפגנות שנערכו בבירה רומא ובערים נוספות, בהן ונציה וטורינו. מטרת התנועה שיזמה את מפגן המחאה היא להגן על זכויות האשה, כולל הזכות לעבודה, וכן להבטיח סיוע לאמהות צעירות.
"הנשים לא יסתלקו. הן עדיין אומרות שהן רוצות לעבוד, להביא ילדים לעולם, ולעמוד במרכז תוכנית הצמיחה של המדינה", הדגישה קומנצ'יני, "אנחנו אומרים לממשלה שרווחתן של הנשים אינה 'הוצאה', אלא השקעה".
אחת הסיבות העיקריות לשיעור הצמיחה הנמוך של איטליה היא ההשתתפות הדלה של נשים בשוק העבודה. לפי הפורום הכלכלי העולמי, שיעור הנשים העובדות באיטליה נמוך יותר מבכל מדינה אחרת באירופה, פרט למקדוניה. בשנת 2011, בדירוג הפערים המגדריים של הארגון, דורגה איטליה במקום ה-74 מתוך 135 מדינות, 48 מקומות מתחת למוזמביק, למשל. תיקון חוסר האיזון המגדרי בחברה האיטלקית נחשב לצורך כלכלי דחוף.
מפגן המחאה אתמול בא אחרי שבפברואר השנה כבר יצאו המוני נשים להפגין נגד ראש הממשלה דאז, סילביו ברלוסקוני, בעקבות הדיווחים על מעלליו המיניים. בין השאר דווח כי הוא קיים יחסי מין בתשלום עם נערת ליווי בת 17 בלבד. ברלוסקוני, שהתפטר בחודש שעבר מראשות הממשלה, עומד כעת לדין גם בגין פרשה זו.
בתחילת החודש הכריזה הממשלה החדשה של איטליה, בראשות מריו מונטי, על תוכנית כלכלית חדשה לחילוץ המשק
האיטלקי מהבוץ. התוכנית כוללת כצפוי גם קיצוצים כואבים, שהביאו את שרת הרווחה של איטליה לפרוץ בבכי במהלך מסיבת עיתונאים.
איטליה שקועה במשבר כלכלי קשה, וחובותיה עומדים על כ-1.9 טריליון אירו. מדובר בחוב החמישי בגובהו בעולם, ולשם השוואה חובה של יוון, האחראית הראשית כרגע לחוסר היציבות הכלכלית בעולם, קטן פי חמישה.