שתף קטע נבחר

 

קריאה משותפת לאיחוד הפועל ירושלים וקטמון

אחרי ארבע שנות פילוג התגברו הקולות מצד האוהדים לאחד מחדש את הקבוצה. המכשול: ההנהלות מסוכסכות בינהן וממשיכות להתנגד

אחרי ארבע שנות פילוג יצאו בסוף השבוע האחרון בפעם הראשונה אוהדי הפועל ירושלים ואוהדי הפועל קטמון בקריאה משותפת להנהלות שתי הקבוצות לבצע איחוד.

 

עוד ב-ynet ספורט

 

קבוצת האוהדים אף פתחה דף פייסבוק בו היא קוראת להצטרפות אוהדים משתי הקבוצות למהלך (https://www.atzuma.co.il/adom). מארגני העצומה שקראו לעצמם "אדום עולה ביחד" ציינו כי במהלך שלושת ימי הפעילות הצטרפו לקריאה כ-250 אוהדים משתי הקבוצות.

 

במקום הרביעי בליגה הלאומית, הפועל ירושלים (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
במקום הרביעי בליגה הלאומית, הפועל ירושלים(צילום: עוז מועלם)
 

המטרה הראשונית של העצומה היא לבחון את היענות האוהדים, כאשר למארגני העצומה הערכה כי היום, כששתי הקבוצות האדומות התייצבו ונמצאות במצב מקצועי טוב, קיים בסיס לאיחוד עליו מדברים בירושלים בארבע השנים האחרונות.

  

"אנחנו מקבלים שאלות וביקורות על המהלך, אבל כל זה בטל כאשר אנחנו רואים כי מאות אוהדים מקטמון ומהפועל אומרים לנו תודה על היוזמה ומצטרפים אליה בהמוניהן", אמר פלג נתנאל, מיוזמי הרעיון. "העצומה שואלת למעשה את כלל האוהדים האם הם רוצים לסיים את הפילוג הנורא הזה. יש שתי קבוצות אדומות בעיר, שתיהן מצליחות, ושתיהן יכולות להצליח עוד יותר ביחד כאשר מאחוריהן עומד קהל אחד גדול ומאוחד".

 

אחרי שיאספו את החתימות, ינסו האוהדים ללחוץ על הנהלות שתי הקבוצות ללכת למהלך של איחוד לקראת העונה הבאה. האוהדים בטוחים כי אם יש מישהו שימנע את המהלך אלה ההנהלות המסוכסכות ביניהן מאז הפילוג.

 

אוהדי הפועל קטמון. "שתי קבוצות אדומות בעיר" (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
אוהדי הפועל קטמון. "שתי קבוצות אדומות בעיר"(צילום: טל שחר)
 

"אנחנו מברכים על היוזמה", אמר עמוס סאסי, נציג הבעלים בהפועל ירושלים. "סוף סוף מגיעה יוזמה כזאת מתוך היציעים ולא מההנהלות. האוהדים לא טיפשים והם מבינים שהפועל ירושלים של היום שונה מזו שהייתה כשהם החליטו על הפילוג. תמיד אמרנו שהמטרה היא להחזיר את הקבוצה לאוהדים".

 

למרות זאת, בהפועל קטמון לא התרגשו. "הפועל קטמון לא עובדת בצורה כזאת", אמרו במועדון. "יש לנו הנהלה שמורכבת מאוהדים ונבחרה ע"י אוהדים, והיא תקבל החלטות כשתצטרך, כך שזה לא רציני. אנחנו לא צריכים עוד יוזמות".

 

מדובר במבחן אופי גדול מאוד להנהלות, ששמרו בקנאות על הפילוג בין הקבוצות ונהנו מתמיכת הקהל האדום למהלך. כעת, כאשר הקהל עשוי להביע את דעתו בעד איחוד, מעניין יהיה לראות מה יחליטו לעשות אלה שתמיד טענו כי הם ממתינים בקוצר רוח לאיחוד, וכי בירושלים יש מקום לקבוצה אדומה אחת.

 

אפילו ג'רארד פיקה שמע על הפועל קטמון (צילום: באדיבות אתר הפועל קטמון) (צילום: באדיבות אתר הפועל קטמון)
אפילו ג'רארד פיקה שמע על הפועל קטמון(צילום: באדיבות אתר הפועל קטמון)
 

תולדות הסכסוך

 בסיום עונת 2006/7 ירדה הפועל ירושלים לליגה הארצית. באותה עונה, עקב אי שביעות רצון מהנהלת הקבוצה ובעיקר מהתנהלותם של הבעלים יוסי סאסי וויקטור יונה, קראו האוהדים האדומים לשניים לפנות את מקומם ולהקים קבוצת אוהדים.

 

ככל שהתנגדותם של סאסי ויונה הייתה עיקשת, כך התגברה מחאת האוהדים ורעיון הקמת קבוצת האוהדים תפס תאוצה. האוהדים בחרו נציגים משלהם והקימו קבוצה. תחילה היא הצטרפה לזו של הפועל מבשרת ציון מליגה א' דרום.

 

אחרי שנתיים, במהלכן קבוצת הפועל ירושלים עלתה חזרה לליגה הלאומית ונפרדה מויקטור יונה, החליטו בקטמון לפרק את האיחוד עם מבשרת ציון ולהקים קבוצה משלהם. המשמעות הייתה ירידה של שתי ליגות, היישר אל ליגה ג'. במהלך עונת 2009/10 עלתה קטמון מליגה ג' לליגה ב', בעוד שהפועל ירושלים ירדה מליגה לאומית לליגה א'.

 

הפילוג בין הקבוצות הביא לאנטגוניזם בין שני מחנות האוהדים. למרות ניסיונות גישור של אנשי ספורט מוכרים בעיר, הפך הנתק קיצוני יותר, כשכל צד מכנה עצמו "הפועל ירושלים האמיתית".

 

למשחקי האגו היה תפקיד חשוב וכל צד הצהיר כי הוא בעד איחוד, אבל דרש מהצד השני לוותר על קבוצתו ולהצטרף אליו. עם זאת, בחלוף השנים, יותר ויותר אוהדים משני המחנות החלו להידבר בינם ובין עצמם על האפשרות לחזור ולהיות קבוצה מאוחדת.

 

ירידת הליגה גרמה לשינוי המרכזי בהפועל ירושלים. יוסי סאסי, שנשאר הבעלים היחיד של הקבוצה, זז הצידה ומינה את אחיו, עמוס סאסי, להיות האחראי על הניהול. גיל רז מונה ליו"ר והמאמן לופא קדוש חזר לקדנציה נוספת, הפעם בליגה א'.

 

השינוי במבנה ההנהלה גרם לכך ששחקני בית של האדומים כמו רם סטי, מוסא סלמן, יוסי ביטון והאחים אופיר ואסף עזו, שהיו מפוזרים בכל הארץ וחלקם עזב בשל הניהול הלקוי, הסכימו לחזור.

 

גם בקטמון החזירו שחקני בית, בהם הקפטנים לשעבר אמיר גולה ויניב אברהמי. המהלך הגדול היה מעברו לקטמון של קפטן הפועל באותם ימים, שי אהרון, שהיה מהתומכים הגדולים במחאת האוהדים, אבל גם מהמתנגדים לפילוג בקהל.

 

עונת 2010/11 הייתה עונה מוצלחת להפועל ירושלים ולהפועל קטמון. שתי הקבוצות הצליחו לעלות ליגה די בקלות. גם עונת 2011/12 נחשבת נכון לרגע זה למוצלחת. הפועל קטמון מובילה את הטבלה בליגה א' והפועל ירושלים ממוקמת במקום הרביעי בליגה הלאומית, כאשר רק שתי נקודות מפרידות בינה לבין המקום הראשון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהדי הפועל קטמון
צילום: אלי אלגרט
מומלצים