סיאטל אסרה לספק שקיות ניילון בחנויות
מועצת העיר אסרה על חנויות להציע שקיות ניילון ללקוחות וקבעה תשלום של 5 סנט על שקיות נייר. בכך היא הפכה לרביעית בארצות הברית שאוסרת לספק שקיות מפלסטיק
מועצת העיר סיאטל הצביעה השבוע פה אחד על איסור שימוש בשקיות ניילון בחנויות ותשלום של 5 סנט על שקיות נייר. כך מסר הניו יורק טיימס. אין זו הפעם הראשונה בה העיר מנסה להגביל את השימוש בשקיות נילון, אולם הפעם מקווים המנהיגים כי האיסור אכן ייאכף.
עוד בערוץ כלכלה ירוקה :
- תוך שבוע: אזלו המקררים שסבסדה המדינה בקנה של פיליפס: הדור הבא של תאורת הרחוב
- בדרך לעולם ירוק יותר: משחקי מחשב בעבודה
סיאטל היתה הראשונה לאשר תשלום של 20 סנט על שקיות נייר וניילון המוצעות בחנויות הקמעונאיות לפני כ-3 שנים. אולם לפני שעמלת השקיות נכנסה לתוקף בשנת 2008, תעשיית השקיות קידמה עצומה שקראה למשאל עם בקרב כל תושבי העיר.
באוגוסט 2009, בעיצומו של המיתון ולאחר שהענף הוציא 1.4 מיליון דולר על הקמפיין בנושא, הבוחרים של סיאטל דחו את יישום התשלום. "20 סנט הרגיש כמו סוג של קנס, במיוחד לבעלי ההכנסה הנמוכה", אמר מייק אוברייאן, חבר מועצה בעיר.
כך במקום להפוך למובילה בתחום, סיאטל נותרה בצד בזמן שערים אחרות הובילו מהלכים של איסור וגביית תשלום על שקיות.
ענף שקיות הפלסטיק שוב מתנגד
בזמן שרשתות קמעונאיות רבות באזור תומכות בתקנה החדשה, מגיעה שוב התנגדות מענף שקיות הפלסטיק, שם עוד לא החליטו האם שוב לנסות להוביל משאל תושבים.
לטענת מארק דניאלס, סגן נשיא קיימות ומדיניות סביבתית בחברה מובילה לייצור ומיחזור פלסטיק, זה "ניסיון בכיוון הלא נכון. הרחקת הצרכנים משקיות הפלסטיק רק מובילה את האנשים לשקיות נייר, שדורשת יותר אנרגיה לייצור ולהובלה ולען מהוות אפשרות פחות ידידותית לסביבה, או לשקיות רב-שימושיות, שלא ניתנות למיחזור".
לדברי אובראיין, שהוועדה שלו היתה זו שהגישה את ההצהה הנוכחית, אחת הסיבות להשארת שקיות הנייר היא שמדובר באחת מהערים עם שיעור המיחזור הגבוה ביותר בארצות הברית - 85% משקיות הנייר בעיר ממוחזרות, בנוסף ל-13% מתוך 292 מיליון שקיות הפלסטיק המופצות בעיר.
האיסור החדש הפך את סיאטל לרביעית בארצות הברית שאוסרת על חנויות להציע שקיות ניילון ללקוחות. ערים גדולות כמו סן פרנסיסקו, וושינגטון ופורטלנד כבר יישמו איסורים ועמלות, בזמן שמקומות אחרים רבים עדיין נאבקים עם הנושא. בלוס אנג'לס למשל, מועצת העיר מתחבטת בנושא כבר ארבע שנים.