כתיבת קורות חיים בגילאי 50 פלוס
בין אם מדובר בפרישה מרצון, יציאה לפנסיה מוקדמת או פיטורים - חיפוש עבודה בגילאים הבוגרים הופך למורכב יותר. לכן, לאלו מבינכם שמתחילים לחפש עבודה ובמיוחד לאלו שלא חיפשו עבודה בעשור האחרון – חשוב שתצטיידו בכלים הנכונים לחיפוש עבודה בעידן המודרני
טעות נפוצה של מחפשי עבודה רבים בגילאי 50 פלוס, היא יציאה מיידית למסע חיפוש עבודה - ללא בדיקה מוקדמת וללא גיבוש אסטרטגיה המותאמת למצב הנוכחי של שוק העבודה.
מדובר בעבודת תחקיר לכל דבר: למידת המשתנים החדשים, ההיצע בשוק וכמובן השינויים שחלו בעולם הגיוס. במיוחד כשמדובר בכתיבת קורות חיים - לא מספיק פשוט להעלות על הכתב את כל הניסיון התעסוקתי, ההשכלה והפעלים הרבים, אלא שיש צורך בצמצום וכיוון המסרים – ישר למטרה.
שינויים בהרגלי הגיוס
לאחר שנים רבות "מחוץ למשחק", כדאי לקחת בחשבון כי העולם משתנה וכך גם עולם הגיוס והשיטות למיון עובדים. לכן, אם בפעם האחרונה שלחתם קורות חיים דרך פקסימיליה - ברוכים הבאים לעולם הגיוס המקוון.
כיום, הכל מתנהל דרך מייל; שליחת קורות חיים נעשית קלה יותר, מה שגורם למעסיקים לקבל עשרות עד מאות של קורות חיים על כל משרה. המצב החדש מקשה על שני הצדדים – המגייסים שנאלצים למיין המון קבצי קורות חיים בזמן קצר והמועמדים שצריכים לחדד את קורות החיים שלהם, להבליט התאמה ולהתאים למשרה על ידי הדגשת העמידה בדרישות הסף.
מרוב עצים לא רואים את היער
מעסיקים רבים יודעים להעריך עובדים מבוגרים – הידועים כיציבים ומנוסים יותר וכבעלי מוסר עבודה גבוה. אך אליה וקוץ בה – קורות חיים עמוסים המפרטים כל צעד ושעל שעשה המועמד בחייו, מראה די שכיח והם מקשים על המעסיק לראות את ההתאמה שלכם למשרה. אם ניקח בחשבון את כל קורות החיים שהמגייס צריך לקרוא בכל יום, סביר להניח שהוא יעדיף לפסוח או לעבור ברפרוף על מסמך עמוס ובלתי קריא.
איך כותבים קורות חיים ממוקדים למטרה?
כדי להבליט את התאמה למשרה, קורות החיים חייבים להיות ממוקדים למטרה – דרישות המשרה אליה נשלחו. מועמדים רבים בגילאי 50 פלוס הם בעלי רזומה מרשים ועשיר, אך טעות נפוצה היא לפרט את כולו. מסמך עמוס שלא מצליח להידחק לתוך עמוד אחד ושאינו ממוקד משרה, הוא דבר שיש להימנע ממנו. מכיוון שהמעסיק יתעניין בשניים או בשלושת התפקידים האחרונים ברזומה, נהוג לציין את 10 עד 15 השנים האחרונות.
בנוסף, אם החלטתם לחפש את העבודה הבאה שלכם במשרה בעלת דרג ניהולי נמוך ממה שעשיתם בתפקידים קודמים, תידרשו להתאמה נוספת – הורדה של ידע וכישורים הגבוהים בצורה משמעותית מדרישות המשרה. מדוע? מכיוון שכאשר פונים למשרה הדורשת פחות ממה שיש למועמד להציע, זה עלול להרתיע את המעסיק והוא עשוי להגדירו כ- Over Qualified לתפקיד.
האם ואיך לציין את הגיל בקורות החיים?
רוצים שהמעסיק יתרשם קודם כל מהניסיון המקצועי ומהידע שלכם? יש שתי דרכים מומלצות להציג את הגיל כפרמטר שולי במסמך:
- "לדחות" המידע לתחתית הדף. כדי שהמגייס יתרשם קודם כל מהניסיון המקצועי, הוסיפו פסקה בסוף המסמך שכותרתה, "פרטים אישיים". כאן ציינו את שנת הלידה ואת ת.ז.
- להשתמש ב"עוגן גיל". אל תציינו גיל, אך כללו את שנות השירות הצבאי: אם גיל המועמד חשוב למעסיק, הוא יוכל להסיק אותו מהנתונים.
מה להוסיף כדי להתבלט?
- הדגישו עניין. הדגישו את עניינכם בתחום העיסוק של החברה ונמקו מדוע התפקיד מתאים לכם. הדגישו מאפיינים נוספים המהווים יתרון עבורכם כגון קירבת מקום העבודה לבית, שעות העבודה, סביבת עבודה דינאמית, ניסיון ספציפי וכו'.
- מקמו את המידע הרלוונטי למשרה בראש העמוד. מותר לשנות את המבנה הקלאסי של הפסקאות אם הדבר משרת אתכם: אם הניסיון התעסוקתי שלכם רלוונטי יותר מההשכלה, ציינו אותו קודם; אם יש לכם יתרון יחסי בידע בשפות זרות, נסחו פסקת "שפות זרות" ומקמו אותה בראש הדף, לפני הניסיון התעסוקתי או ההשכלה.
בני 50 פלוס - מתקשים במציאת עבודה?
סדנא ייעודית למציאת עבודה לבני 50 + תתקיים ב-28.12.2011 בבית AllJobs בנתניה.
לפרטים נוספים על הסדנא – לחצו כאן . בנוסף, ביום ראשון, הקרוב ה-25.12.2011 המומחים של AllJobs יתארחו בפורום ynet קריירה ויענו על שאלות הנוגעות לחיפוש עבודה בגילאי 50+.
ליאת בן תורה היא מומחית AllJobs לקורות חיים