שתף קטע נבחר

 
צילום: EPA

צבא דרום קוריאה בכוננות, ירידות בבורסות אסיה

הממשל בסיאול הודיע כי העלה כוננות עקב מות שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג איל. "על האזרחים לשמור על רוגע ולהמשיך בשגרת חייהם", הודיע נשיא הדרום, ששוחח עם אובמה. טלטלה בשוקי המזרח בשל חוסר הוודאות, תכונה גם ביפן

דרום-קוריאה העלתה הבוקר (יום ב') את הכוננות של צבאה, בעקבות הודעת שכנתה, צפון-קוריאה, על מות מנהיגה קים ג'ונג איל. הוא הלך לעולמו לפני יומיים בגיל 69 כתוצאה מהתקף לב, שלפי הצפון-קוריאנים נגרם מתשישות.

 

אבל ודמעות ברחובות צפון קוריאה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מיד עם ההודעה בטלוויזיה הממלכתית של צפון-קוריאה על מותו של קים ג'ונג איל כינס נשיא דרום-קוריאה, לי מיונג בק, את המועצה לביטחון לאומי בארצו לישיבת חירום. זמן קצר לאחר מכן, הוא אף שוחח בטלפון בנושא עם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה.

 

ההודעה ההיסטורית על מות השליט בטלוויזיה בצפון-קוריאה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עם זאת, הנשיא לי קרא לרגיעה וביקש מאזרחי דרום-קוריאה להמשיך בחיי היום-יום שלהם. גורם רשמי במועצה לביטחון לאומי של דרום-קוריאה אמר כי סיאול עוקבת אחרי המתרחש בצפון בעקבות ההודעה, וכי תקיים התייעצויות קרובות עם שכניה והקהילה הבינלאומית כדי להבטיח יציבות אזורית.

 

מותו של שליט צפון קוריאה - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

שתי הקוריאות נמצאות מבחינה רשמית במצב מלחמה. בשנים 1950-1953 ניהלו הצפון הקומוניסטי והדרום שמנהל אורח חיים מערבי מלחמה עקובה מדם. המלחמה הסתיימה בשביתת נשק ולא בהסכם שלום, כך שחצי האי הקוריאני נותר מחולק ולמעשה נמצא עודנו במצב מלחמה.

 

שליט צפון קוריאה וביל קלינטון, לפני כשנתיים (צילום: AP) (צילום: AP)
שליט צפון קוריאה וביל קלינטון, לפני כשנתיים(צילום: AP)
 

במקביל, הודיעו גורמים רשמיים בממשל האמריקני כי ארצות הברית עוקבת אחר ההתפתחויות ותדחה, קרוב לוודאי, החלטות מדיניות הקשורות בשיחות הגרעין בין המדינות, ובמשלוח סיוע הומניטרי ומזון. על פי הדיווח בסוכנויות הידיעות, ההחלטות היו אמורות להתקבל כבר השבוע, אולם המצב הרגיש שנוצר בצפון קוריאה יביא לעיכוב התהליך. לדברי גורם רשמי, ארצות הברית מודאגת בעיקר משינויים פוטנציאליים ביחסים בין הקוריאות, אותם יצית מותו של קים ג'ונג איל. 

 

קים ג'ונג איל לאחר פגישה עם נשיא רוסיה (צילום: EPA/DMITRY ASTAKHOV/RIA NOVOSTI/KREM ) (צילום: EPA/DMITRY ASTAKHOV/RIA NOVOSTI/KREM )
קים ג'ונג איל לאחר פגישה עם נשיא רוסיה(צילום: EPA/DMITRY ASTAKHOV/RIA NOVOSTI/KREM )
 

המתיחות בין הדרום הדמוקרטי שמשתייך לעולם המערבי לבין הצפון הקומוניסטי העני, שמקורב למשטר בסין, ממשיכה לגרום להתלקחויות וקרבות מעת לעת. במסגרת מדיניות החוץ האגרסיבית של קים ג'ונג איל לא בחלה צפון-קוריאה בפרובוקציות, ולא שעתה לקריאות מועצת הביטחון של האו"ם להרגיע את המצב בשטח.

 

זה שהלך וזה שבא. קים ג'ונג איל (מימין) עם בנו קים ג'ונג און (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זה שהלך וזה שבא. קים ג'ונג איל (מימין) עם בנו קים ג'ונג און(צילום: רויטרס)

 

רק בשנה שעברה האשימו דרום-קוריאה והמערב את צפון-קוריאה בהטבעת ספינת קרב דרום-קוריאנית, אירוע שבו נספו 50 מלחים מדרום-קוריאה. פיונגיאנג דחתה את ההאשמות והכחישה כל קשר לאירוע, אך דו"חות במערב קבעו כי היא הטביעה את הספינה בעזרת טיל טורפדו. באירוע אחר אשתקד פתחה צפון-קוריאה במתקפת פגזים מפתיעה על אי השייך לדרום קוריאה, וגרמה להרג חיילים ולעשרות פצועים.

 

הפארק המשותף בגבול עובד כרגיל

מותו של קים ג'ונג איל וחוסר הוודאות בחצי האי הקוריאני גרם הבוקר גם לירידות שערים בבורסות מזרח אסיה. מדד הקוספי בבורסה בדרום-קוריאה צנח ב-3.43% ל-1,767.89 נקודות, ומדד הניקיי 225 ביפן איבד 0.8% ל-8,331 נקודות. מדד הנג סנג בהונג-קונג ירד ב-2% ל-17,929.66 נקודות. המדד בשנחאי איבד אף הוא 2%, ל-2,178.75 נקודות.

 

קים ג'ונג איל מת מהתקף לב "בעקבות תשישות" (צילום: AP) (צילום: AP)
קים ג'ונג איל מת מהתקף לב "בעקבות תשישות"(צילום: AP)

 

גורמים רשמיים בפארק קאסונג, הנמצא בגבול בין צפון-קוריאה לדרום-קוריאה ומנוהל במשותף על-ידי שתי המדינות, אמרו הבוקר כי הוא ממשיך לפעול כבשגרה. יותר מ-100 חברות דרום-קוריאניות שגודלן קטן עד בינוני מחזיקות מפעלים בפארק התעשייתי המשותף, ומשתמשות בקרקע ובכוח העבודה הצפון-קוריאניים הזולים למדי. לפי משרד הפנים בסיאול, יותר מ-900 אזרחי דרום קוריאה נמצאים כעת בשטח צפון-קוריאה, כולל בפארק התעשייתי הזה.

 

קים ג'ונג איל מנופף לחיילים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קים ג'ונג איל מנופף לחיילים(צילום: EPA)

 

גם ביפן, כמו בשאר מדינות הסביבה, הורגשה הבוקר תכונה. הממשל בטוקיו הודיע כי יצר קשר עם ארצות הברית ודרום-

קוריאה על רקע המצב בצפון-קוריאה. גורם רשמי במשרד החוץ היפני אמר כי שר החוץ, קואיצ'ירו גמבה, קיבל הוראה לקיים שיחות עם המדינות הרלוונטיות כך שיוכל להגיב על כל מצב הקשור לצפון-קוריאה.

 

סוכנויות הידיעות דיווחו כי התנועה ברחובות בירתה של צפון-קוריאה, פיונגיאנג, התנהלה כסדרה הבוקר, "אולם אנשים נראו דומעים ברחובות כששמעו את החדשות על מותו של קים ג'ונג איל". סוכנות הידיעות AP דיווחה כי אזרח זר בפיונגיאנג, שאתו יצרה קשר, סיפר לה שהעובדים במלון "קוריו" שבו הוא מתאכסן בוכים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שליט צפון-קוריאה שמת, קים ג'ונג איל
צילום: AFP
נשיא דרום-קוריאה, לי מיונג בק. ישיבת חירום
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
אובמה. הממשל עוקב
צילום: רויטרס
מומלצים