שתף קטע נבחר

 

מורים מורדים: "נמשיך לעשות Like לתלמידים"

הנחיות משרד החינוך, לפיהן לא תתקיים תקשורת בין מורים לתלמידים ברשת החברתית פייסבוק, עוררו כעס ואפילו צחוק בקרב מורים ומנהלים. "יש תחושה שאנשי המשרד קצת מנותקים מהמציאות, אנחנו רק רוצים להיות 'המבוגר האחראי'"

שבועיים חלפו מאז אסר משרד החינוך על מורים לעשות "Like" לתלמידיהם בפייסבוק, ונדמה כי מורים רבים מעדיפים להתעלם מההנחיות החדשות ולהמשיך לאשר חברות לתלמידים. "חשוב לנו להיות חלק מעולמם של התלמידים גם מעבר לשעות הלימודים", אמר מורה בתיכון ממרכז הארץ. "הפייסבוק כיום הוא העיסוק המרכזי של בני הנוער ובאמצעותו אנחנו יכולים לפקוח עין ולאתר בעיות ומצוקות מבעוד מועד. לדעתנו, מדובר בפעילות חינוכית ממדרגה ראשונה ואין לנו שום כוונה להיעלם מהמרחב הווירטואלי שלהם".

 

עוד בערוץ החדשות :

 

חוזר המנכ"ל שהתייחס לנושא אושר בתחילת החודש, וקבע כי "איש צוות חינוכי לא ייזום תקשורת עם תלמידים ברשת חברתית, לא יציע להם חברות ולא יאשר הצעות חברות שיתקבלו מהם". בכך קיוו במשרד החינוך להגן על פרטיות התלמידים ובעיקר להגן על המורים, שהיו חשופים לעלבונות והטרדות. באחד המקרים, למשל, שלחה תלמידה למורה תמונה בה היא נראית בבגד ים, וכשהמורה כתב בחיבה שהתמונה יפה, הוריה זעמו וטענו כי מדובר בהטרדה.

 

עם זאת, ובניגוד לחוזרי מנכ"ל אחרים שאחרי פרסומם פועלים המורים בהתאם להנחיות, נדמה כי בנושא זה העדיפו מורים רבים להתעלם מהאיסורים. "היו לא מעט מקרים בעבר שבהם הודות לפייסבוק זיהינו שהילד נקלע למשבר חברתי או נפשי ופנינו מיד להורים ולצוותים המקצועיים", סיפר מנהל תיכון בדרום הארץ. "אין כוונה לחדור לאינטימיות של הילדים אלא להיות 'המבוגר האחראי' שעוקב מרחוק ומוודא שהם לא נכנסים לצרות ולא עושים דברים שאינם מתאימים לשכבת הגיל שלהם".

 

המנהל הוסיף כי מניסיונו עולה שלפעמים עצם המודעות לקיום עין ביקורתית מעדנת מאוד את התלמידים ושומרת על שיח תרבותי ברשת. "ההנחיות של משרד החינוך קצת מצחיקות אותנו, ויש תחושה שאנשי המשרד קצת מנותקים מהמציאות של הילדים. אין לי שום כוונה לחרוג מהמדיניות שלי לאשר חברויות לתלמידים שלי ולהמשיך לשמור איתם על קשר גם בצבא ואפילו בהמשך דרכם האזרחית".

 

"ההורים סומכים שנעקוב במקומם אחרי הילדים"

מורה אחר מאזור ירושלים סיפר ל-ynet כי "כל כיתה בבית הספר פתחה קבוצת פייסבוק, ומדי יום אנחנו מעלים לאתר תכנים מהשיעור וסרטונים רלוונטיים. בנוסף, כמורה אני חשוף לתכנים שלהם ובמקרים רבים ההורים - שהילדים מתביישים לאשר אותם כחברים - סומכים עלינו שנעקוב מקרוב אחריהם. כאשר אנחנו מזהים התנהגויות לא הולמות של התלמידים, אנחנו מזמינים אותם לשיחה למחרת ומסבירים להם היכן שגו ואם צריך, מערבים בזה גם גורמים מקצועיים נוספים".

 

אסנת הבר קוטון, מנכ"לית רשת אנקורי, הוסיפה כי "כמו בכיתה, גם בפייסבוק - בדיאלוג קשוב ואחראי ניתן לבנות יחסי אמון בין מורים לתלמידים". לדבריה, "בין איסור מוחלט לקשר לבין פריצות גמורה ברשת, יכולה לבוא בחשבון גם בחינה עניינית ואחראית של האתגר המורכב העומד מאחורי תקשורת פתוחה ומכבדת. כמחנכים, עלינו לגבש מדיניות שתאפשר עשייה חינוכית בטוחה ומוגנת לתלמידים ולמורים".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "המשרד מעודד קשר של מורים עם תלמידים באמצעות הרשתות הבית-ספריות. הנחיות חוזר מנכ"ל בנוגע לרשת הפייסבוק פורסמו לפני כשבועיים בלבד ונמצאים עדיין בתהליך הטמעה בבתי הספר".

פורסם לראשונה 14/12/2011 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא ניעלם מהמרחב הווירטואלי של הילדים"
צילום: shutterstock
מומלצים