שתף קטע נבחר

 

בית החולים העמק: עשרות מחכים בחדר המיון

על אף האזהרות שכבר שיגרו בעבר, בהנהלת בית החולים מתריעים שוב נוכח מחסור כרוני במיטות אשפוז בצפון. המיון "הפך" למחלקה נוספת לאחר ש-40 חולים נאלצים להצטופף בו

40 חולים מחכים עדיין בחדר המיון של בית החולים "העמק" בעפולה להעברה למחלקות המלאות עד אפס מקום. ביממה האחרונה נרשמה תפוסה של 120 אחוז בארבע המחלקות הפנימיות ובמחלקה החמישית, המוקמת בימים אלה. בית החולים אינו קולט חולים נוספים. גם חדר המיון בבית החולים פוריה בטבריה על סף קריסה.

 

עוד דיווחים מהחזית בבתי החולים:

פעם שנייה השבוע: ביה"ח בעפולה נסגר

רמב"ם: ארבעה ימים במיון, אין מקום במחלקה

החורף התחיל: "קטסטרופה" בבתיה"ח בחיפה

 

"אני לא במצב סיעודי, אבל לא נוח פה. אין שירותים קרובים כמו במחלקה, אנשים עוברים פה כל הזמן. זה מקום זמני, של מעבר", סיפר יעקב גורין בן 76 מקיבוץ מגידו על היממה האחרונה שעברה עליו באשפוז בחדר המיון בבית החולים העמק. כבר אתמול, זמן קצר לאחר שהגיע לבית החולים בשל החמרה בבעיות לב ולחץ דם שמהן הוא סובל, היה אמור לעבור למחלקה פנימית בבית החולים, אך אלה מלאות עד אפס מקום. 

 

מאושפזים במסדרון (ארכיון) (צילום: דורון גולן, ידיעות אחרונות) (צילום: דורון גולן, ידיעות אחרונות)
מאושפזים במסדרון (ארכיון)(צילום: דורון גולן, ידיעות אחרונות)
 

כדי להתמודד עם הלחץ, העביר משרד הבריאות הנחייה למד"א להעביר חולים לבתי חולים אחרים בצפון, אולם רבים מהחולים מתעקשים להגיע לבית החולים העמק, שמתמודד כבר יותר משבוע עם חוסר משווע במיטות אשפוז.  

 

גורין אמר כי למרות הקושי, הוא מעריך מאוד את עבודת צוות חדר המיון: "מטפלים בנו יפה והאחיות עובדות בלחץ מאוד גדול. אנשים לא מבינים את זה אבל אפשר לראות שזו עבודת פרך. אני עדיין מחכה, כי עוד לא אמרו לי מתי יתפנה מקום".

 

אורנית אלבז (43) מעפולה חלקה אף היא שבחים לצוות, אבל גם היא מחכה כבר 24 שעות בחדר המיון, וממתינה להעברה למחלקה הפנימית. "אמרו שמחכים לביקור רופאים במחלקות. אולי אחרי זה נדע מה קורה", אמרה. בינתיים הועברה אלבז לבדיקות שונות וביקורת אצל רופאים במחלקות, אך "הבסיס" נותר במיון. בעלה, יובל אלבז, מכיר את העומס במחלקות הפנימיות "מבפנים". אביו מאושפז מזה חודשים בפנימית ג' והוא נודד כעת בין הפנימית למיון. "רואים את העומס ויש בעיה כי בפנימית ג' גם יש זיהום, לא יכולים לקבל לשם חולים חדשים", סיפר.

 

עומס כרוני, פתרון אין

מנהלת בית החולים העמק, ד"ר אורנה בלונדהיים, אמרה כי הבעיה המרכזית שגורמת למצב החירום היא מחסור כרוני במיטות אשפוז לנפש בצפון. "בעוד במדינות ה-OECD ממוצע המיטות ל-1,000 נפש הוא 3.5, הרי שבישראל הוא 2 וכאן פחות מ-1.5", אמרה. "המצב הזה גורם לעומס כרוני ולקריסה ברגע שיש איזשהו משבר. בחורף רואים את זה יותר אבל זה קיים גם בקיץ. אז אין 40 חולים שמחכים במיון, אלא 25, אך גם זה מצב שלא אמור להיות", אמרה.

 

סגן מנהלת בית החולים, ד"ר דוד אלמוג, אמר כי התחלואה העונתית צמודה באופן ישיר לירידת הטמפרטורות, ומתבטאת מחד בתחלואה חדשה, בעיקר בדרכי הנשימה ומאידך בהחרפה של מחלות כרוניות בתחום הריאה והלב, ובפגיעה באנשים שהמערכת החיסונית שלהם ירודה מלכתחילה.

 

על ההתמודדות עם המצב אמר כי בבית החולים מנסים לווסת חולים למחלקות עמוסות פחות וכאלה ש"משיקות" לבעיות הפנימיות. "אנשים שסובלים מזיהום בדרכי השתן יועברו למחלקה אורולוגית, ונשים שניתן לטפל בבעיה שלהן יועברו למחלקת נשים. כמובן שיש סיוע וייעוץ מרופאים פנימיים וממומחים למחלות זיהומיות", הסביר.

 

בשעות הבוקר מגיעים פחות פונים לחדר המיון, אך בבית החולים חוששים כי הקצב יגבר בשעות אחר הצהריים והערב, כאשר רופאי המשפחה מסיימים את עבודתם. "אלה שמגיעים לפה הם בעיקר המקרים הקשים. במקרים קלים אנשים מעדיפים לוותר אם הם יודעים שייאלצו להמתין זמן רב בחדר המיון", אמר ד"ר אלמוג.

 

הפתרון, אומרים בבית החולים העמק, לא נראה לעין. מתוך 1,000 המיטות שהובטחו למערכת הבריאות במהלך 5-6 השנים הבאות, בודדות אם בכלל יגיעו לבית החולים העמק. אולי, מקווים בבית החולים, ניתן יהיה לסיים באמצעותן את אכלוס המחלקה הפנימית החמישית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיון העמק. הפך לבסיס
צילום: חגי אהרון
מחלקות עמוסות (ארכיון)
צילום: חסן שעלאן
מומלצים