חאלד משעל: "לאיש אין עוד מונופול על אש"ף"
ראש הלשכה המדינית של חמאס מאותת כי ארגונו עומד להיכנס לאש"ף ולהשתלב בכל מוסדות הרשות, שיאורגנו מחדש. "כעת אף אחד לא יוכל לקבל החלטות מדיניות לבד", אמר
בעקבות פגישתו עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן אתמול בקהיר, מאותת היום (יום ו') ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, כי תנועתו בדרכה להיכנס לאש"ף. "כעת אף אחד לא יוכל לקבל החלטות מדיניות לבד, ולאף אחד אין יותר מונופול על ניהול מוסדות אש"ף", אמר משעל.
בדרך לפיוס פלסטיני? ידיעות אחרונות ב-ynet:
משעל דן עם אבו מאזן בהצטרפות לאש"ף
אבו מאזן: משעל הסכים להתנגדות בדרכי שלוםמתח שיא בדמשק: אסד סירב להיפגש עם משעל
הפלגים הפלסטיניים הסכימו אתמול להקים ועדה שתפקידה יהיה לבצע את השינויים הנדרשים באש"ף, ולקיים הכנות לבחירות למועצה הלאומית הפלסטינית. החלטה זו סוללת למעשה את הדרך לכניסת חמאס לארגון העומד בראש הרשות הפלסטינית, וייתכן שגם את כניסתה של תנועת הג'יהאד האיסלאמי.
משעל ציין כי יש לבנות מחדש את אש"ף ולערוך בחירות חדשות למועצה הלאומית הפלסטינית. הוא הביע אופטימיות בנוגע להסכם וציין כי אין מדובר באינטרס זמני של חמאס, כי אם בצורך ממשי. "הושג הסכם פיוס שיש לו כמה סעיפים, בהם סעיף הרשות ואיחוד מוסדותיה, סיום הפיצול בפועל וסיום הפיצול הפוליטי ובניית המנגנונים הביטחוניים והפוליטיים", אמר.
סוכנות הידיעות AP דיווחה אתמול כי חמאס מתכוון להצטרף לאש"ף. לדיווח לא היה אישור רשמי, אך מדבריו של משעל היום עולה כי אכן זוהי המגמה, שעשויה להוביל לאיחוד היסטורי של ההנהגה הפלסטינית.
בדיונים בקהיר בימים האחרונים הוחלט גם כי הרכב הממשלה הפלסטינית ייקבע עד סוף ינואר ושהפרלמנט הפלסטיני, בהשתתפות מחוקקים מטעם חמאס ופתח, ישוב לפעול בפברואר. בפגישה בקהיר השתתפו גם מזכ"ל הג'יהאד האיסלאמי, רמדאן שלח, יו"ר המועצה הלאומית הפלסטינית סלים זענון, יו"ר הפרלמנט מטעם חמאס עזיז דוויק וכן
ראשי הפלגים הנוספים, כמו החזית העממית והחזית הדמוקרטית.
הצדדים הסכימו גם על הרכב ועדת הבחירות העליונה שתמנה תשעה חברים ושחרור העצירים הפוליטיים עד לסוף חודש ינואר בחסות מצרית.
ביום שבת האחרון הצהיר אבו מאזן כי הנהגת פתח סיכמה עם חמאס כי ההתנגדות הפלסטינית תהיה עממית ותנוהל בדרכי שלום. בראיון לערוץ "יורו ניוז" בבריסל, סיפר אבו מאזן על פגישתו עם חאלד משעל לפני כחודש. "קבענו את יסודות ההסכם, וחמאס הסכימה עמנו שההתנגדות תהיה עממית ובדרכי שלום ולא התנגדות צבאית". לדבריו, "הפתרון הוא הקמת מדינה בגבולות 1967, וחמאס הסכימה על כך, כמו גם על קיום הבחירות ב-5 במאי 2012".