שתף קטע נבחר

 

יפן: הכור בפוקושימה הגיע למצב של "כיבוי קר"

9 חודשים אחרי רעש האדמה והצונאמי הודיעה הממשלה כי טמפרטורת הדלקים במתקן ירדה וקרינה מועטה בלבד דולפת. עם זאת, יחלפו עשרות שנים עד נטרול סופי של הקרינה

בשורות חיוביות בנוגע למשבר הגרעיני ביפן : תשעה חודשים אחרי רעידת האדמה והצונאמי הכריזו היום (ו') הממשלה וחברת החשמל היפנית TEPCO כי טמפרטורת הדלקים בכורים בפוקושימה דאיצ'י ירדה לרמה שבה לא מתרחשת עוד תגובה גרעינית, וקרינה מועטה בלבד דולפת. כך מדווחת רשת BBC.

 

 

מצב זה נקרא "כיבוי קר" והוא אבן דרך במאמץ לייצוב המפעל לקראת מעבר לשלב הבא - הניקוי. עם זאת, ראש הממשלה יושיהיקו נודה הדגיש כי יחלפו שנים רבות עד לנטרול הסופי של הקרינה. בינתיים, ברדיוס של 20 קילומטר סביב המתקן עדיין נשמר שטח סגור.

 

8 חודשים אחרי האסון: תיעוד ראשון מהכור ביפן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד כתבות בערוץ החדשות של ynet:

 

המתקן בפוקושימה דאיצ'י נפגע באופן חמור באסון הטבע שהתרחש ב-11 במרס השנה. גלי הצונאמי פגעו בארבעה מבין ששת הכורים במתקן, ושיתקו את מערכות הקירור החיוניות שלהם. על מנת לקרר את הכורים משתמשים מפעילי המתקן במי ים, ומאז האסון דלף נוזל מזהם לים.

 

את ההישג ב"כיבוי הקר" מגדירה חברת החשמל היפנית כהשתלטות על הדליפה הרדיואקטיבית והפחתת החשיפה לקרינה באזור המתקן. "גם אם יתרחש אסון לא צפוי, במצב הנוכחי רמת הקרינה באזור המתקן תוכל להישמר נמוכה", אמר ראש הממשלה נוגה.

 

משהתייצב מצב הכורים, הממשלה היפנית תבחן מחדש את אזורי הפינוי שנקבעו מייד אחרי האסון. למעלה מ-80 אלף איש עזבו את אזור פוקושימה מאז מרץ, אולם רמות הקרינה בחלק מהאזורים נשארה גבוהה.

 

מוקדם יותר השבוע הודיעה ממשלת יפן כי יתכן שיידרשו אפילו 40 שנה להוציא לחלוטין את המתקן מכלל שימוש ולנקות את האזורים סביבו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניקוי כורים בפוקושימה. מסביב לכור נשמר השטח הסגור
צילום: רויטרס
מומלצים