שתף קטע נבחר
 

הבורסה ננעלה בירידות; ת"א 25 איבד 0.23%

מדד ת"א 100 ירד ב-0.1%, בלוטק 50 השיל 0.07% ומדד נמדל"ן ירד ב-0.12%. מחזור המסחר היה נמוך והסתכם ב-1.9 מיליארד שקל

המסחר בתל אביב ננעל בירידות על רקע הירידות שנרשמות בבורסות אירופה והבוקר באסיה. המסחר בוול סטריט נפתח בירידות. מחזור המסחר הסתכם ב-1.9 מיליארד שקל בעיקר עקב עידכון המדדים.

 

מדד ת"א 25 ירד ב-0.23% ל- 1,074.70 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.1% ל- 977.05 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.07% ל- 277.51 נקודות ומדד נמדל"ן ירד ב-0.12% ל- 268.05 נקודות.

 

המסחר במטבע חוץ הסתיים במגמה מעורבת: הדולר עלה ב-0.821% ושערו נקבע על 3.805 שקלים - שיא של 16 חודשים. האירו ירד ב-0.651% ושערו נקבע על 4.9459 שקלים.

 

אחרי הביקורת הצורמת על חוסר הטיפול של ועדת הריכוזיות וועדת טכטנברג בנוגע לסוגיות התחרות במערכת הבנקאית, החליטו היום במשותף בנק ישראל ומשרד האוצר לעשות משהו בנידון והודיעו על הקמת ועדה לבחינת התחרותיות בענף הבנקאות.

  

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים רשם בחודש נובמבר ירידה חדה של 6.9%. לדברי כלכלני הבנק, נתוני המגמה של המדד מצביעים מזה ארבעה חודשים על התכווצות בפעילות התעשייתית.

 

המסחר בוול סטריט ננעל בירידות אחרי אכזבה מהודעת הבנק הפדרלי המרכזי (הפדרל ריזרב). דאו ג'ונס ירד ב-0.6% ונאסד"ק איבד 1.3%. הפדרל ריזרב חזר על הודעתו מהפעמים הקודמות ישמור על ריבית נמוכה עד אמצע 2013. הבנק המרכזי בארה"ב לא עשה כל שינוי במדיניות המוניטרית שלו בהשוואה להודעת הריבית הקודמת מחודש נובמבר, והותיר את הריבית ברמת שפל של 0%-0.25%. 

 

בשרודרס טענו היום כי קיים עוד פוטנציאל לירידות בשווקים. "היקף המשבר הנוכחי גבוה מזה של 2008 בשל הסיכון של חוב ריבוני. למנהיגים מתחילה להיגמר התחמושת מול המשבר" טענו שם. 

 

המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים אתמול בעליות שערים על רק עליות שערים באירופה. מחזור המסחר הסתכם במיליארד שקל - מתוכם כי"ל ריכזה מחזור של 262 מיליון שקל. "העובדה שהבנק המרכזי בספרד נדרש להגדיל את היקף ההנפקה, וכי הריבית שנקבעה היתה נמוכה מהצפוי, הביאה לרוחות חיוביות בבורסות אירופה ובתל אביב. גם נתוני מאקרו, בדמות סנטימנט האנליסטים והמשקיעים בגרמניה שהציג עלייה אחרי שישה חודשים של ירידות, תמכו במגמה החיובית", ציין אייל כהן, מנהל חדר המסחר של מרכנתיל. 

 

מניות במרכז

מעלות S&P הורידה היום בדרגה אחת את דירוג האשראי של דלק ישראל (יורדת בכ-6.5%). "הורדת הדירוג משקפת את הערכתנו לפרופיל פיננסי חלש לדלק ישראל וספק משמעותי לגבי יכולתה לפרוע את האג"ח של החברה בשנים 2012 ו-2013 ללא תמיכה מהותית של חברת האם, קבוצת דלק (יורדת בכ-1.7%) או מימוש נכסים.

 

במכתב חריף שנחשף הבוקר ב"כלכליסט" טוענת דלק נדל"ן (עלתה בכ-4.9%) כי אלקטרה נדל"ן (עלתה בכ-7.6%) העבירה את אחזקותיה ב־17 נכסים שדלק נדל"ן רכשה את שכבת המזנין של ההלוואה עליהם, לצד שלישי ללא תמורה וללא ידיעתה. בכך, טוענת דלק נדל"ן, נמנעה ממנה האפשרות להשתלט על הנכסים. 

 

"ההאטה בשוק האשלג והפגיעה הצפויה ברווחים של כיל (עלתה בכ-4.9%) כבר מגולמת במחיר המנייה ולכן המחיר אטרקטיבי" טוען גיל בשן מאי.בי.אי בסקירה על מניית כיל שאיבדה כ-40% מערכה מתחילת השנה. אקסלנס: "מי שחושב שהדולר ימשיך להיחלש בטווח הארוך צריך להשקיע בכיל". 

 

ענקית הנדל"ן גזית גלוב (ירדה בכ-2%) הישראלית קיוותה לגייס למעלה מ-100 מיליון דולר והסתפקה ב-81 מיליון דולר. 

 

ברוב לא גדול אישרה אתמול אסיפת בעלי המניות של חברת ישרס (עלתה בכ-5.3%) את שכרו של שלמה אייזנברג, בעל השליטה ומנהל העסקים הראשי של החברה ל-3 השנים הקרובות. 

 

"דווקא עכשיו יש הזדמנות במניות הבנקים" אומר הכלכלן אורי טל-טנא בטור שפורסם הבוקר ב"כלכליסט". "הנתונים הכלכליים של הבנקים לא מצדיקים את התנודתיות החריפה במניותיהם, והיא נובעת מתופעת העדר בקרב המשקיעים. מכפילי ההון הנוכחיים משקפים היטב את הסיכון ולכן מניות הבנקים יכולות להיות חלק מתיק ההשקעות". לדבריו, הבנקים הגדולים לאומי (זינק בכ-5%),  פועלים (ירד בכ-2.25%), מזרחי טפחות (ירד בכ-2.7%), דיסקונט (ירד בכ-3.6%) והבינלאומי (עלה בכ-3%) - ראויים להיות חלק מתיק ההשקעות.

 

"לבנקים לא יהיה כסף בשנתיים הקרובות להלוות לענף הנדל"ן" אומר היום בעל השליטה בכלכלית ירושלים (ירד בכ-0.65%) -אליעזר פישמן בראיון ל"כלכליסט". כעת מציע פישמן שעבוד מדרגה ראשונה על מניות דרבן לאג"ח שיונפקו. פישמן: "שוק ההון חושב על עמיתי הפנסיה ולכן הולך גם לאג"ח בלי ביטחונות".

 

 


פורסם לראשונה 14/12/2011 10:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים