מתל חי לרומניה: הסטודנטים איבדו שנתיים
השוקת השבורה שבפני תלמידי המכללה: המסלול המפתה של לימודי וטרינריה במכללת תל חי איפשר לסטודנטים לעבור בתום שנתיים ישירות לשנה ג' במוסד אקדמאי ברומניה. כעת, גילו הרומנים כי המסלול אינו אקדמאי וחזרו בהם מההסכם
לאחר שנתיים של לימודי וטרינריה במכללה הטכנולוגית תל חי, עלולים כעת עשרות סטודנטים לגלות שלמדו לשווא. הסטודנטים, שאמורים להתחיל את שנת הלימודים השלישית שלהם במסלול באוניברסיטה ברומניה, גילו להפתעתם כי זו אינה מכירה במוסד ובלימודיהם הקודמים. "המכללה הסתירה שהלימודים הם לא אקדמאים, ואין לנו אפשרות להתקבל כרגע לשום אוניברסיטה באירופה", תיאר סטודנט את השוקת השבורה מולה הוא ניצב, בעוד הנהלת המכללה מודה: "מנסים לשנות את רוע הגזירה".
40 סטודנטים ישראלים מאוניברסיטת קלוז' שברומניה קיבלו השבוע הודעה כי עליהם להתפנות מכיתות הלימוד ולהפסיק את לימודיהם במקום. זאת מכיוון שהמוסד האקדמאי הרומני טוען כי השנתיים שבהן למדו בתל חי נחשבות כלימודי הנדסאים ואינן קבילות.
מסלול הלימודים הייחודי שמפעילה מכללת תל חי נפתח לפני ארבע שנים, ומציע חלופה נוחה יותר לרבים המבקשים ללמוד וטרינריה. המוסד האקדמאי היחיד בארץ המעניק לבוגריו תואר דוקטור לווטרינריה הוא הפקולטה לחקלאות ברחובות, הפועלת כשלוחה של האוניברסיטה העברית. תנאי הקבלה לפקולטה דורשים תואר ראשון במדעי החיים, עם ממוצע ציונים של 85 וציון פסיכומטרי של 600. במכללת תל חי, לעומת זאת, דורשים תעודת בגרות בלבד.
"האקדמיה ברומניה עלתה על זה שהמסלול שלנו הוא לא אקדמאי אלא הנדסאי", אמר ל-ynet סטודנט הלומד בשנה השנייה של המסלול ואמור לצאת בקיץ הקרוב להמשך הלימודים ברומניה. "הם לא מכירים בזה, ואמרו לסטודנטים שלנו משנה שלישית, להתחיל ללמוד שוב מהשנה הראשונה". לדבריו, "המכללה הסתירה שהלימודים הם לא אקדמאיים, ואין לנו אפשרות להתקבל כרגע לשום אוניברסיטה באירופה. כל הלימודים שלנו בשנתיים האחרונות ירדו בעצם לטימיון", אמר הסטודנט.
סטודנט בשנה השנייה מוסיף כי "כשנרשמנו למסלול, נאמר לנו שהמעבר הוא ישירות לאירופה, רק צריך לקבל ציון עובר של 56". לדבריו, "למסלול הלימודים אין אישור של המועצה להשכלה גבוהה, אבל כשהגעתי להרשמה אמרו לי שיש הסדר עם אוניברסיטאות ברומניה, פולין ואיטליה, ושהמעבר אליהם אחרי שנתיים הוא ישירות לשנת הלימודים השלישית". בתום שש שנים, אמורים הסטודנטים לקבל תואר דוקטור בווטרינריה, ולעבור בחינת הסמכה בארץ.
המכללה: יש בעיות
יחד עמו, נתקלו בבעיה עוד כ-30 סטודנטים בשנה השנייה, בנוסף ל-50 סטודנטים משנה א', שחלקם כבר שילם את שכר הלימוד השנתי. על פי אתר החוג, "המסיימים את תוכנית הווטרינריה יוכלו ללמוד בבתי ספר לווטרינריה בחו"ל ולהתקבל ישירות לשנה שלישית. עד עכשיו, התקבלו בוגרינו ללימודים ברומניה, פולין ואיטליה".
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- הטבח בסוריה: חוטפים גופות, פוגעים בתינוקות
- מתקפת טרור בבגדד: 57 הרוגים ב-12 פיצוצים
- מכת פריצות בצפון: "השוטר אמר לשים סורגים"
- 22 בדצמבר: מתחמם לקראת סופ"ש חורפי
אתמול (יום ד') נפגשו הסטודנטים הזועמים עם מנכ"ל המכללה, אורי בנאי, בדרישה לקבל הסברים. "אנחנו מנסים להבין למה בקלוז' עצרו את הלימודים של הישראלים", אמר בנאי. "נכון שכרגע יש בעיות, אך אנחנו נבטיח מסלול המשך אחד
ודאי. הדברים יתבהרו בעוד חודש-חודשיים", הוסיף, תוך שהוא מבטיח כי ישנו הסכם מתגבש עם אוניברסיטה אחרת שתקלוט את הסטודנטים.
מהמכללה הטכנולוגית נמסר בתגובה כי "לאחרונה החליטה אוניברסיטת קלו'ז ברומניה, בה לומדים כיום מעל 30 סטודנטים בשנה שלישית וחמישית, לשנות את תנאי הקבלה שלה לבוגרי התוכנית של תל חי. החלטה אוטונומית זו, הנהוגה בכל מוסד אקדמאי, אכן גרמה לעוגמת נפש וחוסר ודאות בקרב הסטודנטים שלנו שהתכוונו להתקבל לאוניברסיטה זו. מנהלי התוכנית במכללה מקיימת בימים אלה דו שיח אינטנסיבי ורציף עם מקביליהם באוניברסיטת קלוז', זאת במטרה להבין את המניעים לשינוי במדיניות האוניברסיטה ולשנות את רוע הגזירה".