שתף קטע נבחר
 

לבלבו סלק וגם זוקיני: לביבות לא רגילות

חנוכה הוא חגן של הלביבות, מאכל לבבי שפשוט אי אפשר להתעלם ממנו וטוב שכך. 4 מתכונים מצוינים שהולכים על לביבות קצת אחרות מסלק, פראסה, זוקיני וברוקולי

לביבות סלק

כמה אדומות - ככה טעימות. מתכון של שף יניב עדן, מסעדת מיט אנד ויין 

 

עוד בערוץ האוכל:

סמוק ואדמומי: רושפלד מכין טאפאס סלק

יין חם: המדריך השלם, טיפים ו-3 מתכונים מנצחים

כל מתכוני וכתבות החנוכה של ערוץ האוכל

 

לביבות סלק ()
לביבות סלק

 

המרכיבים:

2 סלקים מגוררים

3 גזרים מגוררים

חופן עלי תרד טריים

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות עלי סלרי קצוצים

2 שיני שום קצוצות

3 ביצים שלמות

מלח, פלפל שחור גרוס דק

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה.
  2. מטגנים בשמן זית את הלביבות בגודל בינוני עד להזהבה משני הצדדים.

 

לביבות פרסה וקשקבל

מתכון של שף אסנת לביא, מסעדת סלטה

 

המרכיבים:

1/2 1 ק"ג פרסה (כרשה)

3 תפוחי אדמה קלופים

3 ביצים

200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות

2 כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב יוגורט:

1 מיכל שמנת חמוצה

1 מיכל יוגורט עיזים

צרור קטן של עירית

צרור קטן של שמיר

1כפית שום כתוש

פלפל גרוס

מלח

 

לביבות פרסה וקשקבל (צילום: יובל נבון ) (צילום: יובל נבון )
לביבות פרסה וקשקבל(צילום: יובל נבון )

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הלביבות: מבשלים את הכרישה במים רותחים במשך 15 דקות. מסננים אותה וטוחנים אותה במטחנת בשר וסוחטים היטב.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומייבשים אותם עוד 10 דקות בתנור.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה לכרשה. מוסיפים את המלח, הפלפל, הביצים ופירורי הלחם ולשים עד שהעיסה מתקשה מספיק כדי להפוך ללביבות.
  4. מקררים במקרר למשך חצי שעה.
  5. יוצרים כדורים ובמרכז כל כדור שמים קובייה של גבינת קשקבל, משטיחים מעט וטובלים בקערה עם פירורי לחם.
  6. מחממים מחבת עם שמן, מטגנים משני הצדדים על להבה בינונית עד שהלביבות מזהיבות.
  7. מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שנוצר רוטב.
  8. הצעה להגשה: מזליפים את הרוטב מעל הלביבות.

 

לביבות זוקיני וגזר

מתכון של שף אוגיאן דיאמנט, ברבן סטריט

 

המרכיבים:

800 גרם זוקיני קצוץ לקוביות קטנות

200 גרם גזר קצוץ לקוביות קטנות

חלבון מ-3 ביצים טרופות קלות

1/2 כף פטרוזיליה קצוצה היטב

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות

2 שיני שום קצוצות

1 כפית עלי תימין

200 מ"ל שמן זית

100 מ"ל שמן צמחי

כפית פלפל שחור

מלח לפי הכמות הרצויה

 

אופן ההכנה:

  1. יוצרים תערובת מכל החומרים ומערבבים יחד.
  2. יוצרים לביבות לפי הגודל הרצוי.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת על אש גבוהה. מטגנים את הלביבות לאחר כ-5 דקות, כשמתקבל הצבע הרצוי, הופכים את הלביבות ומנמיכים את האש לנמוכה ומטגנים עוד דקה.
  4. מוציאים את הלביבות לנייר סופג וממליחים בעודן חמות, לפי הטעם.

 

לביבות ברוקולי עם שמנת בצל ירוק

מתכון של שף אסתי גרוס, מסעדת עב בשר

 

המרכיבים:

1 ברוקולי גדול

1 כפית שטוחה של מלח

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 ביצה

6 כפות פירורי לחם

שקית פירורי לחם פנקו

15 גרם קצח

קורט מלח

קורט פלפל שחור

 

לבשמל:

60 גרם חמאה

3 כפות קמח

1/4 1 כוסות של חלב

 

לרוטב שמנת ובצל ירוק:

500 מ"ל שמנת חמוצה

1/2 צרור בצל ירוק פרוס

קורט מלח

קורט פלפל שחור

 

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את הברוקולי כ-15 דקות במים רותחים, מוציאים למי קרח ומסננים.
  2. חותכים גס את הברוקולי ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הגבינות, הביצה, פירורי הפנקו, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
  4. מכינים את הבשמל: ממסים במחבת את החמאה על אש נמוכה. ברגע שהחמאה נמסה מורידים מהאש, מוסיפים את הקמח ובוחשים מהר כדי שלא ייווצרו גושים. מחזירים לאש על להבה נמוכה ומוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מצננים היטב, מוסיפים לקערה ומערבבים.
  5. נותנים למסה לנוח חצי שעה במקרר להתגבשות.
  6. מכינים את הלביבות: מחממים שמן במחבת רחבה. צרים לביבות בידיים מעט רטובות ומצפים אותן בפירורי הלחם שעורבבו עם קצח. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  7. הכנת רוטב שמנת ובצל ירוק: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד.
  8. מגישים עם רוטב השמנת והבצל ירוק מעל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים