חנאן עשראווי: אש"ף עשוי לסגת מהכרה בישראל
הבכירה הפלסטינית הזהירה כי כאפשרות אחרונה, עשוי הארגון לסגת מהכרה בישראל. היא תומכת בהגשת תביעות נגד ישראל
הרשות הפלסטינית מחריפה את הטון נגד ישראל, במקביל לשיחות הפיוס בין פתח לחמאס, לאפשרות שחמאס והג'יהאד האיסלאמי יצורפו לאש"ף ולקיפאון המדיני העמוק.
בדרך לפיוס פלסטיני? כתבות אחרונות ב-ynet:
נתניהו: חמאס בממשלת הרשות? לא ננהל מו"מ
משעל: נפגין נגד ישראל בסגנון "האביב הערבי"
חאלד משעל: "לאיש אין עוד מונופול על אש"ף"
אבו מאזן: משעל הסכים להתנגדות בדרכי שלום
חברת הוועד הפועל של אש"ף, חנאן עשראווי, הזהירה כי הארגון עשוי לסגת מהכרה בישראל. בראיון לרדיו "קול פלסטין", אמרה עשראווי כי נסיגה פלסטינית מהכרה בישראל היא אחת האפשרויות, אם כל שאר המהלכים יגיעו למיצוי. עם זאת, עשראווי הדגישה כי נושא זה עדיין לא עומד על הפרק. היא ציינה כי המהלך הראשון שעל הפלסטינים לנקוט, בתגובה לתוכניות הישראליות כמו המשך הבנייה בהתנחלויות, הוא הגשת תביעות נגד ישראל.
עשראווי הוסיפה כי יש צורך לשקוד על הכנת תוכנית "שתתמוך בעמידה האיתנה של תושביה הערבים של מזרח ירושלים", בשל תוכניות הייהוד הישראליות, ולבצע מהלך ערבי ובינלאומי בדרגים משפטיים כדי לתבוע את ישראל על ההפרות המתמשכות והפגיעה בחוק הבינלאומי. היא גם הביעה את תמיכתה בהמשך ההתנגדות העממית, דוגמת ההפגנות השבועיות של פלסטינים בגדה המערבית נגד בניית גדר ההפרדה, והמחאה במזרח ירושלים נגד יישוב שכונות ערביות ביהודים.
עוד בערוץ החדשות:
התפרעויות בבית שמש: שוטר נפצע בראשו מאבן
אישום נגד ח"כ נפאע, שניסה להיפגש עם משעל
דבריה של עשראווי באים כמה ימים אחרי שמקורב לאבו מאזן רמז מה יכולה הרשות לעשות במקרה של מבוי סתום. "אם נתניהו מתעקש שלא להבדיל בין הר חומה לתל אביב - אנחנו לא נבדיל בין יפו לרמאללה", אמר חבר הוועד המרכזי של אש"ף, מוחמד אשתייה. הוא הביע תרעומת על כך שהסכם ההכרה בין
ישראל לפלסטינים אינו מאוזן, משום שאש"ף הכיר בישראל מבחינה גיאוגרפית, ואילו ישראל הכירה בו רק מבחינה ארגונית. "אנו דורשים שישראל תכיר בגבולות 1967 כשטח פלסטיני".
ייתכן שההקצנה בהצהרות הפלסטיניות מגיעה בשל סיום שלושת החודשים שהקוורטט הציב לישראל ולרשות כדי להגיש את עמדותיהן בעניין הגבולות והביטחון. הפלסטינים כבר הגישו את הצעתם, ישראל עדיין לא עשתה זאת. התאריך האחרון שאותו הקצה הקוורטט להגשת העמדות הוא 26 בינואר. גורמים ברשות הביעו לאחרונה ספק רב באשר לאפשרות שישראל תגיש את עמדתה בעניין לרביעייה הבינלאומית לפני תום התקופה האמורה.