שתף קטע נבחר

 

דיווח: צפון-קוריאה תפסיק את העשרת האורניום

סוכנות הידיעות של דרום-קוריאה דיווחה כי הצפון הסכים להשעות את התוכנית ובתמורה הוא יקבל 240 אלף טונות מזון. בצפון-קוריאה גם הסכימו כי מפקחים יבדקו שהנזקקים יקבלו את המזון

הלחץ על צפון-קוריאה הצליח? המדינה הקומוניסטית הסכימה להשעות את תוכנית העשרת האורניום למטרות צבאיות, כפי שדרשה ארצות-הברית. כך דיווחה הבוקר (שבת) סוכנות הידיעות של דרום-קוריאה. בתמורה, כך על-פי הדיווח, תספק וושינגטון לפיוניאנג 240 אלף טונות של מזון.

 

צפון קוריאה  - כתבות אחרונות

צ' קוריאה לדרום: אל תדליקו עצי חג המולד, זו לוחמה

"צפון קוריאה סיפקה לסוריה מתכת לשיפור טילים"

דיווח: צפון-קוריאה התקדמה מאוד בבניית כור שני

צפון קוריאה: ישראל ב"טירוף לוחמני" כלפי איראן

 

על-פי הדיווח בסיאול, "צפון-קוריאה התחייבה ליישם צעדים ראשונים, הכוללים את השעיית התוכנית העשרת האורניום". עוד דווח כי הצפון הסכים לדרישה כי המזון יגיע למי שזקוקים לו.

 

הסיכום נערך לאחר פגישה בין רוברט קינג, שליח מיוחד של ארצות-הברית לעניין צפון-קוריאה, לבין רי גאן, ראש המחלקה לצפון אמריקה במשרד החוץ בפיוניאנג. השניים נפגשו בימים חמישי ושישי בבייג'ינג. הפסקת התוכנית להעשרת האורניום הייתה הדרישה המרכזית של וושינגטון מהמדינה הקומוניסטית, לחידוש שיחות בנושא - בהן משתתפות שש מדינות.

 

הקשר לסוריה ולאיראן

בארצות-הברית הביעו חשש מתוכנית הגרעין של צפון-קוריאה, הנמצאת בקשר קרוב לאיראן ולסוריה. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, אמר בחודש שעבר כי העזרה שמעניקה המדינה הקומוניסטית למדינות אחרות בתחום היא "איום משמעותי על ארצות הברית ובעלות בריתה".

 

על-פי הערכות הקהילה הבינלאומית, צפון-קוריאה מחזיקה 6-12 פצצות אטום שיוצרו במתקן ביונגביון. פקחי סוכנות הגרעין

 סולקו מהמדינה ב-2009 ומאז אין מעקב של ממש אחרי התקדמות תוכנית הגרעין הצפון-קוריאנית. בנוסף, לא ברור אם פיונגיאנג שולטת בשיטות להעשרת אורניום, אם כי ידוע שזכתה לסיוע טכני מפקיסטן במהלך שנות ה-90.

 

לפני כשנה ביקר במתקן ביונגביון המדען האמריקני זיגפריד הקר, ושם הוצג בפניו מתקן להעשרת אורניום ובו כ-2,000 צנטריפוגות - כמות המספיקה כדי לייצר דלק גרעיני עבור כור מים קלים לצורך חשמל, או לחילופין כדי לייצר פצצת אטום או שתיים בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהיג צפון קוריאה. קים ג'ונג איל
צילום: AFP
מצעד של צבא צפון קוריאה
צילום: AFP
מומלצים