שתף קטע נבחר

ההתייקרות בפתח - בקרוב נכניס חשמל מהחלון?

על רקע העלייה הצפויה במחיר החשמל, גילו חוקרים כי אטומים של פחמן יכולים ללכוד את אנרגיית השמש לפני שהיא חודרת דרך זכוכית החלון. המשמעות: בניינים יהפכו לתחנות כוח

התפתחות חדשה בענף הננו-טכנולוגיה, עשויה להביא למהפך בענף הבנייה: מהנדסים גילו לאחרונה, כיצד ניתן להשתמש באטומי פחמן כדי ללכוד את אנרגיית השמש בחלון לפני שהיא חודרת דרך הזכוכית אל החלל. כתוצאה, ייתכן שבעתיד ניתן יהיה להמיר את האנרגיה הזו לחשמל ולהשתמש בו, כך שבניינים עצם יוכלו להפוך למעיין תחנות כוח מקומיות.

 

מה כבר אפשר לעשות כדי להקטין את צריכת אנרגיה? 

 

כיום, מעצבים וקבלנים מתקשים לאזן בין רצון הלקוחות בנוף שישתקף מהחלונות, לבין הצורך לשלוט על כמות אור השמש שנכנסת לחלל. כתוצאה, חום השמש יכול בדרך כלל לחדור דרך החלונות, להיכנס למרחב ולחמם אותו. על מנת לפתור את הבעיה, מתכננים מערכות יקרות ובזבזניות של מיזוג אוויר, המסלקות את החום הבלתי רצוי.

 

אולם בעקבות פריצת דרך של חברת NanoHoldings מקונטיקט, התברר שהפתרון לבעיה יכול להיות באמצעות שימור אנרגיית השמש. החברה, שעוסקת במחקר בענף הננו טכנולוגיה כדי למצוא פתרונות לצריכת האנרגיה הגדלה בעולם, גילתה שניתן לקלוט את האנרגיה הזו, באמצעות שימוש באטומי פחמן.  

 

החוקרים גילו, כי אם שמים שכבה מיוחדת של צינוריות ננומטריות עשוית מפחמן על החלונות, אפשר לשלוט על כמות השמש שנכנכסת לחלל ואף ללכוד את האנרגיה הזו. איך זה עובד? מדובר בשכבה של צינוריות  הקטנות פי 100 אלף לעומת שערה אנושית, שמאפשרות לחלונות לעבור ממצב שקוף למצב אטום, וכן מצבי ביניים.

 

במצב שקוף - האור והחום יכולים לחדור אל הבניין, מה שמועיל לחימום החללים בחודשי החורף הקרים. פקודה קצרה מאפשרת להפוך את שכבת הפחמן הופכת לאטומה, כך שהחום לא יכול לחדור. במצב אטום, האנרגיה נספגת ומועברת אל הצינוריות, שבעלות מוליכות גדולה פי 1,000 מנחושת, ומהן אל סוללה מיוחדת וייעודית וצוברת את האנרגיה.

 

הגילויים החדשים הללו מעוררים עניין בקרב חוקרים ויזמים באשר לאופן בו יהיה אפשר לפתור בעיות כמו שימור אנרגיית השמש. על פי החוקרים, קליטת אנרגיית השמש על ידי הבניין עצמו תהפוך אותו לתחנת כוח מקומית ותשפיע רבות על הקיימות בענף הבנייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים