מורה להיסטוריה נקם בקולגה - בעזרת התלמידים
סכסוך בין המורה לרכזת המקצוע הוביל לפיטוריו. בתגובה, השמיץ אותה באתר בית הספר ומאוחר יותר פתח דף פייסבוק ייעודי, שם שיתף פעולה עם 89 מתלמידיו. ארגון המורים: "התמונה עגומה, יש פגיעה באמות מידה מוסריות"
הנקמה אינה מוגשת קרה בחדר המורים: בתגובה למריבת עמיתים המלמדים היסטוריה, שהביאה לפיטוריו של אחד מהם, פתח האחרון ב"מסע נקמה". יחד עם תלמידיו, השיק עמוד בפייסבוק שכלל השמצות וגידופים נגד המורה היריבה.
עוד בערוץ החדשות :
ב"בית הדין חברים" של ארגון המורים הופתעו לאחרונה, כאשר הגיעה לפתחם תביעה של מורה להיסטוריה שהתלוננה כי קולגה שלה, מורה אחר למקצוע באותו בית ספר, משמיץ אותה ברשתות החברתיות.
מפסק הדין שהתקבל השבוע, עולה כי המורה משמשת גם כרכזת המקצוע באחד התיכונים בארץ. במהלך שנת הלימודים שעברה, היו בינה לבין המורה מספר היתקלויות מקצועיות שבסופן הוחלט לפטר את המורה מתפקידו. בעקבות הודעת הפיטורין, החל הנתבע ב"מסע נקמה" נגד הרכזת והנהלת בית הספר.
"קבוצת תמיכה"
"הנתבע השתמש באתר בית הספר - המאפשר תכתובת פנימית ישירה בין המורים לתלמידים לצרכים אישיים - וכתב מכתבים שיש בהם כדי לפגוע קשות בתובעת", ציינו הדיינים בפסיקתם. מהשתלשלות העניינים, כפי שזו מופיעה בפסק הדין, עולה עוד כי "בשלב כלשהו נחסמה האפשרות של הנתבע להתכתב באתר הפנימי, ולשם כך הוא פתח קבוצת תמיכה בפייסבוק שכללה 89 חברים - כולם תלמידי בית הספר".
הדיינים ציינו כי "מעיון באותה תכתובת בפייסבוק, עולה תמונה עגומה שבה הנתבע מפרסם דברים פוגעניים כלפי התובעת, כאשר המכותבים הם תלמידי בית הספר. אין כל ספק כי המעשים המיוחסים לנתבע הם חמורים ביותר ויש בהם פגיעה באמות מידה מוסריות וחינוכיות, תוך עבירה קשה על חוק לשון הרע".
לדבריהם, "העובדה שהנתבע מקים לעצמו אתר בפייסבוק הכולל את תלמידי בית הספר היא פעולה פסולה אשר יש בכך פגם מוסרי, במיוחד כאשר באתר זה מתפרסמים דברי בלע על מורים אחרים, והכול לצורך קידומו האישי של הנתבע", הוסיפו הדיינים, שפסקו כי הנתבע יורחק מחברות בארגון המורים לתקופה של 6 שנים, ויוטל עליו קנס כספי בסך עשרת אלפים שקלים.
בנוסף, קבעו הדיינים כי "זהו מקרה קלאסי, אם כי חריג, לגבי החומרה שיכולה להתעורר מהקמת אתרי פייסבוק בתוך כותלי בית הספר בין מורים לתלמידים".
לאחרונה עורר משרד החינוך ביקורת רבה בקרב מורים, כשקבע בחוזר מנכ"ל כי "איש צוות חינוכי לא ייזום תקשורת עם תלמידים ברשת חברתית, לא יציע להם חברות ולא יאשר הצעות חברות שיתקבלו מהם". בכך, קיוו במשרד להגן על פרטיות התלמידים ובעיקר להגן על המורים, שהיו חשופים לעלבונות והטרדות.
עם זאת רבים מהמורים זעמו על ההנחיות החדשות, בשיחה עם ynet טען אחד מהם כי "הפייסבוק כיום הוא העיסוק המרכזי של בני הנוער ובאמצעותו אנחנו יכולים לפקוח עין ולאתר בעיות ומצוקות מבעוד מועד. לדעתנו, מדובר בפעילות חינוכית ממדרגה ראשונה ואין לנו שום כוונה להיעלם מהמרחב הווירטואלי שלהם".