שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

בישראל מסתירים, בבריטניה מתירים

הלורד הממונה על בתי המשפט הודיע כי כתבים לא צריכים עוד לבקש אישור כדי "לצייץ" בטוויטר ולכתוב אימיילים או הודעות טקסט בזמן סיקור הליכים: "צייצו כאוות נפשכם"

בישראל מנסים להצר את צעדיה של התקשורת - בבריטניה מעניקים לה חירויות חדשות: נשיא בתי המשפט של אנגליה ושל וויילס, הלורד ג'אדג', החליט כי עיתונאים לא יצטרכו עוד להגיש בקשה רשמית על מנת שיוכלו לצייץ בטוויטר, לכתוב הודעת טקסט או לשלוח אימיילים מבתי המשפט.

 

לצפייה בתקנות החדשות בבריטניה

 

"צייצו בטוויטר כאוות נפשכם מעתה", אמר לורד ג'אדג', שהציג אתמול את התקנות החדשות. הלורד הבהיר כי "דיווחים הוגנים, מדויקים וגם מהירים" מבתי המשפט מהווים חלק מעקרון השקיפות במשפט. עם זאת, במקרים מסוימים ייתכן שבית המשפט יגביל את השימוש באמצעי התקשורת.

 

"סביר להניח ששימוש של נציג התקשורת או פרשן משפטי באמצעי תקשורת מבוססי טקסט מבית המשפט לא מהווה סכנה או התערבות בהליך המשפטי התקין", נכתב במסמך שהפיץ הלורד.

 

ההחלטה התקבלה בעקבות התייעצויות ארוכות עם אמצעי התקשורת, שר המשפטים, התובע הכללי ואזרחים. האיסור על צילום או הקלטה של הליכים משפטיים נותר בעינו. אזרחים מהשורה, אגב, יצטרכו לבקש אישור מבית המשפט כדי "לצייץ" או לכתוב הודעות טקסט ואימיילים.

 

חוק ההסתרה בישראל 

ההחלטה המקלה על עבודת העיתונאים בבריטניה התקבלה בתקופה שבה בישראל מנסים דווקא להקשות על אמצעי התקשורת. בחודש שעבר אושר בקריאה ראשונה התיקון לחוק לשון הרע, שמבקש

להכפיל פי שישה את הפיצויים על תביעת דיבה ללא הוכחת נזק, וכעת יוזמים במשרד המשפטים הטלת איסור גורף על פרסום חומרי גלם ועדויות מחדרי החקירות, ללא הגבלת זמן.

 

המדינה מתכוונת לקבוע בחוק שורת הגבלות, שמשמעותן המעשית היא כאילו הוצא צו איסור פרסום גורף לכל חומרי החקירה בישראל. ראש אגף החקירות במשטרה, יואב סגלוביץ', אמר כי "צריך לחקור בחושך, הרחק מעיני כל הציבור", ואכן - ייתכן שפרשות קצב והירשזון, כמו גם רצח הילדה רוז פיזם, לא היו מגיעות לידיעת הציבור תחת "חוק ההסתרה" החדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"דיווחים הוגנים, מדויקים וגם מהירים"
מומלצים