מש' הבריאות ידע על סכנת הסיליקון - ולא אסר השימוש
עשרות נשים פנו אתמול למרפאות בעקבות הפרסום על שתלי הסיליקון המסוכנים מתוצרת PIP. עתה מתברר כי לפני שנתיים התקבלה אזהרה על הדליפה מהשתל, אך מש' הבריאות בארץ לא אסר השימוש בהם. מש' הבריאות: היבוא הופסק ב-2009
פרשת שתלי הסיליקון הפגומים נמשכת: אתמול מיהרו עשרות נשים ברחבי הארץ למרפאות הכירורגיה הפלסטית בחשש שמא שתלי הסיליקון שבגופן דלפו, זאת בעקבות הפרסום על הקריאה לנשים בצרפת להוציא את השתלים.
עתה מתברר כי משרד הבריאות ידע על סכנות השתלים זה שנתיים, אך לא הזהיר מפניהם ולא אסר את השימוש בהם בישראל.
קראו עוד על הסכנה בסיליקון :
- צרפת: 30 אלף נשים נקראו להחליף שתלי הסיליקון
שלשום דווח לראשונה ב-ynet כי צרפת קראה ל-30 אלף נשים מושתלות סיליקון מסוג PIP לגשת בדחיפות למנתח הפלסטי לשם הוצאתם. זאת בעקבות דיווח על שמונה נשים בצרפת שמתו מסרטן, ונמצאה אצלן דליפת סיליקון מהשתלים.
כעת מתברר כי כבר לפני שנתיים הזהירו בצרפת מפני שתלי הסיליקון מסוג PIP והשיעור הגבוה של הקרעים בשתלים אלו, ואסרו על השימוש בהם שם. בינתיים נסגרה החברה המייצרת את השתלים, אולם בישראל המשיכו לעשות בהם שימוש.
בהמשך התברר כי חומר הבסיס לייצור הסיליקון היה מאיכות נמוכה שאינו ראוי לשימוש בבני אדם. משרד הבריאות, כך מתברר, ידע על האזהרות, אולם עדיין לא אסר על שימושם בארץ.
לדברי מנתחים פלסטיים שעמם שוחחנו, המשיכו בשנתיים האחרונות מנתחים להשתיל סיליקון מתוצרת PIP בקרב נשים בישראל. האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית הוסיף להזהיר את משרד הבריאות, אך לא נאסר השימוש בהם באופן מוחלט.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "אין ייבוא שוטף ופעיל של שתלי סיליקון מסוג PIP ולא מאושר ייבוא של שתלים מסוג זה. בעקבות הודעת משרד הבריאות הצרפתי יפנה משרד הבריאות לכלל בתי החולים בהנחיה לאסור שימוש במלאי, אם קיים מלאי של שתלים מסוג זה באי אלו מקומות. לאחר התייעצות עם גורמי המקצוע בתחום, יפרסם מנהל הרפואה במשרד הבריאות הנחיות לרופאים".
חומר הבסיס לייצור הסיליקון היה מאיכות נמוכה שאינו ראוי לשימוש בבני אדם
צילום: AP
מומלצים