"שגריר איראני היה מעורב בתכנון מתקפת סייבר"
רשת טלוויזיה אמריקנית הציגה סרטון שצולם בחשאי ובו נראים דיפלומטים מאיראן ומוונצואלה בפגישה עם סטודנטים במכסיקו, שעסקה במתקפת מחשבים על יעדים בארה"ב, בהם כורים גרעיניים. השגריר האיראני דאז: "עוקץ של ה-CIA"
משחקי ריגול - עוד על יחסי איראן-ארה"ב:
וושינגטון: לא נפסיק את טיסות המל"ט מעל איראן
כמו הפלת ה-U2. איך עלול המל"ט לעזור לאיראן?מחקר: תקיפת מחשבי איראן החלה ב-2008
הסכמה בקונגרס על עיצומים חדשים על טהרן
הדיפלומטים תועדו בחשאי ב-2006, בפגישה עם סטודנטים שגויסו על ידי פרופסור באוניברסיטה הלאומית של מכסיקו במטרה לקדם מתקפה ממוחשבת על ארה"ב. על פי הדיווח, הגיוס הראשוני היה בחסות שגרירות קובה והיעדים כללו את הפנטגון, ה-CIA, ה-FBI ושורה של יעדים צבאיים ואזרחיים.
צפו בכתבה ברשת "יוניוויז'ן"
בפגישה ביקשו הסטודנטים מהדיפלומטים מימון לפעילותם. מי שהיה אז שגריר איראן במכסיקו-סיטי, מוחמד חסן גדירי, נראה אומר לסטודנטים: "חשוב מאוד לדעת אם ארה"ב מתכוונת לתקוף את איראן או לא".
אבל הדיפלומטים לא ידעו שלקבוצת הסטודנטים חדרו כמה שצילמו את הפגישה, בשיתוף פעולה עם מרצה למחשבים.
בראיון מטהרן לרשת "יוניוויז'ן" אמר השגריר לשעבר גדירי שמדובר במבצע עוקץ של ה-CIA. לטענתו, הוא הקשיב להצעה, העביר אותה לטהרן, אך שם אמרו לו שאין זה מתפקידו של שגריר לבצע פעולות כאלה.
צ'אבס: "תירוץ לתקוף אותנו"
הדיפלומטית השנייה שנראית בסרט הדוקומנטרי היא ליוויה נוגוארה, אז נציגה במכסיקו והיום קונסולית ונצואלה במיאמי. בסרט היא נראית מבקשת עוד מידע על תוכנית המתקפה ומבטיחה להעביר אותו לנשיא הוגו צ'אבס דרך ראש הביטחון שלו, הגנרל אלכסיס לופז. צ'אבס עצמו הכחיש את הקשר ואמר בנאום טלוויזיוני: "הם משתמשים בשקרים כתירוץ לתקוף אותנו. אנחנו חייבים להיות על המשמר".
דובר במחלקת המדינה תיאר את הדיווח כ"מטריד", אבל הבהיר כי בשלב זה אין בידי ארה"ב מידע כדי לאמתו.
עם זאת, בקונגרס האמריקני כבר החלו דיונים על המעורבות של איראן באמריקה הלטינית, הדלת האחורית לארה"ב. דיון כזה התקיים בוועדת החוץ של הסנאט, ובבית הנבחרים נשמעו קריאות לסלק מארה"ב את הקונסולית של ונצואלה במיאמי.
בגבעת הקפיטול עוסקים באיראנים המגייסים צעירים מקרב הקהילה המוסלמית הגדולה באמריקה הלטינית. גורמי ביון אמריקנים עוקבים אחר הקשר בין טרור איסלאמי לבין ארגוני פשיעה במכסיקו ובמדינות אחרות באמריקה הלטינית. בעבר היו ידיעות על קשר בין חיזבאללה לבין קרטלי סמים במכסיקו ובמדינות נוספות.